...

TA Tesla, Verizon, AEX, Signify, AMG en BESI

22 oktober 2022, 09:44 | Marcel Bronner | leestijd: 4 minuten | moeilijkheid: 5 / 12 | (1)

Het is halfomdag vandaag: de helft van de charts is op verzoek en de andere helft komt uit eigen koker. De grafieken zijn van Nederland en uit de Verenigde Staten. Laten we maar beginnen.BESI op verzoek van Mister bluesky:

Ik zie twee positieve ontwikkelingen op de grafiek:

1. De blauwe horizontale steun heeft het gehouden en
2. De koers is opwaarts door het oranje dalende trendlijntje gebroken.

Ben ik dan direct helemaal om en raad ik iedereen aan BESI te kopen? Uhhm...nee. Natuurlijk is dit lekker en een draai moet ergens beginnen, maar dit is nog te vroeg. U kunt er best wat centjes instoppen hoor, maar doe dat dan met een stop. De koers kan oplopen naar de rode lijn in eerste instantie.

AEX:

Zekers, de grafiek is iets verbeterd of iets minder slecht geworden sinds die wegzakker op 13 oktober. Het eerste gevaar is geweken. Maar al met al beweegt de index nog steeds onder de blauwe dalende trendlijn.

Mocht de koers nu opwaarts door die laatst benoemde lijn gaan, dan kan de AEX oplopen naar de bovenkant van het blauwe blokje.

Signify op verzoek van Mister bluesky:

Ook Signify heeft geen grafiek om over naar huis te schrijven. Ik vermoed dat we allemaal de lagere toppen en lagere bodems wel zien. Lukt dat niet kijk dan eens onder de rode dalende trendlijn.

Kijkend door een roze bril zou ik de H&S kunnen zien, daar bij de blauwe bolletjes. Het is niet eens een officiële kop-schouder, maar het heeft de contouren van. Ik zou er nog niet al te veel geld op inzetten als ik u was en als u al instapt, u weet het al, jawel, met een stop loss. De grafiek kan wat mij betreft op de watchlist.

Verizon:

De candle van vrijdag in de vorm van een soort "hammer" kan zeker de redding zijn voor Verizon, het (voorlopige?) einde van de daling. Maar ik blijf vooralsnog voorzichtig en houd rekening met nog lagere koersen.

Intraday verkende de koers al even het terrein onder het blauwe blokje, maar het slot lag er dan uiteindelijk toch weer binnen. Mocht er nu een slot onder het blauwe blokje komen, dan kunnen we vrijwel zeker een verdere daling richting de onderkant van het rode blokje verwachten.

Overigens, de RSI lijkt een kleine positieve divergentie neer te willen zetten. Zouden we dan toch het dieptepunt hebben gehad?

AMG op verzoek van Mister bluesky:

Recent keek ik ook naar AMG en vroeg ik me af of bij het oranje vraagteken de zoveelste lagere top zou komen. Nu, enige tijd later kunnen we zien dat dat niet het geval is. Redenerend vanaf de bodem in september zien we inmiddels een hoger bodempje en een hoger topje. Kopers hebben AMG vooralsnog in hun armen gesloten.

Ik ben nog niet om en ga niet louter positieve zaken schrijven over AMG, maar aan de andere kant... het moet toch ergens beginnen, niet? Ik bedoel dan een eventuele draai. Ook dit aandeel zou, als ik tijd zou hebben, op mijn watchlist gaan!

Tesla:

Tsja, ook niet de mooiste grafiek, tenzij iemand short zit. Rechts op de grafiek is even het meest spannend. Ik zeg niet dat het gaat gebeuren, maar als de koers uit het blauwe blokje valt, dan wordt de onderzijde van het rode blokje de target. De koers is slechts intraday heel even binnen het rode blokje gekomen en afgelopen vrijdag sloot de koers ruim binnen het blauwe blokje. Dat is mooi, maar wat mij betreft is het gevaar nog niet helemaal geweken.

Ik zie u dinsdag weer.

Marcel Bronner schrijft als zelfstandig technisch analist columns voor US Markets.

Hij benadert de markt op basis van technische analyse. Zijn analyses zijn geen beleggingsadvies noch een advies om te kopen of verkopen. U kunt de analyses gebruiken als één van de vele componenten om uw beslissing op te baseren.

Schrijft hij over een aandeel dat hij in portefeuille heeft, dan meldt hij dat in die column.


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »

3 comments

24 oktober 2022, 18:34

Op de valreep. Sterke daling Prosus naar 40. Potentiële bodem ?

(0)
23 oktober 2022, 11:07

Is er voor Alfen een koopopportuniteit ? Bedankt voor analyse.

(0)
23 oktober 2022, 10:17

Goedemorgen Marcel, zou je Avantium en KPN eens willen behandelen? Was bij Avantium de top eind augustus een hogere top of toch een lagere? Rond € 3 lijken er wel steeds kopers te verschijnen.... KPN is vanaf eind vorig jaar tot aan deze zomer fors gestegen, is de huidige daling (ruim -20% van de top halverwege 2022) gewoon een gezonde pullback, of ligt er mogelijk nog meer daling in het verschiet? Beide aandelen wil ik op mijn watchlist zetten voor een aankoop....

(0)
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.