Beursdagboek Trader Guy 29 augustus 2015, 12:13

...

DIEP ROOD, FEL GROEN, dat was de beurs vorige week

29 augustus 2015, 12:13 | Trader Guy | leestijd: 11 minuten | moeilijkheid: 9 / 12 | (0)


Mark­tup­date:
Een mooiere samen­vat­ting van de afgelopen week kan je bij­na niet schet­sen US Stocks close with a whim­per in a roller-coast­er week of trade” ofwel je werd van de ene hoek naar de andere bont en blauw ges­la­gen maar je stapt de kamer uit met een glim­lach. Veel traders ofwel han­de­laren hebben een zware week achter de rug, ikzelf ook want als beur­sanal­ist, Mar­ket Timer wacht je met span­ning op een week als deze, een ding is zek­er, ze komen alti­jd maar je weet NOOIT wan­neer … Je hoeft niet eens fors te win­nen of te ver­liezen, het is als trad­er achter­af meestal de grote vraag O My God” wat heb ik toch veel gemist !!!

Logisch, eerst zit je naar de markt te kijken met volop angst (Fear), lat­er in de week tel je de gemiste euro‘s die je zou kun­nen hebben kun­nen ver­di­enen (Greed). Het beste is dat je er niet in zat met longs tij­dens de dal­ing, en dat je niet te vroeg short bent gegaan tij­dens de hero­plev­ing. Zelf helaas ook niks kun­nen pakken in bei­de richtin­gen, wel iets ver­loren met een poging short na de eerste ste­vige upswing don­derdag. De Schade valt gelukkig mee omdat we alti­jd stops inbouwen om bij een ver­keerde besliss­ing eruit te stap­pen en af te wacht­en.

Toch kraakt en breekt het hier en daar toch momenteel, zek­er op Wall Street waar de Dow Jones, en de Dow Trans­port in Bear Mar­ket” gebied terecht zijn gekomen. Dat na een Bull Mar­ket” die pre­cies 78 maan­den heeft gedu­urd, vanaf maart 2009 waar die begon. Let wel, de Nas­daq en de S&P 500 bevin­den zich nog NIET in een Bear Mar­ket”, wel verzwakken ook deze grafieken behoor­lijk, vri­jdag waar het slot van de week nog goed was gaf de S&P 500 voor het eersts sinds augus­tus 2011 een Death Cross”, dat wil zeggen dat het 50-daags gemid­delde tot onder het 200-daags gemid­delde zakt. Eerder deze maand deed ook de Dow Jones dat net zoals de Dow Trans­port index met alle gevol­gen van­di­en. Op zich ook weer geen goed teken voor het ver­volg de komende weken.

Toch was het her­s­tel, ofwel de rebound, heel snel en vooral heel ste­vig. Zo zet de Nas­daq een witte can­dle neer die we niet meer hebben gezien vanaf de peri­ode 2000 – 2001, vanaf de bodem her­pakt deze index zich vanaf 4290 net na de open­ing maandag naar 4830 op vri­jdag. Dat was goed voor 540 pun­ten ofwel 12,5%. De val was ook ver­schrikke­lijk, het her­s­tel erop net zo zeer. Nog maar eens bewi­jst de huidi­ge markt zijn geweld, zijn drang naar snel­heid en vooral de com­put­erges­tu­urde han­del op algo­ritme. Als Mar­ket Timer moet je daar­van leren, ook deze sit­u­aties zijn onbek­end voor ons maar lat­en we dit soort momen­top­names in de kop print­en, schri­jf het desnoods op in een soort stock mar­kets dag­boek. Deze keer was het wel iet­sjes anders, maar het leek ook wel een beet­je op 10 mei 2010 waar we de Flashcrash” kre­gen, ook toen kon bij­na nie­mand han­de­len ron­dom de bodem van de dag, maandag was dat net zo het geval. Men kon bijvoor­beeld Apple kopen op 92 dol­lar maar wie heeft ze daar ook kun­nen kopen? Dat bedoel ik met voor je het beseft is het al voor­bij en kri­jg je de kans er niet meer voor.

Van een Bull markt naar Bear markt, dat gaat met de gevecht­en tussen de bulls en de bears, en die zijn nu volop aan gaande. Ook zie je de gemoed­eren bij veel traders snel omslaan van pes­simistisch naar opti­mistisch en dat ook nog met de volle over­tuig­ing. Maandag zag plots nie­mand het meer zit­ten, vri­jdag denkt men ineens weer dat de indices heel snel de top­pen wel weer een kun­nen gaan opzoeken. Is dat iets wat de nieuwe markt, ofwel de com­put­erges­tu­urde markt wil? Pro­gram­meert men de machines zo dat ze de grennzen van de gevoe­lens ofwel emoties van beleg­gers weten te vin­den en er dan ook nog opti­maal gebruik van weten te mak­en? Ik denk dat men al in een heel ver gevorderd sta­di­um zit wat dat betre­ft en dat opend meteen ook de deur tot meer van dat soort fas­es en dus moeten we reken­ing gaan houden met zeer volatiele mark­ten in de toekomst. We moeten daar volop van leren, en zek­er het beheer­sten van de eigen emoties onder de knie kri­j­gen. Zorg er dus voor dat je niet te mak­en kri­jgt met mar­gin calls of uit­gestopte posi­ties maar zoek wel een strate­gie om op bepaalde momenten er bij te zijn waar dat moet.

Zo, een hele lap tekst met mijn bevin­din­gen en gedacht­es om de afgelopen week in ieder geval in kaart te bren­gen. Nu maar eens kijken wat er kan komen, al weet ik het ook niet zoals nie­mand het weet. Ik herin­ner me wel dat ik schreef, de Dow kan naar een lage 15.000 pun­ten terug, wel die hebben we al gezien maandag. Nu kan ik zeggen, zie je wel ik had het goed!! maar née, dat ga ik niet doen want ook al verwachte ik die lage 15.000 waaraan de bodem op 15.300 per­fect vold­eed, ik hield daar zek­er zo snel geen reken­ing mee. Dus née, ik heb er NIKS aan kun­nen ver­di­enen helaas. We doen nu 16.650 bij de Dow Jones, we hangen tussen de top en de bodem in nu. De grafiek bli­jft lelijk, we staan onder de lange ter­mi­jn ste­un­li­jn bij de Dow Jones, zie de grafiek ook hieron­der. Dus negatief nog alti­jd tot de 17.250 wordt door­bro­ken, dan zal ik over­gaan naar andere gedacht­en (omhoog met nieuwe top­pen). Bij de S&P 500 en de Nas­daq is het nog niet zover, wel enorme verzwakking daar maar nog geen paniek.

AEX en DAX:
Europa lag er ligt er ook zeer zwak bij, na de mooie dagen bli­jven de indices ver onder hun top­pen van enkele weken terug. De AEX pakt dan wel een 445 – 446 na te bode­men maandag op 401, zek­er een hele goeie upswing van meer dan 10%. Op zich vergelijk­baar met Wall Street maar het gaat hier met veel min­der kap­i­taal. Als de AEX 10 – 15% ver­li­est heb je het over een kleine boot die moet draaien, als dat op Wall Street gebeurd heb je het over een mamoet tanker die moet draaien. Daarom zie je bij de AEX vaak dat slechts enkele aan­de­len voor de groot­ste schade zor­gen, zo bepaalde Roy­al Dutch voor het groot­ste gedeelte het ver­loop van de index, eerst met de diep val­lende olieko­ers en lat­er omhoog met de enorme sti­jging van de oliepri­js. Maar net zoals op Wall Street sluiten we hier de week af met winst. Alles wat er tussen gebeurde lijkt nu bijza­ak, maar soms werd het wel pijn­lijk voor veel han­de­laren.

Wat de AEX betre­ft, 510 top en nu 401 boden, daar liggen nu 110 pun­ten tussen en om op het 50% punt uit te komen zou de AEX tot de 460 kun­nen doorsti­j­gen. Dat is geen zek­er­hei­d­je hoor, maar met de 50% regel is dat een mogelijk doel. Veel zal afhangen van externe fac­toren zoals de olie, Chi­na en Wall Street de komende dagen, we gaan het zien en vooral ook vol­gen en waar nodig zal ik er ook op han­de­len.

Vri­jwel het­zelfde kun­nen we zeggen over de DAX en de andere indices hier in Europa, diepe duik met puik her­s­tel maar over de gehele lijn zwak­te. De mon­i­toren dus goed in de gat­en houden de komende dagen. Dins­dag start er een nieuwe maand … we zijn benieuwd, op de site zal ik elke dag updates schri­jven erover …

De euro steeg eerst tot boven de 1,17 dol­lar wat al heel vreemd was maar iets waar we zek­er wat mee kun­nen de komende weken. Vri­jdag op slot bleef daar nog maar 1,118 dol­lar van over en drukt de beer weer op deze munt­com­bi­natie. Weer­stand nu de 1,141,145 dol­lar, ste­un ron­dom de 1,10 dol­lar.

Ook de olie kende weer een zeer volatiel ver­loop, eerst diepe nieuwe bodems gevol­gd door een zeer ste­vige ral­ly met een week­slot van de Brent boven de 50 dol­lar. De WTI steeg tot de 45,5 dol­lar na de 35 dol­lar te hebben aangetikt eerder in de week.

Advies­di­en­sten:
Wat betre­ft onze han­del de afgelopen week, hier en daar toch wat schade opgelopen maar niet drama­tisch. Ook bij mij als han­de­laar en Mar­ket Timer werd de emoties­naar ger­aakt, zo zie je maar dat ieder zich plots weer als mens voelt en dat emoties ALTI­JD eens wor­den aangetikt. Wat ver­lies met de Euro en een keer met de index­en, tuss­door ook nog wat winst op nog een posi­tie wat lat­er. Zo gaat Sys­teem Trad­ing naar 0 ofwel vlak deze maand, Guy Trad­ing naar €-130. We komen dus goed weg, al had ik veel liev­er winst gezien natu­urlijk. Polleke Trad­ing ver­loor NIKS en staat deze maand nog op een plus van €2526 na wat acties de afgelopen dagen. Daar sco­orde de DAX goed samen met 2 keer een 3 pun­ten klus op de AEX index. Alles of Niets gaat naar €848 winst deze maand wat ook nog zeer goed is. Jam­mer dat ik niet het lef had om op de bodems long te gaan, zoals ik al aan­gaf waren daar de emoties/​angst te hoog opgelopen, ook bij mij dus …

Maandag een nieuwe week, nieuwe kansen en dins­dag alweer een nieuwe maand waar we weer op 0 begin­nen bij elke ser­vice. De afgelopen week hebben we bewezen dat we er bovenop zit­ten, stops en winst nemen waar dat nodig is en de adviezen zwaar bewak­en. Dat is ook mijn werk, ik doe dat met de volle over­tuig­ing en heel graag. Nu de markt volatiel bli­jft, en ik zek­er heb geleerd uit de afgelopen week om zo nog meer de emoties onder con­t­role te kri­j­gen heb ik zeer veel zin/​goesting om nieuwe acties op te zetten in ofwel de indices, de euro en de olie nu toch ook. Schri­jf u in via deze link en ont­vang maandag­mor­gen al de nieuwe update en eventueel de signalen …

Een abon­nement proberen kost nu €39 tot 1 NOVEM­BER, dat is een peri­ode met mogelijk heel veel kansen door de volatiliteit, u kunt mogelijk goed prof­iteren van deze kansen die zich gaan voor­doen. Inschri­jven kan via de link http://​www​.usmar​kets​.nl/​a​b​o​n​n​e​m​e​n​t​e​n​.html … Dan kri­jgt u maandag als de eerste sig­nalen op de AEX, DAX of S&P 500 waar ik kansen zie …

Maand­ta­bel resul­taat advies­di­en­sten:
AEX week:
DAX week:
Dow Jones week:
S&P 500 week:
Nas­daq week:
VIX (volatil­i­ty index):


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.