...

TA Intel, IMCD, OCI, Dow Jones, Bel-20 en DSM

11 februari 2024, 09:05 | Marcel Bronner | leestijd: 4 minuten | moeilijkheid: 4 / 12 | (0)

We gaan er weer zes bekijken. Aandelen en indices door elkaar. We gaan direct op pad.OCI op verzoek van Mister bluesky:

Als ik nu met een trade long zou zitten in OCI dan zou ik zeker blijven zitten. De koers is door het grijze weerstandje gebroken en maakt zich nu binnen het cirkeltje op voor de volgende stap omhoog. Als de koers door de body van 5 februari breekt, dan wordt de rode weerstandslijn de target.

Blijven zitten met een (trailing?) stop.

Dow Jones:

De Dow Jones ligt er technisch goed bij, met de opmerking dat de RSI niet meedoet. De RSI laat een negatieve divergentie zien. Herinnert u het zich nog van de column van gisteren? De Nasdaq en S&P 500 laten hetzelfde zien.

Wil u de column van gisteren nog even bekijken? Klik op:
Tesla, AEX, Nasdaq, Alfen, S&P 500 en ASML

Kijk bij de Dow ook eens naar de laatste maand. Ik heb een stijgend trendkanaal getekend. Alhoewel de Dow prima stijgt binnen dat kanaal lijkt het wel vastgeplakt aan de onderzijde daarvan.

Het beste wat u kunt doen is long blijven zitten en heel goed kijken waar uw trailing stop komt.

DSM Firmenich AG op verzoek van Mister bluesky:

De trouwe lezer weet het: ik heb niet al te veel koershistorie van DSM. Het goede nieuws is dat er elke beursdag weer een candle aan wordt toegevoegd.

Het leek even prima bij DSM Firmenich. De oranje lijn was opwaarts uitgenomen en wie weet was het aandeel op weg naar de rode weerstandslijn. Het is 'm niet geworden, want de koers is zelfs weer onder de oranje lijn gedoken. Die doet dus weer dienst als weerstand.

Alle hoop op per saldo hogere koersen is nog niet helemaal vervlogen. DSM beweegt nog steeds boven de blauwe trendlijn. Het kan dus nog.

Als u bereid bent DSM wat ruimte te geven dan zou een positie (long) nog gerechtvaardigd zijn.

Bel-20:

Bij de Bel-20 wordt het wat mij betreft heel interessant. Morgen al zelfs! Wat hebben we?

Ik ga positief beginnen, kopers komen boven de groene trendlijn steeds eerder in de markt. Dat gezegd hebbende zien we ook twee dalende trendkanalen. De grote en het kleintje. De index noteert binnen die twee trendkanalen, maar wel helemaal bovenin!!! Het interessante is om maandag/ dinsdag te kijken of de Bel-20 er opwaarts aan weet te ontsnappen.

Bericht van Guy Boscart:

De maand jan­u­ari werd afgerond gis­teren en zo lopen er geen posi­ties meer, het werd een mooie maand en het resul­taat is goed. Op naar feb­ru­ari, voor wie graag een tijd­je één van onze sig­naal­dien­sten wil vol­gen kan nu gebruik mak­en van onze proe­faan­bied­ing. U kunt dan een abon­nement proberen tot 1 APRIL 2024. Sys­teem Trad­ing voor €35, Guy Trad­ing voor €40, Polleke Trad­ing voor €45 en COM­BI-Trad­ing voor €75. Kijk vooral even een tijd­je met ons mee en beslis daar­na of het bij u past … Schri­jf u in via de link https://​www​.usmar​kets​.nl/​trade…

IMCD op verzoek van Mister bluesky:

U weet dat ik niet zoveel heb met een RSI in overbought gebied, maar kijk eens hoe goed dat ging bij IMCD. Zie het rode pijltje.

Na een daling in de afgelopen ongeveer twee maanden staat IMCD nu boven de groene en paarse trendlijn. Meestal teken ik een trendlijn paars als ik denk een neklijn te zien. De paarse lijn zou wel eens de neklijn van een grote H&S kunnen zijn. Een ietwat vreemde HS-formatie, maar toch.

Als u long zit dan zou ik eens goed naar uw stop kijken.

Intel:

Dit gedeelte van de daggrafiek laat ontegenzeggelijk een stijgende trend zien. So far so good.

Zo'n twee weken terug zagen we Intel fors inleveren, met een gap zelfs. Zie de rode pijl. Nu probeert de koers een nieuw evenwicht te zoeken. Wat we dus nu zien is dat de grotere trend stijgend is, maar dat we voor de korte termijn nog steeds op moeten passen. Mocht de koers door de recente lows gaan, dan komt er aardig wat dalingspotentieel vrij.

Marcel Bronner schrijft als zelfstandig technisch analist columns voor US Markets.

Hij benadert de markt op basis van technische analyse. Zijn analyses zijn geen beleggingsadvies noch een advies om te kopen of verkopen. U kunt de analyses gebruiken als één van de vele componenten om uw beslissing op te baseren.

Schrijft hij over een aandeel dat hij in portefeuille heeft, dan meldt hij dat in die column.


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »

1 comment

12 februari 2024, 11:48

Graag update Goud en eens analyse Ahold. Bedankt.
Alfen met knal naar boven.

(0)
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.