...

TA S&P 500, ASML, ING, ASM Int., Unilever en CAC-40

27 november 2022, 23:40 | Marcel Bronner | leestijd: 5 minuten | moeilijkheid: 5 / 12 | (0)

Ik probeer altijd in het weekend de derde column van de week te schrijven. Dat is bij deze gelukt, zij het op de valreep. Ik heb zes grafieken gekozen, waarbij er een eigenlijk een verzoek is.CAC-40 op verzoek van lezeres lda:

Ik denk dat het zo maar kan zijn dat ze het zelf vergeten is, maar de Franse index zat nog in het vat. Daar gaan we alsnog.

Terugkijkend heeft de koers eind september een bodem gezet en eerst steeg de koers met een hapering om het daarna redelijk fors hogerop te zoeken. Op de weg naar boven is zo'n twee weken terug de groene horizontale weerstandslijn opwaarts doorbroken. Vraag niet hoe de index het doet, maar het weet de hellinghoek van de paarse trendlijn aan te houden. Al dan niet met een hapering denk ik dat we de index binnenkort gaan terugvinden op het niveau van de rode weerstandslijn.

Unilever:

Unilever vinden we terug bonkend op de deur. Met de deur bedoel ik in dit geval de rode horizontale weerstandslijn. Op moment van schrijven heb ik er redelijk veel vertrouwen in dat het de koers gaat lukken de weerstand opwaarts uit te nemen. In dat geval zou er een aardig opwaarts potentieel vrijkomen!

ASM International:

ASM International ligt er technisch zeker beter bij dan in bijvoorbeeld juli dit jaar. Maar hoe ik het ook wend of keer, de koers bevindt zich nog immer binnen het rode dalende trendkanaal.

Wie mee wil doen met de sig­nalen die we naar de leden sturen kan via de aan­bied­ing tot het einde van dit jaar inschri­jven. Vooral het momen­tum voor een in- of uit­stap kri­j­gen is hier­bij belan­grijk. Men kan met de sig­nalen doen wat men wil, of die opvol­gen met de details die Guy stu­urt of er zelf voor uw eigen beslissin­gen wat mee doen. In ieder geval loopt er nu een aan­bied­ing voor de rest van dit jaar ofwel tot 1 FEBRU­ARI 2023 en dat voor €35 … Schri­jf u in via de link https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​rshop en dan staat u snel op de lijst met leden …

Dat gezegd hebbende acht ik het niet kansloos dat de koers binnenkort en misschien deze week al opwaarts gaat uitbreken. Dan ligt het aandeel er niet meteen goed bij, maar het zou wel weer een verbetering zijn. Zit u long blijf dan met een stop zitten,

S&P 500:

De tweede index en tevens de belangrijkste van de twee is de S&P 500. Ik kan schrijven dat de koers onder de rode trendlijn noteert en dan stoppen. Maar dan zou ik m.i. voorbij gaan aan een mogelijke ontwikkeling.

De koers bevindt zich binnen het rode blokje. Als de index daar opwaarts uitbreekt dan wordt de bovenkant van het groene blokje de target. En daarmee zouden we door de rode dalende trendlijn breken. Vinger aan de pols dus.

ING:

Kent u de situatie nog van een van mijn eerdere columns? We hebben de blauwe horizontale tradingrange. En de bovenkant van het tweede blokje als de target bij een opwaartse uitbraak uit die tradingrange. Na de uitbraak begin deze maand is het snel gegaan en werd de groene lijn die over een eerdere top ligt met speels gemak opwaarts uitgenomen.

Het wachten is nu op een opwaartse uitbraak van de rode weerstandslijn. Gezien de enorme stijging vanaf ongeveer 12 oktober tot aan nu heb ik een vraagteken of dat zonder slag of stoot gaat gebeuren. Maar ik laat me graag verrassen. Zat u long en heeft u in de buurt van de rode lijn winst genomen dan sta ik volledig achter u. Een ander die is blijven zitten kan ook nu blijven zitten....met een stop.

ASML:

ASML doet het alleraardigst sinds de bodem zo rond 13 oktober. Ik ga de verbeteringen in de grafiek dit keer niet wegschrijven, die mag u zelf uit de grafiek halen.

Het wachten is nu op de volgende verbetering en dat zou de opwaartse uitbraak door de onderste van de twee rode lijnen zijn. In dat geval kan de koers opstomen naar de bovenste van de twee rode lijnen.

Ik probeer dinsdag weer in de lucht te zijn.

Marcel Bronner schrijft als zelfstandig technisch analist columns voor US Markets.

Hij benadert de markt op basis van technische analyse. Zijn analyses zijn geen beleggingsadvies noch een advies om te kopen of verkopen. U kunt de analyses gebruiken als één van de vele componenten om uw beslissing op te baseren.

Schrijft hij over een aandeel dat hij in portefeuille heeft, dan meldt hij dat in die column.


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »

2 comments

28 november 2022, 08:38

Bedankt voor de CAC 40. Ik volg enkele aandelen en indexen, die zijn altijd welkom.

(0)
28 november 2022, 08:04

Kan u RD en first majestic silver eens bespreken. Bedankt.

(0)
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.