...

TA S&P, Verizon, Shell, ASM Int., TKH en NN

25 augustus 2022, 08:42 | Marcel Bronner | leestijd: 3 minuten | moeilijkheid: 6 / 12 | (0)

Er komen weer enkele interessante grafieken voorbij in de column. Ik kijk met u naar de technische conditie van de Standard & Poor 500, Verizon, Shell, ASM International, TKH en NN.


Vandaag ben ik er redelijk vroeg bij met de column. Dat betekent dat er grafieken zullen zijn met de slotkoers van gisteren, maar sommige waarschijnlijk ook met de opening van vandaag erin verwerkt.

Nationale Nederlanden:

Hoeveel belletjes wil men hebben? De verzwakking van de grafiek in tijdsvolgorde:

1. neerwaarts door de rode stijgende trendlijn
2. met een gap door
3. de paarse stijgende trendlijn,
4. de rode dalende trendlijn en
5. de groene stijgende trendlijn
6. na weer een gap ook nog door de blauwe horizontale steun.

Nationale Nederlanden ligt er slecht bij. Volgende grafiek!

TKH op verzoek van lezer Mister bluesky:

Ja inderdaad lezer Mister bluesky, de spike was opvallend. Het slot lag die dag net boven of op de paarse horizontale steun. De dag erna zakte de koers erdoor en weer de dag daarna zakte de koers door het stijgende trendlijntje. Een aantal signalen (voor mij als technisch analist althans) om hard weg te rennen.

Recent is de koers ook nog eens door de blauwe trendlijn gezakt. Voor mij een grafiek om snel door te scrollen naar de volgende grafiek om "morgen" de chart weer te bekijken.

ASM International:

ASM International ligt er iets beter bij dan de vorige twee grafieken, maar om nu te zeggen dat ik er enthousiast van word....

Mocht de koers nog iets verder dalen dan hebben we een lagere top en lagere bodem. Hopelijk tillen kopers de koers weer op, maar ik wil ASM International nog niet in mijn portefeuille. Volgende!

Standard & Poor:

Rechts op de chart, onder de rode dalende trendlijn en bij de pijltjes, zie ik iets waar ik de aandacht op wil vestigen. Zou dit de vorming van een H&S zijn? In dit geval een topformatie.

Dan zou bij het linkerpijltje de linkerschouder staan, bij het tweede rode pijltje het hoofd en zou bij de paarse pijl de rechterschouder gevormd gaan worden. De groene stijgende trendlijn zou dan de neklijn kunnen zijn. Een gewaarschuwd mens telt voor twee.

Verizon:

Ziet iedereen de dalende trend van links naar rechts kijkend? Haal anders een kind van vier jaar oud erbij en hij/ zij/ het kan het u haarfijn uitleggen.

Binnen de rode pijltje ziet u een formatie die een "voorspellende" waarde heeft. Een continuatiepatroon. Zoals we mochten verwachten is de koers aan de onderzijde uitgebroken en hadden we gisteren zelfs de laagste slotkoers sinds tijden. Het is te hopen dat er snel koopjesjagers komen maar alles op deze grafiek schreeuwt: "RUN".

En dan nu de enige grafiek van deze column waar de opening al in is verwerkt, intrday dus.

Shell:

Dit is ook direct de "beste" grafiek van vandaag. Ik bedoel daarmee dat de grafiek er technisch op moment van schrijven het beste bijligt van alle zes de grafieken.

Boven de stijgende trendlijn (groen) is de koers opwaarts door de blauwe horizontale weerstand gebroken. Beide lijnen doen dus nu dienst als steun. Zonder wild enthousiast op de chart te zijn heeft Shell zeker nog wat opwaarts potentieel.

Ik zie u weer terug in het weekend?

Marcel Bronner schrijft als zelfstandig technisch analist columns voor US Markets.

Hij benadert de markt op basis van technische analyse. Zijn analyses zijn geen beleggingsadvies noch een advies om te kopen of verkopen. U kunt de analyses gebruiken als één van de vele componenten om uw beslissing op te baseren.

Schrijft hij over een aandeel dat hij in portefeuille heeft, dan meldt hij dat in die column.


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.