...

TA ING, IMCD, KBC, Goud, Bel-20 en Heineken

16 maart 2023, 00:36 | Marcel Bronner | leestijd: 3 minuten | moeilijkheid: 4 / 12 | (0)

Charts: zes. Verzoeken: drie. Aandelen in de "nieuwe" AEX: drie. Tevens de laatste drie in deze reeks. Na vandaag heb ik ook alle verzoeken behandeld op zilver na. Daar gaan we!Bel-20 op verzoek van lezeres lda:

Niet alleen in Nederland vielen de koersen terug, ook in België. Dat zien we later in de column ook bij KBC.

U ziet de gap, de leemte in de grafiek waarmee de Belgische beursgraadmeter wegviel. De index is aanbeland bij een (fragiel) bodempje van december 2022. Diegene die long zat is waarschijnlijk al uitgestopt. Zo niet, kijk dan eens heel goed waar uw stop komt.

ING

Ook ING doet het de laatste beursdagen niet zo lekker. Er waren diverse puzzlestukjes die waarschuwden. Zo was er de breuk met de paarse trendlijn, de negatieve divergentie, het plakken aan de paarse trendlijn en de gap. Ik kan er nog wel meer opnoemen, maar dit lijkt me wel even genoeg.

Bericht van Guy Boscart:

Nu kunt u mee­doen tot 1 APRIL voor slechts €35. Schri­jf u meteen in via de link https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​rshop en dan staat u snel op de lijst met leden …

De kans is aanwezig dat we naar de bovenkant van het blauwe blokje gaan.

Goud op verzoek van lezer Mister bluesky:

Ik moet eerlijk zijn. Over goud kan ik niet zoveel nuttigs schrijven op basis van deze grafiek. Wat ik wel kan opmerken is dat het waarschijnlijk verder omhoog gaat. De rode horizontale weerstandslijn moet te halen zijn. Ik zou dan ook zeggen: zit u long blijf dan zitten en zet de trailing stop in.

IMCD:

Onder de rode dalende trendlijn is IMCD aan het inleveren. Er staan al drie lagere topjes. Met enige fantasie is er een H&S toppatroon waar te nemen en dan zou de slotkoers van vandaag zo ongeveer op de neklijn staan. Alle hens aan dek dus! Bij een neerwaartse doorbraak (vandaag al?) zou de koers terug kunnen naar het bodempje van eind 2022.

KBC op verzoek van lezers lda en poull:

Ik vind het altijd weer mooi, dat als een item door meerdere lezers wordt aangevraagd! In dit geval de Belgische financial KBC.

Er waren waarschuwingssignalen:

- neerwaartse doorbraak trendlijn
- dubbele top
- negatieve divergentie bij de RSI en
- de gap.

Als ik de zoektocht zou uitbreiden kan ik vast nog meer waarschuwingssignalen opnoemen.

Het bovenste groene balkje moet nu de broek ophouden. Lukt dat niet dan wordt de target de onderste groene balk.

Heineken:

U kon het het bijna al raden. Ook het technische plaatje van dit aandeel is niet om over naar huis te schrijven. Ook Heineken liet waarschuwingen zien.

De koers is nu onder het rode steuntje gezakt en dan moeten we op gaan passen. Het zou namelijk zomaar kunnen dat we de eerste steun pas gaan tegenkomen ergens bij het groene stijgende trendlijntje en/ of het paarse horizontale steunlijntje...

Ik heb nu alle "nieuwe" aandelen in de AEX gehad en tevens alle verzoeken op zilver na. Mocht u uw favoriet willen aanvragen, ga uw gang!

Marcel Bronner schrijft als zelfstandig technisch analist columns voor US Markets.

Hij benadert de markt op basis van technische analyse. Zijn analyses zijn geen beleggingsadvies noch een advies om te kopen of verkopen. U kunt de analyses gebruiken als één van de vele componenten om uw beslissing op te baseren.

Schrijft hij over een aandeel dat hij in portefeuille heeft, dan meldt hij dat in die column.


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.