...

TA - Meest verhandeld in de VS

18 november 2020, 22:11 | Mister Jordan | leestijd: 3 minuten | moeilijkheid: 6 / 12 | (0)

Vandaag gaan we dieper in op een drietal aandelen uit de VS welke in het rijtje meest verhandeld staan. Opvallend is dat twee van deze aandelen actief zijn in de auto-industrie.


Apple


Apple heeft het assortiment weer flink opgefrist met de nieuwe iPhone 12. Ook biedt de techgigant nu ook computers aan met chips van Apple zelf i.p.v. Intel. Koers technisch is er weinig impact te zien. Na de bull run, welke tot eind september duurde, zakt de koers steeds verder in.

Bij de eerste dip werd er een stevige 25% ingeleverd. De tweede dip was iets minder pijnlijk met een daling van 15%. Er worden dus steeds lagere toppen neergezet. Tweemaal vond het aandeel steun rond de 106 USD. Het is nu vooral even opletten of er een derde dip wordt ingezet. Houdt hier vooral een eventuele neerwaartse breuk van de voortschrijdend gemiddelden en de steunlijn (106 USD) in de gaten.

NIO


Gaan we verder met de meest opvallende naam in het rijtje. NIO is een autofabrikant uit Shangai welk elektrische auto’s produceert. Wordt dit de Tesla killer van Chinese bodem? Het bedrijf heeft in ieder geval torenhoge ambities want het wil in 2021 de Europese markt op.

Aandelen rondom hernieuwbare energie zoals elektriciteit / waterstof (Alfen, Albemarle, Tesla, Ballard Power, Plug Power) zijn dit jaar extreem opgelopen. Dat NIO flink meelift op de trend is goed terug te zien. Het aandeel doet YTD een plus van 1000% (!!). Beleggers lijken de boot niet te willen missen, wat de prijs nog verder opdrijft.

Soms kom je als analist charts tegen die moeilijk te analyseren zijn, NIO valt hieronder. Waar spot je een interessant instapmoment wanneer de koers vrijwel diagonaal omhoog gaat? Zeker een aandeel voor op de watchlist, zelf kijk ik nog even de kat uit de boom.

Tesla


Tesla ligt natuurlijk mijlenver voor op NIO. Deze week werd bekend dat het bedrijf van Elon Musk in december wordt opgenomen in de S&P 500. Met een beurswaarde van bijna 400 miljard de grootste toevoeging ooit.

Voor de koers is deze notering natuurlijk ook goed nieuws. In de laatste twee dagen werd een plus van 20% neergezet. Een notering in de index van de 500 grooste bedrijven van Amerika is belangrijk omdat zij hiermee ook in bepaalde ETF’s / Trackers opgenomen worden. De vraag naar het aandeel zal hierdoor nog verder toenemen.

Technisch gezien zijn er sinds september steeds hogere bodems te zien. Het aandeel lijkt op korte termijn de all-time high (na de split op 31 augustus 2020) te gaan testen. Het sentiment is extreem positief op dit moment. Bij een eventuele terugval verwacht ik steun op de blauwe opgaande trendlijn.

Disclaimer

De informatie is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen of aankopen. Indien u gebruik maakt van de verstrekte informatie doet u dat voor eigen rekening en risico.

Mister Jordan heeft geen positie in de bovengenoemde aandelen.


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »