...

TA Nasdaq, ASML, AEX, S&P 500, DAX en Bel-20

20 oktober 2022, 09:54 | Marcel Bronner | leestijd: 4 minuten | moeilijkheid: 5 / 12 | (0)

In de column van deze donderdag komen voornamelijk indices voorbij, aangevuld met een aandeel. Twee van de indices zijn op verzoek. Laten we snel naar de mooie plaatjes en lijntjes gaan kijken!


S&P 500:

Zoals gezegd vandaag veel indices en ik trap af met de S&P 500. Van links naar rechts ziet u de lagere toppen en lagere bodems. Rechts, onder de rode dalende trendlijn, ziet u een (niet zo perfect) dalend trendkanaal. Daarbinnen vinden we ook lagere toppen en lager bodems.

De oranje lijn, die verder naar links doorloopt dan we zien, heb ik laten staan omdat die toch wel een beetje waarde heeft. De koers is er gisteren onder gesloten. Als ik short zou zitten dan kan ik (met een stop) blijven zitten. Op basis van deze grafiek zou ik absoluut niet long gaan.

Nasdaq:

Als u mij hier regelmatig volgt dan ziet u al dat dit ook geen grafiek is om over naar huis te schrijven. Tenzij...tenzij u short zit. Blijf dan zitten en kijk naar uw stop.

Lagere toppen en lagere bodems over de hele grafiek en ook binnen het rode dalende trendkanaal rechts. De koers is net boven de blauwe steunlijn gesloten en dat is dan ook het enige wat positief aan de grafiek is. U snapt het al: dat is te weinig.

Alle volgende grafieken zijn inclusief het eerste uur handelen van vandaag.

DAX op verzoek van lezeres lda:

Ook niet bepaald een grafiek om per direct long in te gaan. Ik kan echter wel iets positiefs ontdekken in deze grafiek. Als we naar de bodem van september kijken dan zien we daarna een officiële hogere bodem en top! Daar zet ik dan direct tegenover dat de koers onder de blauwe stijgende trendlijn staat en deze doet momenteel dienst als weerstand. Nee, ik heb geen enkele behoefte hier long in te zitten.

AEX:

Zoals ik al in eerdere columns schreef is het eerste gevaar dat de koers daalt naar de onderzijde van het rode blokje geweken. Maar wat mij betreft uitstel en nog geen afstel.

Onder de blauwe dalende trendlijn zien we vooralsnog lagere toppen en lagere bodems en ik zie nog niets in de grafiek wat aangeeft dat daarmee gebroken zou moeten worden.

Bel-20 op verzoek van lezeres lda:

Hoe graag ik ook zou willen, ook hier kan ik niets positiefs over schrijven. Ja, of het moet het recente hogere topje zijn. Het topje van dinsdag reikte net iets hoger dan het topje van begin deze maand. Maar dat is het dan ook.

Ik wil niet long zitten en laat de grafiek even uitrazen. Er komen vanzelf betere tijden. Een eerste kleine aanwijzing zou de opwaartse uitbraak van de rode dalende trendlijn zijn.

ASML:

Dit is leuk, hier zien we een dalend trendkanaaltje binnen een groter dalend trendkanaal. Als u dan denkt dat ik helemaal niets positiefs over de chart van ASML kan schrijven dan vergist u zich. Ik zie namelijk dat kopers bij de groene lijn in de markt komen. Die lijn ligt over de bodem van begin juli. Ik vertrouw zeker niet blindelings op deze steun, maar het is iets wat ik constateer. Ik ben benieuwd of deze lijn het in de nabije toekomst gaat houden. Voorlopig zit ik liever niet long in ASML.

Ik zeg tot in het weekend.

Marcel Bronner schrijft als zelfstandig technisch analist columns voor US Markets.

Hij benadert de markt op basis van technische analyse. Zijn analyses zijn geen beleggingsadvies noch een advies om te kopen of verkopen. U kunt de analyses gebruiken als één van de vele componenten om uw beslissing op te baseren.

Schrijft hij over een aandeel dat hij in portefeuille heeft, dan meldt hij dat in die column.


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »

3 comments

21 oktober 2022, 13:35

Is BESI nu definitief uit gevarenzone ? Cfr de opsprong na kwartaalcijfers.

(0)
21 oktober 2022, 13:34

Graag nog eens signify en AMG. Bodemvorming ?
Aex is ook interessant na de expiratie. Bedankt.

(0)
20 oktober 2022, 17:30

en het gaat naar omhoog vandaag! naar de expiratie?

(0)
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.