...

TA....Raadt u welke grafiek dit is?

16 maart 2021, 12:07 | Marcel Bronner | leestijd: 5 minuten | moeilijkheid: 6 / 12 | (0)

Een welgemeende goedemorgen vanuit een ver zonnig land! Vandaag krijgt u vijf grafieken van mij en een raadsel. Een mystery guest!

De vijf grafieken zijn van de Nasdaq, AEX, ASML, ASM int. en RD. U mag raden welke grafiek de zesde is en ik geef geen enkele aanwijzing. Ik zou het dus ongelofelijk vinden als een van u het zou raden/ weten, laat staan meerdere lezers!


Ik begin met de AEX. Het is de intraday daggrafiek.

Het is een snelle update. De vraag ligt er nog steeds, is het nu wel of geen hoofd-schouder formatie? Op moment van schrijven acht ik het nog steeds verstandig er wel rekening mee te houden. Kop-schouder of niet, de paarse stijgende trendlijn is er sowieso een om in de gaten te houden.

Morgen zijn er verkiezingen en dat zou de komende dagen wel eens meer duidelijkheid kunnen gaan geven. Gaat de koers opwaarts door het "hoofd" dan kan de H&S per direct in de prullenbak. Gaat de koers neerwaarts door de paarse trendlijn dan lijkt het verdacht veel op een hoofd-schouderformatie. We gaan het zien.

De tweede grafiek is ook een index, namelijk de Nasdaq.

Ik liet in de column van zaterdag al zien dat het kop=schouder scenario in de prullenbak kon. De neklijn is opwaarts uitgenomen en een dalende trendlijn is ook opwaarts gebroken. De truc is niet vast te blijven houden aan iets wat ik zag of dacht te zien en weer opnieuw de grafiek te bekijken/ analyseren.

Gisteren werd de hoogste koers neergezet na het opwaarts uitnemen van beide hierboven beschreven lijnen. Zie de laatste candle binnen het kadertje. Ik heb de bovenkant van het kader precies neergelegd op de eerste weerstand. Mocht de Nasdaq daar geraken én die weerstand opwaarts uitnemen dan zit er een rit naar het "hoofd" in het vat.

Voordat ik nu naar de aandelen ga kom ik met de geheimzinnige grafiek. Om u zo min mogelijk te geven om te raden of het wellicht een index of een aandeel is plaats ik hem tussen de bovenstaande indices en onderstaande aandelen.

Wellicht is het een obligatie!?

Zoals u ziet heb ik alles weggehaald. De naam, duhh. Ook de datum onder de grafiek en de koers rechts op de grafiek. Alles!

Als u dit raadt dan zou ik dat heel knap vinden. Als u het zelfs weet dan zou ik van mijn stoel vallen.

Onder de column kunt u altijd een reactie kwijt. Ik nodig u allen uit om hieronder kort aan te geven welke grafiek u denkt dat dit is.

Ik ga door met ASML.

Herinnert u het nog, de H&S bij ASML? In tegenstelling tot de Nasdaq staat deze er nog wel. Ik heb inmiddels twee lijntjes extra getrokken.

De oranje dalende trendlijn over de toppen en boven de lichtgroene stijgende trendlijn is de koers op weg naar die oranje trendlijn.

Binnenkort gaan we weten welke lijn sterker is, de stijgende of de dalende trendlijn. Blijft u ondertussen oppassen met ASML. Wellicht dat ook hier de de uitslag van de verkiezingen de richting aan gaat geven.

Bovenstaande is die van ASM International. Wat laat deze grafiek zien?

- de hoofd-schouder

- de neerwaartse doorbraak van de rode stijgende neklijn

- een lichtgroen stijgende trendlijntje en

- de opwaartse uitname van de donkergroene dalende trendlijn.

Als u dat vergelijkt met de grafiek van ASML dan ligt ASM Int. er dus iets minder slecht bij. Hier komen de neklijn en het stijgende trendlijntje al zo dicht bij elkaar dat er waarschijnlijk niet eens verkiezingen nodig zijn om het aandeel hetzij opwaarts hetzij neerwaarts uit te laten breken. Het is interessant om dit aandeel de komende dagen te volgen.

Ik ga afsluiten met Koninklijke Olie.

De beurs in Nederland is nog open en dus is het slechts intraday, maar Olies lijken hard op weg neerwaarts uit het stijgende trendkanaaltje te vallen. De weerstand op euro 18,51 blijkt derhalve vooralsnog een te harde noot om te kraken.

Het is niet kansloos om door euro 18,51 te breken, maar het is wellicht even goed een stapje terug te doen. Even terugtrekken, op adem komen, krachten verzamelen en dan een nieuwe aanval op die horizontale weerstand inzetten. U ziet een flinterdun blauw horizontaal lijntje. Mocht de koers daar nu naar terug vallen om daarna weer een stijging in te zetten, dan zou dat het "ideale plaatje" opleveren.

Ik wens u een fijne voortzetting van de dag en veel wijsheid bij het stemmen morgen. Naar mijn bescheiden mening zijn het de belangrijkste verkiezingen ooit in Nederland. O ja, en als laatste, doet u hieronder mee met het raden welke grafiek het is? Succes!

Marcel Bronner schrijft als zelfstandig technisch analist columns voor US Markets.

Hij benadert de markt op basis van technische analyse. Zijn analyses zijn geen beleggingsadvies noch een advies om te kopen of verkopen. U kunt de analyses gebruiken als één van de vele componenten om uw beslissing op te baseren.

Schrijft hij over een aandeel dat hij in portefeuille heeft, dan meldt hij dat in die column.


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »

5 comments

17 maart 2021, 23:25

Marcel, val maar vast van je stoel. Het is Galapagos. Maar ik vraag me af: wat is er zo bijzonder aan? Toch een saaie grafiek?

(0)
17 maart 2021, 14:24

Galapagos!

(0)
16 maart 2021, 23:08

Wolters Kluwer?

(0)
16 maart 2021, 18:20

galapagos?

(0)
16 maart 2021, 14:12

Is de´ mystery guest´ Galapagos?!
Kunt u Barrick Gold en Lithium Americas nog eens bekijken?

(0)
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.