...

TA Microsoft, Brent Oil, AEX, Unilever, Arcelor en AMG

18 oktober 2022, 08:49 | Marcel Bronner | leestijd: 5 minuten | moeilijkheid: 6 / 12 | (0)

Ik denk dat we weer een mooi rijtje hebben vandaag, mede dankzij onze lezers. Drie van de zes charts van vandaag zijn namelijk op verzoek. We steken van wal.


Advanced Metallurgical Group op verzoek van lezer Mister bluesky:

Op deze daggrafiek van AMG ziet u dat verkopers steeds eerder in de markt komen. De rode pijlen wijzen naar de steeds lagere toppen. Natuurlijk kan dat proces doorgaan, maar je zou toch zeggen dat het eens moet ophouden.

Bij het oranje vraagteken zien we dat verkopers weer eerder in de markt kwamen, maar we zien nog geen (officiële) lagere top. Zou dit dan het moment zijn? Het antwoord is dat dat best eens zou kunnen. Echter, het is simpelweg te vroeg om dat nu al te stellen. Ik ben momenteel veel te druk met andere zaken dan traden, maar anders zou AMG op mijn watchlist gaan.

Unilever:

Het eerste dat van de grafiek afspat is het rode dalende trendkanaaltje. Daarbinnen beweegt de koers langzaam maar gestaag naar beneden. Nu heb ik ook de oranje lijn getrokken, over een bodem van begin september.

Het lijkt er voorzichtig op dat Unilever de laatste twee weken steun aan het zoeken is op die lijn. Kopers zorgen er vooralsnog voor dat de koers niet lager gaat. Bij de rode pijl zien we een enkele slotkoers lager dan de oranje lijn, maar toch lijkt er op dit niveau iets van steun te worden gezocht.

Bovenstaande is geen oproep om massaal te gaan kopen, meer een signaal om het aandeel in de gaten te gaan houden.

Microsoft op verzoek van lezer Dowjones:

Bij het blauwe pijltje begon de dag slecht voor Microsoft. Het aandeel leek rijp voor een rit naar de onderzijde van het rode blokje, tevens de onderzijde van het rode dalende trendkanaal. Dat technische analyse geen 1 + 1 = 2 is bleek eens te meer als we naar het koersverloop van de rest van de dag kijken. Wat begon als een slecht verhaal eindigde als een sprookje: de koers steeg zo hard dat het slot zelfs weer binnen het blauwachtige blokje lag.

De slotkoers van gisteren ligt ook weer duidelijk binnen het bovenste blokje. Het eerste gevaar is dus even geweken, maar we moeten niet vergeten dat de koers zich binnen het grotere dalende trendkanaal bevindt.

AEX:

Inmiddels is de beurs open en de eerste koersen van de index zijn hoger dan die van gisteren. Het blauwe pijltje wijst naar de hogere eerste koersen van vandaag.

Een rit naar de onderzijde van het rode blokje is net als bij bijvoorbeeld Microsoft even van de baan. Is het dan een aanzet om te kopen? Nee, wat mij betreft niet, ik zie nog geen aankoopsignalen. Sterker, vanaf de top in augustus zie ik alleen maar lagere toppen. Nu weet ik wel dat het eens zal moeten draaien, maar ik doe zelf liever alleen met "zekere" trades mee. Gokken is niet zo aan mij besteed.

Brent Crude Oil op verzoek van lezer Dowjones:

Leuk het verzoek van lezer Dowjones, het was al weer een hele tijd geleden dat Olie de revue passeerde in mijn column.

Vanaf het eerste rode pijtje in maart zien we dat Brent Crude Oil steeds eerder wordt verkocht. De rode pijltjes wijzen naar de ene na de andere lagere top. En dan hebben we de meest rechtse top, zie het oranje vraagteken. Daar is de vraag of er weer een officiële lagere top komt. Ik heb een niet zo belangrijk stijgend trendlijntje in oranje getekend. Als die lijn al belangrijk was dan heeft de koers die lijn neerwaarts doorbroken.

Ik zou zeggen voorzichtig met deze grafiek maar interessant genoeg om "morgen" weer te bekijken.

Arcelor Mittal:

Mocht ik tijd hebben om te traden dan zou deze grafiek zeker op mijn watchlist komen. Helaas ontbreekt de tijd.

Bij de drie bolletjes zie ik namelijk iets dat veel weg heeft van een H&S bodempatroon. De oranje lijn zou dan de neklijn zijn. De puristen onder de technisch analisten zullen terecht zeggen dat dit niet helemaal de plaats in de grafiek voor een kop-schouder is, maar je kunt niet alles hebben in het leven. Toch?

Deze chart zou op mijn watchlist gaan voor een potentiële trade voor als de oranje neklijn opwaarts wordt doorbroken. Je zou nog de tactiek kunnen toepassen om nu de helft of een derde te kopen en de andere helft of twee derde bij de uitbraak. Als u dit al doet vergeet u dan de stop niet?

Ik zie u allen donderdag weer.

Marcel Bronner schrijft als zelfstandig technisch analist columns voor US Markets.

Hij benadert de markt op basis van technische analyse. Zijn analyses zijn geen beleggingsadvies noch een advies om te kopen of verkopen. U kunt de analyses gebruiken als één van de vele componenten om uw beslissing op te baseren.

Schrijft hij over een aandeel dat hij in portefeuille heeft, dan meldt hij dat in die column.


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »

1 comment

18 oktober 2022, 10:13

weer BEL CAC DAX graag
Spijtig dat het zo moeilijk is om een gunstig aandeel te vinden

(0)
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.