...

TA Morgan Stanley, Just Eat, DSM, IMCD, Mittal, en Engie

19 januari 2023, 00:07 | Marcel Bronner | leestijd: 4 minuten | moeilijkheid: 5 / 12 | (0)

Lekkere grafieken weer in de column van deze donderdag. Er is één grafiek op verzoek, bij de andere vijf mocht ik me dus uitleven! U mag zelf bepalen of dat gelukt is, we gaan van start.


DSM:

Dutch State Mines lijkt toch echt wel aan een bodemvormingsproces bezig te zijn. Links zien we nog de lagere toppen en lagere bodems, terwijl rechts op de grafiek het meer zijwaarts gaat. Kijkt u maar eens naar wat er binnen het blauwe, of zo u wilt groene (ik weet het echt niet), blokje gebeurt. Er worden geen lagere toppen meer neergezet en ook geen lagere bodems meer.

Vorige week is DSM opwaarts uit het rode dalende trendkanaal gebroken en de bovenkant van het kanaal is inmiddels ook getest. Op naar de bovenzijde van de tradingrange?

IMCD:

De trouwe lezer weet misschien nog dat ik over het H&S bodempatroon schreef inclusief de target. De target is het einde van de blauwe pijl.

Aan het eind van het vorige jaar en het begin van dit jaar werd de stijgende trendlijn tevens neklijn getest. De koers viel er zelfs doorheen maar heeft de weg opwaarts weer hervonden. Nu is de hoogste slotkoers van december opwaarts uitgenomen. Dat laatste zou de weg moeten vrijmaken voor het (alsnog) halen van de target.

Bericht van Guy Boscart:

Nu kunt u meedoen tot 1 APRIL voor slechts €35. Schrijf u meteen in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en dan staat u snel op de lijst met leden ...

Just Eat Takeaway:

Deze grafiek kennen we nog van een paar columns geleden. De draai zit er steeds meer aan te komen/ krijgt steeds meer vorm. Rechts op de grafiek hebben we nu de uitbraak te pakken en is de bovenzijde van het paarse blokje de target.

Vandaag (voor u gisteren) heeft de candle de vorm van een shooting star. De kans is derhalve groot dat de koers het niveau van de uitbraak gaat testen. Een stapje terug dus en zo komt de kans er voor de spijtoptanten om alsnog in te stappen.

Àls u instapt, vergeet dan niet op voorhand uw stop te bepalen!

Engie op verzoek van lezer poull:

Graag gedaan lezer poull! En natuurlijk wil ik Engie behandelen. Van links naar rechts kijkend zit er iets van een stijgende trend in. Niet heel duidelijk, maar een beetje stiekem worden er hogere bodems en hogere toppen neergezet. Dat gezegd hebbende zien we rechts op de grafiek een dalend trendkanaal. De koers noteert aan de onderzijde en als we dat combineren met de RSI die een lichte vorm van positieve divergentie laat zien mogen we misschien verwachten dat de koers iets opleeft.

Deze gaat bij mij niet op de watchlist voor een mogelijke up trade.

Arcelor Mittal:

Een korte update slechts, woensdag is de minimale target behaald. Na zo'n heerlijke stijging zou het een stapje terug kunnen, maar op moment van schrijven zie ik geen obstakels voor een rit naar de maximale target. Dat is de bovenzijde van het blauwe blokje.

+++++ + + + + +
Als u nu denkt ik zou ook wel eens een grafiek willen aanvragen, kom dan direct actie en vraag hieronder bij de reacties uw favoriet aan!
+++++ + + + + +

Morgan Stanley:

Deze Amerikaanse financial liet deze week een mooie uitbraak zien. Het is de zoveelste stap in een mooie draai van het aandeel. Van dalend naar zijwaarts/ rondend naar wie weet stijgend.

+++++ + + + + +
Wat gaan o.a. Rutte en Kaag doen in Davos bij het "gezellige praatclubje" van het WEF??? Ik zit in Brazilië maar mag ik concluderen dat alle (politieke) problemen in Klein China dus zijn opgelost en dat er tijd zat is om dit soort uitstapjes te maken? Problemen zoals de toeslagenaffaire, de armoede door de hoge energierekeningen, de asielzoekers, de boeren en hoe lang is de lijst wel niet? En wie betaalt deze vakanties, gaat dat uit eigen zak?
+++++ + + + + +

De blauwe horizontale weerstandslijn is opwaarts uitgenomen en nu is de bovenkant van het paarse blokje de target.

Ik zie u in het weekend!!!

Marcel Bronner schrijft als zelfstandig technisch analist columns voor US Markets.

Hij benadert de markt op basis van technische analyse. Zijn analyses zijn geen beleggingsadvies noch een advies om te kopen of verkopen. U kunt de analyses gebruiken als één van de vele componenten om uw beslissing op te baseren.

Schrijft hij over een aandeel dat hij in portefeuille heeft, dan meldt hij dat in die column.


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »

2 comments

20 januari 2023, 02:08

Hallo Marcel ,
hierbij twijfel ik dan niet , om nog een analyse te laten plaatsen , Barco .
Mvg,
Poul

(0)
19 januari 2023, 14:11

Davos is belangrijk voor het Lange Termijn denken. Veel landen hebben dezelfde problemen.
Ik heb meer bezwaar tegen de overconsumptie van alles door massa's verwende mensen:
de grondstoffen, de energie, zuiver water en lucht, bodemuitputting, de vele verre massareizen, voedselverspilling enz.

(0)
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.