...

TA Tesla, AEX, Nasdaq, Alfen, S&P 500 en ASML

10 februari 2024, 09:01 | Marcel Bronner | leestijd: 4 minuten | moeilijkheid: 3 / 12 | (0)

Drie indices en drie aandelen vandaag. Amerika en Nederland. Daar komen de grafieken vandaan. Ik ga beginnen.
S&P 500:

Op dit gedeelte van de daggrafiek ziet u dat de S&P 500 er technisch prima bijligt. De koers beweegt boven de stijgende trendlijn, zet hogere bodems en hogere toppen neer en neemt steeds belangrijke toppen uit. Houd u s.v.p. wel de negatieve divergentie bij de RSI in de gaten, maar de koers zelf is het belangrijkste.

Blijf zitten met een trailing stop.

Tesla:

U mag op- en aanmerkingen plaatsen over het rode dalende trendkanaal. Ik vind dat minder belangrijk. Feit is dat het minder gaat met Tesla. We zien allemaal de lagere toppen en lagere bodems.

Onlangs zagen we zelfs een (neerwaartse) gap en de koers is de laatste weken een nieuw evenwicht aan het zoeken. Dat is natuurlijk (altijd) tijdelijk. Ik zou niet blij zijn met Tesla is de portefeuille. Zit u toch nog long dan zou ik in dit geval blijven en bepalen waar mijn stop komt.

Nasdaq:

Als u vaker naar de beurs kijkt dan ik, en dat is al gauw, dan weet u dat de Nasdaq het ook lekker doet. Understatement. We zien binnen het stijgende trendkanaal hogere bodems en hogere toppen en toppen worden ook gemakkelijk opwaarts uitgenomen.

Als ik dan een azijnz..k.r zou moeten zijn dan zou ik wijzen op de negatieve divergentie bij de RSI. Die zagen we ook bij de S&P. Daar is een simpele oplossing voor: blijven zitten met een trailing stop!

Bericht van Guy Boscart:

De maand jan­u­ari werd afgerond gis­teren en zo lopen er geen posi­ties meer, het werd een mooie maand en het resul­taat is goed. Op naar feb­ru­ari, voor wie graag een tijd­je één van onze sig­naal­dien­sten wil vol­gen kan nu gebruik mak­en van onze proe­faan­bied­ing. U kunt dan een abon­nement proberen tot 1 APRIL 2024. Sys­teem Trad­ing voor €35, Guy Trad­ing voor €40, Polleke Trad­ing voor €45 en COM­BI-Trad­ing voor €75. Kijk vooral even een tijd­je met ons mee en beslis daar­na of het bij u past … Schri­jf u in via de link https://​www​.usmar​kets​.nl/​trade…

Alfen op verzoek van Mister bluesky:

Het klopt wat u zegt, Alfen is (best wel sterk) teruggekeerd binnen de "triangle". Een gevolg kan zijn dat we maandag en de daaropvolgende dagen naar boven gaan.

Bij deze schrijf ik eerst zien, dan geloven. Ik ben erop bedacht dat de koers toch weer naar beneden gaat. Ik heb geen positie en hou dat ook zo. Eerst meer duidelijkheid en pas dan een trade plaatsen.

AEX:

En donderdag en vrijdag lag de slotkoers op het hoogste niveau ooit. Ongelofelijk. Alsof er geen probleempjes zijn. Het verbaast mij echt. Maar......de beurs heeft altijd gelijk.

Het recept is even simpel als doeltreffend: blijf zitten met een trailing stop.

ASML:

Niet alle 25 aandelen in de AEX dragen vrolijk bij aan de stijging en "all-time-high" van de index. Eentje die zeker wel enthousiast meedoet, zwaar in de AEX weegt en bijna in zijn eentje de koers van de AEX opzwiept is ASML. Zo was op bijvoorbeeld 17 januari het low van ASML euro 641,70. Vrijdag kijken we tegen een slotkoers aan van euro 876,10. Dat is direct ook het high van de dag. Dat is een stijging van ruim 234 eurootjes. In procenten: ruim 36%. Tsjonge!

Blijf vooral zitten!!! Met een trailing stop.

Marcel Bronner schrijft als zelfstandig technisch analist columns voor US Markets.

Hij benadert de markt op basis van technische analyse. Zijn analyses zijn geen beleggingsadvies noch een advies om te kopen of verkopen. U kunt de analyses gebruiken als één van de vele componenten om uw beslissing op te baseren.

Schrijft hij over een aandeel dat hij in portefeuille heeft, dan meldt hij dat in die column.


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »

1 comment

10 februari 2024, 12:08

Drie verzoekjes. DSM, IMCD en OCI. Geen techers maar misschien hebben ze ook stijgingspotentieel. Bedankt voor de analyse.

(0)
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.