...

TA Dow Jones, ASM Int., Aegon, AEX, Mittal en Adyen

16 september 2023, 16:19 | Marcel Bronner | leestijd: 5 minuten | moeilijkheid: 5 / 12 | (0)

We gaan samen kijken naar zes mooie grafieken. Maar, grafieken zijn voor een technisch analist altijd mooi! We gaan naar de plaatjes.


Aegon:

Binnen het rode stijgende trendkanaal viel Aegon met een gap weg. Niet lang daarna viel de koers zelfs uit het stijgende trendkanaal. De koers zakte verder en vond een steun op de blauwachtige horizontale lijn.

Rechts op de grafiek zien we dat de koers na het testen van die steun aardig is opgelopen. Tot aan de bovenzijde van het blokje wel te verstaan en nu wordt het best wel interessant, want gaat de bovenzijde van het blokje zijn werk als weerstand doen? Of gaat de koers er krachtig doorheen breken? Persoonlijk verwacht ik dat de weerstand, in ieder geval voorlopig, te zwaar is.

Adyen op verzoek van Mister bluesky:

Ja hoor, geen enkel probleem om een korte update van Adyen te geven. In de reacties bij de voorlaatste column kwam Adyen ruim aan bod, klik maar door op deze link te klikken.

Ik heb ingezoomd op de daggrafiek van Adyen. Daar zien we drie zaken:

1. de RSI in oversoldgebied, uw weet daar heb ik niets mee
2. de positieve divergentie bij de RSI
3. de eerste geslaagde test van de onderzijde van de steunzone.

Ik geef de lezer duidelijk geen enkele indicatie dat de koers nu naar boven gaat, maar de eerste test is geslaagd. Blijf oppassen met Adyen.

Dow Jones:

Deze daggrafiek laat weer meer koersdata zien. Wat we ook zien is het mooie stijgende trendkanaal. Alles koek en ei.

Toch dienen we even scherp te zijn op de rode dalende trendlijn die over de recente topjes ligt. Ja, we zitten met de Dow Jones dus in een stijgende trendkanaal, maar de koers dient binnenkort de rode dalende trendlijn wel te breken om binnen het trendkanaal te blijven. En om zodoende dus weer hogere koersen op te zoeken. Vinger aan de pols hier.

Bericht van Guy Boscart:

Voor wie een tijd­je een sig­naal­dienst wil vol­gen dan kunt u nu gebruik mak­en van de proef aan­bied­ing. Er loopt nu een aan­bied­ing om een abon­nement uit te proberen tot 1 NOVEM­BER en dat voor slechts €35 !! Polleke Trad­ing wordt dan €45 en COM­BI-Trad­ing kan nu voor €75 !! Kijk vooral even een tijd­je met ons mee en beslis daar­na of het bij u past … Schri­jf u in via de link https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​rshop en dan staat u snel op onze lijst met leden … Wat betre­ft deze maand staan we er goed voor tot nu toe, we hebben afgelopen vri­jdag een mooie winst kun­nen behalen op enkele short posi­ties en wacht­en nu af op een vol­gende mogelijkheid die er nog wel komt in de loop van de week …

Arcelor Mittal:

Op deze daggrafiek heb ik het bij twee lijntjes gelaten. Van die twee is de blauwe horizontale lijn de belangrijkste. Die doet dienst als steun. Kijk maar eens hoe vaak die lijn getest is. Tip: kijk niet op de millimeter!

Aan de bovenzijde hebben we de rode dalende trendlijn. Die gaat over een aantal toppen beginnend met die van april.

Als er iemand long zit dan kan die blijven zitten. Dat geldt overigens ook voor iemand die short zit. Beiden zullen even goed moeten kijken waar hun stop komt.

ASM International op verzoek van Mister bluesky:

En een korte blik op ASM International kunnen we natuurlijk ook doen. We zijn er nu toch, dus we pikken de grafiek gewoon even mee.

In de column van donderdag kwam ASM Int. ook al voorbij en daar wees ik op een mogelijke H&S. Ik heb daar nu het blauwe blokje over getekend. Als het inderdaad een H&S is, dan hebben we nu de neerwaartse doorbraak van de neklijn te pakken. De blauwe lijn is de neklijn.

Daarnaast is met de candle van afgelopen vrijdag de koers uit het stijgende trendkanaal gevallen. Het zit niet mee bij ASM International. De onderzijde van het rode blokje is nu de target. Om die target te halen zal de groene horizontale steunlijn moeten sneuvelen...

AEX:

Ik sluit de column van vandaag af met onze eigenste index. De AEX lijkt het uitstekend naar de zin te hebben binnen het blauwe blokje. De bovenkant is nog niet getest of de koers gaat alweer naar de onderzijde. Andersom, de onderzijde is nog niet getest of de koers gaat alweer naar de bovenzijde.. Traders hebben het naar hun zin!

U moet hier in hokjes, sorry, blokjes denken. Teken zelf maar een blokje aan zowel de bovenzijde als de onderzijde. Zo verkrijgt u bij een uitbraak aan een van de zijden de target.

Tot dinsdag allemaal!

Marcel Bronner schrijft als zelfstandig technisch analist columns voor US Markets.

Hij benadert de markt op basis van technische analyse. Zijn analyses zijn geen beleggingsadvies noch een advies om te kopen of verkopen. U kunt de analyses gebruiken als één van de vele componenten om uw beslissing op te baseren.

Schrijft hij over een aandeel dat hij in portefeuille heeft, dan meldt hij dat in die column.


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »

1 comment

18 september 2023, 18:38

En daar ging Adyen! Parachute om?

(0)
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.