...

TA Chevron, Shell, Nasdaq, Signify, ING en Relx

27 oktober 2022, 09:04 | Marcel Bronner | leestijd: 5 minuten | moeilijkheid: 5 / 12 | (0)

Vandaag geen verzoeken maar m.i. wel een interessant rijtje met mooie namen en grafieken. In mijn column heb ik dit keer ook een verzoek aan u.

Laten we snel naar de plaatjes gaan kijken!Chevron:

Later in de column komt ook de concollega van Chevron Shell aan de beurt. Bij Chevron en de Nasdaq zijn de grafieken bijgewerkt tot gisteravond en bij alle Nederlandse grafieken is de openingssessie al verwerkt.

We hebben de afgelopen weken en zelfs maanden een hele serie belabberde grafieken gezien en dan valt de grafiek van Chevron best mee. Natuurlijk is het aandeel wel gedaald, maar relatief weinig als we dat met veel andere grafieken vergelijken.

Rechts is de grafiek het meest interessant. Onder de paarse lijn lijkt er iets te staan wat verdacht veel op een H&S continuatiepatroon lijkt. Als dat al zo zijn dan hebben we ook de opwaartse uitbraak van de neklijn al te pakken. Binnen het stijgende trendkanaal stampt Chevron aardig door. Het koersdoel op basis van de vermeende H&S is de bovenzijde van de blauwe pijl, zo rond 185-186 dollar. De oplettende lezer ziet dan direct dat de koers zou moeten afrekenen met de rode horizontale weerstandslijn over de top van juni.

Nasdaq:

Het is u wellicht opgevallen dat ik het de laatste tijd veel heb over de hoofd-schouderformatie. Het patroon komt uit de subjectieve analyse. Vertaald, het is geen hard feit, er kunnen discussies over worden opgezet. Ik zie ze echter meer en meer, zoals bij Chevron hierboven en nu ook bij de Nasdaq.

Bij deze index weet ik echter nog niet hoe de neklijn moet liggen. Is dat de blauwe lijn, dan zou de rechterschouder nog gevormd gaan worden. Is het een dalende trendlijn (niet getekend) dan hebben we de uitbraak al te pakken. In beide gevallen zou het enige opwaarts potentieel kunnen opleveren.

Relx:

En warempel, daar hebben we de derde H&S van vandaag, bij het derde aandeel dat ik behandel. Kunt u het ontwaren, onder de groene dalende trendlijn tevens neklijn?

Het zou ook betekenen dat binnen het groene stijgende trendkanaal de koers al opwaarts door die neklijn is gebroken. Op basis van de kop-schouder is er een koersdoel van 27,90.

+++++ + + + + +
Mijn verzoek.

Vandaag waren er geen verzoeken en dat is helemaal OK wat mij betreft, dan kan ik beschrijven wat ik wil. Maar ik ben zeker benieuwd wat u in het algemeen wilt. Als u tijd heeft wilt u dan hieronder bij de reacties een persoonlijke top 3 opgeven? Ik zal hieronder twee voorbeelden geven hoe zo'n top 3 er uit kan zien:

1. Shell, AEX, dollar-euro

2. Nasdaq, ASML, ASM International

Het mogen natuurlijk ook twee favorieten zijn, bijvoorbeeld:

3. Tesla en BMW

Ik ben reuze benieuwd naar uw lijstjes!

+++++ + + + + +

Signify:

De vierde chart van vandaag en jawel, de vierde H&S!

Deze kop-schouder heb ik duidelijker aangegeven, zie de drie blauwe bolletjes. De neklijn ligt niet alleen over de HS& maar tevens over een bodempje van begin september. Helemaal rechts op de grafiek zien we dat de neklijn nu snijdt met de rode dalende trendlijn. Geen gemakkelijke taak voor Signify om hier opwaarts doorheen te breken. Maar áls het lukt.....

ING:

Wat ontbreekt er op deze grafiek? Jawel, een H&S! Helaas kan het geen feest blijven. Maar wacht eens, een tradingrange kan ook een omkeerpatroon zijn.

Binnen het blauwe blok zijn we de koers al tijden niet verder dalen maar binnen de tradingrange per saldo zijwaarts gaan. Stel nu eens dat de koers aan de bovenzijde uitbraakt, dan kunt u de hoogte van het blauwe blok pakken en aan de bovenkant plakken. Et voilà, daar heeft u de target.

Shell:

En of Shell lekker heeft geslapen en met het goede been uit bed is gestapt... jazeker wel! Kijk maar eens hoe de koers zich ontwikkelt in het eerste uurtje van de handel.

Wel, met een klein beetje fantasie kunnen we de rode lijn als neklijn aanwijzen en de beweging daaronder als een hoofd-schouder continuatiepatroon. De target zou dan zelfs boven de top van begin juni komen te liggen.

Denkt u nog even aan mijn verzoek aan u en tot in het weekend.

Marcel Bronner schrijft als zelfstandig technisch analist columns voor US Markets.

Hij benadert de markt op basis van technische analyse. Zijn analyses zijn geen beleggingsadvies noch een advies om te kopen of verkopen. U kunt de analyses gebruiken als één van de vele componenten om uw beslissing op te baseren.

Schrijft hij over een aandeel dat hij in portefeuille heeft, dan meldt hij dat in die column.


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »

2 comments

27 oktober 2022, 15:43

je enthousiasme over de SHS gaat over kleine restjes. De beweging is aan het einde.
Relx van 26.6 naar 27.9
Chevron van 177 naar 181
ook van Shell naar Signify...
wanneer eens een fameuze rit?
Mijn lijstje: al de indexen want die bewegingen duren langer

(0)
27 oktober 2022, 14:36

Top 3 : ASMI-Arcelor-Alfen ( dus Triple AAA);)

(2)
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.