Beursdagboek Trader Guy 5 september 2015, 15:13

...

Markten week lager uit, AEX twijfelt

5 september 2015, 15:13 | Trader Guy | leestijd: 4 minuten | moeilijkheid: 5 / 12 | (0)


De afgelopen week was wederom enorm volatiel, van lager naar weer her­s­tel maar met een negatieve toon de week uit. Wall Street kreeg weer een tik te ver­w­erken, het resul­taat op week­ba­sis was dan wel met ver­lies. Deze keer een ver­lies van 3% zodat de trend­breuk meer en meer duidelijk aan het wor­den is. De afgelopen dagen melde ik al dat steeds meer aan­de­len en indices hun zoge­naamde death cross” mak­en het­geen ook steeds meer aangeeft dat de BULL voor­lop­ig even klaar is. Verkoop dus oplevin­gen, het­geen dan ook weer moeil­ijk is omdat oplevin­gen ook zeer fors uit­pakken elke keer weer. Dus als men de AEX of de DAX, of een­der welke index wil verkopen (short) dan is het nog maar de vraag vanaf waar men dat gaat doen? Een voor­beeld van don­derdag, de AEX gaat naar de 438 – 440 met een plus van 8 – 9 pun­ten. Daar al toes­laan had nu goed uit­gepakt maar de index ging wel nog even naar de 444 – 445 toe waar­door men snel 4 tot 6 pun­ten ver­keerd in de markt zou zit­ten. Als er de dag daar­na nog wat meer zou bijkomen dan wordt de sto­ploss aangetikt en draai je een behoor­lijk ver­lies. Daarom heb ik besloten om te wacht­en tot vri­jdag waar het meteen te laat was om nog iets te doen.

Uit­er­aard komen er nog genoeg kansen en mogelijk met wat meer hou­vast ofwel met een meer duidelijke opzet. Dan kun­nen we ofwel alsnog wat hoger short of we kun­nen een korte long meep­akken. Zodra dat het geval is kun­nen we een sig­naal sturen naar de leden, ook u kunt op de verzendli­jst komen te staan door lid te wor­den.

Maandag is Wall Street dicht door Labor Day, Europa kan hier­door wat tot rust komen al zal het Oost­en weer volop mee­doen door dat er wat feestda­gen waar daar en de beurzen dicht bleven. Dus Chi­na zal opnieuw open zijn maandag, en dan valt te bezien hoe de koersen daar gaan lopen? Kor­tom, we kun­nen er nu op dit moment weinig over zeggen, vri­jdag was zwak en zefs heel zwak maar er werd enkel pri­js­gegeven het­geen er don­derdag bij kwam. Wall Street is dan wat min­der sterk momenteel mijn inziens, daar ver­liezen die wat meer opvallen en wat betre­ft de grafieken een min­der sterk ver­loop.

De verwachtin­gen nu, ste­un voor de AEX tussen de 428 en 430 pun­ten, lat­er de 422 en de 417 als ste­un (zwak­jes). Weer­stand 444 – 446 met daar­boven de 450. Bij de DAX speelt de 10.000 pun­ten grens een rol nu, eron­der komt snel de 9750 in beeld met daar­na de 9500 pun­ten. Weer­stand tussen de 10.200 en de 10.250 pun­ten, daar­boven de 10.400 en 10.500 zone.

Op Wall Street let­ten we bij de S&P 500 nu op de 1910 als ste­un, de 1950 en 1990 – 2000 kan dan weer­stand wor­den. Bij de S&P 500 denk ik wel dat de 1900 pun­ten nog wordt door­bro­ken, dan kan de index naar de 1850 of de 1810 pun­ten toe. De Dow Jones die de 16.000 net kon vasthouden voor het week­end kan daar ste­un vin­den nu, lat­er wordt de 15.750 en de 15.500 als ste­un gezien bij de Dow. Kan dus ook nog alle kan­ten op maar de wijz­er bli­jft voor­lop­ig omlaag gericht.

Advies­di­en­sten:
Dins­dag tij­dens de dal­ing een mooie winst kun­nen pakken op enkele posi­ties, zo sluiten we de maand augus­tus defin­i­tief af nu en richt­en we ons op de maand sep­tem­ber. Tij­dens de moeil­ijke maand hebben we toch mooi kun­nen scoren, som­mige SMS dien­sten zelfs bij­na 100% in een maand. Dat gaat om Alles of Niets waar we met max­i­maal tegelijk 2 posi­ties opne­men met max €1000, dus is er om mee te doen €2000 nodig. We hebben een winst van €1793 ofwel 90%. Bij Polleke waar we met max €4000 werken maar meestal maar €2000 – 2500 gebruiken halen we een winst van €3361 ofwel 84%. Guy Trad­ing, Sys­teem Trad­ing deden het ook meer dan goed met een mooie plus de afgelopen maand.

We zit­ten nu over­al CASH en wacht­en op de vol­gende kansen die er zek­er weer aankomen. Waar het kan sturen we een SMS en mail zodat de leden in kun­nen stappen.

Lid wor­den kan nu via de nieuwe aan­bied­ing tot 1 NOVEM­BER vanaf €39. Schri­jf u in via deze link of gan naar http://​www​.usmar​kets​.nl/​a​b​o​n​n​e​m​e​n​t​e​n​.html

Maand­ta­bel resul­taat advies­di­en­sten:

AEX:

S&P 500:


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.