...

TA McDonald's, Euro/ dollar, Unilever, AEX, Relx en KBC

8 december 2023, 19:13 | Marcel Bronner | leestijd: 4 minuten | moeilijkheid: 5 / 12 | (0)

Ik kreeg een verzoek binnen in geheimtaal. Ik denk dat ik het weten te ontcijferen. Zes grafieken in totaal vandaag.


KBC:

Ik begin met een grafiek uit het mooie België. KBC had een aantal positieve zaken laten zien:

- steun op de groene horizontale lijn
- opwaarts door de groene dalende trendlijn
- een H&S inclusief uitbraak door de neklijn.

De target ligt op euro 58,40. Dat is de bovenzijde van het rode blokje. De koers moet dan wel afrekenen met de groene weerstandsbalk. Deze vrijdag is daar een flinke stap in gezet.

Unilever:

Dit is duidelijk een minder mooie grafiek. Buy & Holders zien hun centjes stukje bij beetje verdampen. Voor een technisch analist kan een grafiek met een dalende koers trouwens toch mooi zijn!

Binnen het rode dalende trendkanaal is de koers van Unilever door de oranje trendlijn en de groene (steun)balk gezakt. Ik heb ook nog de rode dalende trendlijn getekend. Tevens zien we de nodige lagere toppen en lagere bodems. Op moment van schrijven is mijn advies een dikke Afblijven.

AEX:

En de AEX? Die stijgt maar door. Vandaag (vrijdag) wist de koers met een slotkoers de top van 10 augustus jl. opwaarts uit te nemen. Dat maakt de weg vrij voor een rit naar de vorige top van 20 juli dit jaar. De rode balk is dit keer geen weerstand maar het gebied dat de AEX zou moeten kunnen overbruggen. Vraag niet hoe het kan maar geniet ervan.

Euro/ Dollar op verzoek van mrbg9:

Ik dacht eerst dat u de EuroStoxx50 bedoelde. Toen ik mijn telefoon pakte om uw naam goed te kunnen lezen met die kleine lettertjes (ja, ook ik word een dagje ouder!) dacht ik te begrijpen dat u Euro/ Dollar bedoelde. Heb ik de geheimtaal goed ontcijferd? Zo niet, vraag dan gerust de grafiek aan die u bedoelde!

Twee simpele lijnen op de euro/dollar. Volgens het KISS systeem: Keep It Simple Stupid. De blauwe trendlijn is opwaarts doorbroken. De groene stijgende trendlijn, daar lijkt de koers even naartoe te willen, als test waarschijnlijk. Op moment van schrijven ben ik voorzichtig optimistisch en denk ik dat de trendlijn succesvol gaat worden getest.

Bericht van Guy Boscart:

Voor wie graag een tijd­je één van onze sig­naal­dien­sten wil vol­gen kan nu gebruik mak­en van onze proef aan­bied­ing. Er loopt nu een aan­bied­ing om een abon­nement uit te proberen tot 1 FEB­RU­ARI 2024 en dat voor slechts €35 !! Polleke Trad­ing wordt dan €45 en COM­BI-Trad­ing kan nu voor €75 !! Kijk vooral even een tijd­je met ons mee en beslis daar­na of het bij u past …

Schri­jf u in via de link https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​rshop en dan staat u snel op onze lijst met leden … Wat zit­ten met wat posi­ties in de markt nu, u kunt deze nog opne­men. Verder verwacht­en we nog veel mogelijkhe­den om op te han­de­len richt­ing het einde van het jaar.

Relx:

Over de hele daggrafiek gezien mogen we met een gerust hart spreken van een stijgende trend. Althans, het getoonde gedeelte.

Wat een mooie grafiek, een pareltje in de ogen van de Buy & Holder. Het lijkt simpelweg niet op te kunnen. Ik durf dan ook te schrijven dat u de longpositie kunt aanhouden. Jawel, met de (trailing) stop.

Houd met een schuin oog in de gaten of:

- de koers binnen het stijgende trendkanaal blijft
- de RSI geen negatieve divergentie neerzet en
- er geen toppatroon neergezet gaat worden.

Voor de rest: All Good.

McDonald's:

Nog een grafiek met een in mijn ogen redelijk spectaculaire stijging. Ik heb een behoorlijk steil stijgende blauwe trendlijn getekend en tot op moment van schrijven weet Big Mac daarboven te blijven. Indrukwekkend.

Zolang de koers boven de oranje steunlijn weet te blijven ligt de weg naar de vorige toppen open. Zie het niveau van de rode horizontale lijn. De koers staat er nu intraday net boven. Alhoewel het geweldig zou zijn hoeft de koers niet per sé boven de blauwe trendlijn te blijven.

Zijn er verzoeken? Geef maar door!

Marcel Bronner schrijft als zelfstandig technisch analist columns voor US Markets.

Hij benadert de markt op basis van technische analyse. Zijn analyses zijn geen beleggingsadvies noch een advies om te kopen of verkopen. U kunt de analyses gebruiken als één van de vele componenten om uw beslissing op te baseren.

Schrijft hij over een aandeel dat hij in portefeuille heeft, dan meldt hij dat in die column.


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »

2 comments

11 december 2023, 10:55

(0)
8 december 2023, 20:22

Net te laat met mijn aanvragen. Graag update AMG nu 22 is doorbroken en waar is the sky is the limit voor DAX. Bedankt.

(0)
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.