...

TA Chevron, Arcelor, Adyen, DSM, Akzo e AEX

31 juli 2022, 14:50 | Marcel Bronner | leestijd: 3 minuten | moeilijkheid: 6 / 12 | (0)

Welkom op de zondagmiddag voor de column van het weekend. Ik heb een verzoek binnengekregen en die gaan we natuurlijk voorbij laten komen. Ik vul het aan met vijf grafieken uit eigen koker.AEX:

Ik begin met een korte update van de AEX. Onze index is opwaarts door de oranje weerstandslijn gebroken. Zie ook hoe sinds de laatste bodem in juli de koers gelijk een raket is gestegen.

Mij lijkt het meest waarschijnlijke dat we de komende week even terugvallen. Op zijn minst even de oranje steun testen.

DSM:

DSM lijkt een einde te willen maken aan de lagere toppen en lagere bodems. Kijken we op de kortere termijn dan zien we al een stijgend trendkanaaltje en nu is de koers ook nog eens opwaarts door de groene dalende trendlijn gebroken. DSM is goed bezig.

Naar verwachting met wat haperingen moet het mogelijk zijn de rode weerstandslijn op te zoeken en te testen.

Adyen:

Ook Adyen laat een lange serie lagere toppen en bodems zien. Maar de chart is zoetjesaan aan het verbeteren. We hebben de opwaartse uitbraak van de oranje dalende trendlijn gehad en nu probeert Adyen mooie dingen te doen binnen het stijgende trendkanaal.

Ik heb het graag mis, maar ik denk dat het de koers niet lukt opwaarts door de oranje weerstandslijn te breken. Althans, nog niet. Ik verwacht eerst een stapje terug en dan de aanval.

Akzo:

De trend op middellange termijn is duidelijk niet? Dalend dus.
Kijken we op de korte termijn dan zien we iets van een stijgend trendkanaaltje. Ik ben nog niet zo enthousiast, want tot nu toe ben ik bang dat het een continuatiepatroon kan zijn. Met als verwachte beweging dat de koers er aan de onderzijde uitvalt en de daling hervat. Dat laatste staat wel haaks op wat we bij veel grafieken zien: een draai.

Arcelor Mittal op verzoek van lezer Mister bluesky:

Kunt u het zich nog herinneren, het patroontje dat veel weghad van een H&S bodem? De rode pijl gaf de hoogte aan en de blauwe pijl de target dat als de neklijn zou worden doorbroken. Oud nieuws, want de neklijn is opwaarts uitgebroken en de target behaald. Dus wat nu?

De rode naar beneden gerichte pijl wijst naar de weerstand die de koers zal gaan ondervinden op het niveau van de rode horizontale weerstand. Mocht het de koers van MT uiteindelijk lukken dat roadblock te omzeilen dan zou de draai "definitief" zijn.

Chevron:

Het Amerikaanse Chevron is opwaarts door de groene dalende trendlijn gebroken en de cijfers zorgden voor een gap op de grafiek, zie de groene pijl. Op dezelfde dag van de gap steeg de koers ook nog eens verder en bij het slot werd ook de eerdere gap (zie de kleine paarse pijl) nog eens gedicht. Dat was wat je noemt een sterke sessie.

Misschien eerst een kleine winstnemingsgolf, maar we kunnen een verdere stijging verwachten.

Marcel Bronner schrijft als zelfstandig technisch analist columns voor US Markets.

Hij benadert de markt op basis van technische analyse. Zijn analyses zijn geen beleggingsadvies noch een advies om te kopen of verkopen. U kunt de analyses gebruiken als één van de vele componenten om uw beslissing op te baseren.

Schrijft hij over een aandeel dat hij in portefeuille heeft, dan meldt hij dat in die column.


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.