Beursdagboek Trader Guy 27 augustus 2015, 08:20

...

Stevige rally Wall Street, AEX sterk van start

27 augustus 2015, 08:20 | Trader Guy | leestijd: 3 minuten | moeilijkheid: 7 / 12 | (0)


Wall Street kon uit­blinken gis­teren met een sti­jging van 4% bij de Dow Jones, de S&P 500 en de Nas­daq het­geen de groot­ste dagsti­jging was sinds 2011. Eerst twi­jfelde de markt nog na een sterke open­ing en waar de futures al de gehele sessie met grote plussen een sterk begin aankondig­den maar de laat­ste 2 uur kwam er zowaar een short squeeze op gang zodat we over­al zeer ste­vig door wis­ten te knallen. Op zich een hele mooie dag, maar eigen­lijk past het ook bin­nen de huidi­ge omstandighe­den waar volatiliteit een grote rol bli­jft spe­len. De VIX bli­jft dan ook hoog staan, na enkele dagen waar Wall Street fors daalde hebben we ein­delijk die mooie groene streep er staan bin­nen die down beweg­ing. Wat ik me nu afvraag is of deze her­steldag een ver­volg gaat kri­j­gen want de grafiek op alle indices op Wall Street bli­jft enorm lelijk. Maandag in de loop van de dag hebben we vri­jwel exact dezelfde beweg­ing gezien maar die werd tegen het slot, ofwel gedurende de laat­ste 2 uur totaal weer verkocht. Van­daag zou zich dat best wel eens kun­nen her­halen, er zit nog heel veel angst en dus ook pijn in de markt. Beleg­gers kun­nen nu denken dat ze alsnog voor een mooie pri­js van hun aan­de­len af kun­nen.

De AEX lag er slecht bij gis­teren, ook wel een poging tot her­s­tel gedurende de dag maar tegen het slot toch een behoor­lijke streep omlaag. Ook de DAX sloot de sessie met een ver­lies af en komt net onder de 10.000 pun­ten terecht. De AEX sloot af op 428,7 pun­ten.

Ste­un en weer­stand voor de AEX zijn nu de 425 en de 422 pun­ten, lat­er de 417 en de 412. Weer­stand de 438 en de 440 – 441 pun­ten. De DAX laat nu weer­stand zien rond de 10.20010.250 pun­ten, daar­boven komt de 10.45010.500 in zicht. Ste­un de 9850 en de 9750 pun­ten, lijkt alle­maal ver weg maar het is in deze markt zo haal­baar. We zijn benieuwd naar het ver­loop van van­daag, kan een zeer belan­grijke sessie wor­den zow­el voor de bulls als voor de bears …

De Euro doet ook het nodi­ge, van­mor­gen 1,135 op de bor­den, gis­teren 1,15 dol­lar nog gezien in de ocht­end. Weer­stand nu de 1,145 — 1,15 dol­lar, ste­un de 1,13 en de 1,11 dol­lar. De olie her­pakt zich van­mor­gen ook weer iets, een vat Brent kost nu 44 dol­lar, de WTI staat net onder de 40 dollar.

Advies­di­en­sten:
Via de advies­di­en­sten bli­jven we voorzichtig te werk gaan in deze zeer volatiele markt, we zien wel wat kansen hier en daar maar we moeten wel stal­en zenuwen hebben om een han­del­s­plan zoals je voor ogen hebt uit te voeren. De uit­sla­gen lat­en dat zien, daar­tussen moeten we wat proberen te doen zon­der dat we meerdere keren per dag in en uit stap­pen want dat is niet de bedoel­ing natu­urlijk. De leden moeten mee kun­nen met het­geen we aangeven, en daar ook de tijd voor hebben.

Van­daag kijken we wat de markt gaat bren­gen, en waar nodig zullen we iets gaan doen … U kunt mee door lid te wor­den via de nieuwe aan­bied­ing nu tot 1 NOVEM­BER vanaf €39 … U staat dan snel op de lijst en u kri­jgt dan de updates en de sig­nalen. Schri­jf u in via deze link of ga naar http://​www​.usmar​kets​.nl/​a​b​o​n​n​e​m​e​n​t​e​n​.html

Tabel maan­doverzicht augus­tus:
AEX uur­grafiek:
S&P Future uurgrafiek:


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.