Beursdagboek Trader Guy 25 augustus 2015, 08:29

...

Weer volatiele dag op komst, AEX tikte de 400 aan

25 augustus 2015, 08:29 | Trader Guy | leestijd: 7 minuten | moeilijkheid: 7 / 12 | (0)


Let op, ook van­daag verwacht ik een tussen­ti­jdse update

Gis­teren voor veel indices een van de slecht­ste dagen ooit, deze keer deed Wall Street volop mee met aan het begin van de sessie een duik tot de 15.370 waar ook de bodem voor­lop­ig staat, de index sloot af op 15.870. De Nas­daq die aan elastiek hangt moest terug tot 4300 maar sloot af op 4526 pun­ten. Op zich zou je denken, het valt mee maar niks is min­der waar want er zit wel duidelijk paniek of iets wat daar toch op lijkt in deze markt. Alles begon in Chi­na, waar we weer grote dalin­gen zien van­mor­gen, en het zet zich door richt­ing de wereld­mark­ten. We zullen ermee moeten omgaan, nu en zeer waarschi­jn­lijk gedurende een wat lan­gere peri­ode. Denk er wel aan dat in bear mar­kets de uit­sla­gen enorm zijn, erop han­de­len is zeer moeil­ijk en haast onmo­gelijk. Je moet vrij zek­er zijn van uw zaak om wat te gaan doen anders wordt je onver­bid­delijk uit­gestopt met een groot ver­lies. In veel pro­ducten is dan ook nog niet te han­de­len op het moment supreme, dan zijn de bied-laat spreads te groot (opties) of bij boost­ers en turbo‘s legt men het voor een tijd­je stil.

Gis­teren hebben we wel een en ander gedaan, de ene actie pak­te niet goed uit waar­door we de sto­ploss hebben genomen (op de Euro) en de andere loopt nog en doet het goed van­mor­gen. Bij Sys­teem Trad­ing nog niks (kun­nen en willen) gedaan, te gril­lig en te gevaar­lijk om wat met de AEX te doen nu. Maar wie weet komen er kansen, we gaan er zek­er op let­ten en als er iets kan wor­den gedaan dan verzen­den we het wel naar de leden. En, niks doen in deze markt is ook winst behalen natu­urlijk.

AEX en DAX:
Bei­den fors onderuit en aan het infu­us, de AEX future printe zelfs de 400 op het bord maar dat werd te gek bevon­den waar­door er werd gekocht. Echter denk ik NIET dat we ermee klaar zijn, het is te heftig, te oncon­troleer­baar en te onbe­trouw­baar. Het prob­leem ligt niet zozeer aan waar erin te gaan, maar eerder de STO­PLOSS die wordt aange­houden. Als je nu ergens instapt is het bij­na 80% zek­er dat jou sto­ploss wordt aangetikt door de volatiliteit. Dat is iets waarmee u alti­jd reken­ing mee moet houden.

Wat nu met de tech­nis­che niveaus? Sim­pel­weg, ze zijn er amper, dan ook nog onbe­trouw­baar en zek­er niet op te han­de­len. Voor de AEX herken­nen we nu de 417 de 412 en de 402 als mogelijke ste­un maar gis­teren wer­den ze alle 3 al zoge­naamd gepakt. Het ronde getal 400 kan nog wat doen, maar met opnieuw de nodi­ge volatiliteit gaat ook die grens eraan. Dus laat maar uitrazen en haal vooral uw eigen gedacht­en uit het hoofd, tegen deze markt valt al hele­maal niet te vecht­en, je ver­li­est alti­jd. Wacht op wat rust, ook al duurt dat nog enkele dagen en wie weet weken. Als een soort coach kan ik als begelei­der voor u dienst doen, kies dan voor een advies­di­enst want ik ga overdag indi­en dat nodig is updates sturen naar de leden bij (te) heftige beweg­in­gen.

Wat betre­ft de DAX het­zelfde, han­de­len is gevaar­lijk, men kan eruit ged­won­gen wor­den. Ste­un is er amper ook al lijkt die 9600 – 9650 zo inter­es­sant. De DAX deed dit jaar al 12.400+ we doen nu nog amper 9600 … Ook hier, kalm bli­jven en wacht­en … leden zal ik wel begelei­den waar nodig.

Wall Street:
Het lijkt alle­maal een dra­ma, maar de Dow staat nog hoog met net onder de 16.000 pun­ten. De vorige grote cor­rec­tie ging tot 6500 pun­ten mid­den in de cred­it crunch … De 15.000 is wel een ste­un, maar ik vrees dat ook die niet echt als betrouw­baar kan wor­den gezien. Dus gaan we naar de grafiek op zoek naar een oude top, een ste­vige in die tijd en we komen uit op rond de 14.00014.150 zone bij de Dow Jones. Maar, let ook eens op de week­grafiek bij de Dow Jones hieron­der deze update … We zien daar voor het eerst sinds de bodem een lange ter­mi­jn trend­breuk, en dat voor­spelt niet veel goeds voor het verdere ver­loop. Bij de S&P 500 komen we uit rond de 1550 – 1575 pun­ten waar er een ste­vige ste­un wacht. U merkt het, er is nog ruimte tot we daar aankomen al is dat niet eens zoveel gezien de beweg­in­gen van nu …

Euro-Olie-Goud:
De euro kende ook een zeer volatiel ver­loop gis­teren, daar waar ik dacht dat de 1,1451,15 dol­lar wel eens een top kon zijn was nog niet vol­doende. We deden even­t­jes 1,17 dol­lar zelfs. Let wel, mid­den vorige week stond de euro nog even op 1,10 dol­lar.

De Olie moest het ook weer ont­gelden, de WTI naar de 38 dol­lar voor een vat, de Brent naar de 42 dol­lar. Ook hier alle bodems weg, het bli­jft zakken wat betre­ft de Olie. Het Goud doet bij deze omstandighe­den niet eens zoveel, vorige week even een ral­ly gezien maar het bli­jft hangen nu …

Trad­ing ofwel advies­di­en­sten:
We hebben nog geen krimp hoeven te geven deze maand met de advies­di­en­sten, sterk­er nog, we mak­en goeie en vooral degelijke win­sten waar er nog steeds geen onver­ant­wo­ord risi­co werd genomen. Grote stukken hebben we niet meegepakt, kan ook niet als je de risi­co­lat niet te hoog legt. We zouden bijvoor­beeld op de AEX 10 pun­ten meer hebben kun­nen pakken in de dal­ing maar had­den er mogelijk ook weer 10 ver­loren door te vroeg weer te voor in te stap­pen voor een sti­jging. Dus streep dat maar gerust naast elka­ar weg. Wat belan­grijk is deze maand is dat we met €1500 aan inleg telkens al €1000 winst hebben gemaakt met Sys­teem Trad­ing, bij Alles of Niets (€1000 MAX per posi­tie en MAX 2 posi­ties tegelijk kopen) hebben we deze maand al €1622 winst. Polleke haalt dan €2567 bin­nen met een maan­delijkse start inleg van €4000 maar waar we bij­na alti­jd min­der dan €3000 gebruiken, Guy Trad­ing haalt deze maand €1321 winst bin­nen. U ziet het, we gaan voorzichtig te werk en scoren goed.

Gis­teren wel wat kun­nen proberen met de rem erop, we zit­ten wel nog met een posi­tie die loopt nu. Indi­en er zich nog kansen voor­doen kri­j­gen de leden daar bericht over. Dat kan met de AEX, de DAX, de S&P 500 of … ook via de Euro (Guy Trad­ing en Alles of Niets kun­nen daar wat mee doen) … Om lid te wor­den is het nu een mooi moment, voor €39 kunt u ken­nis mak­en met een van de advies­di­en­sten tot 1 NOVEM­BER

Schri­jf u in via deze link of ga naar http://​www​.usmar​kets​.nl/​a​b​o​n​n​e​m​e​n​t​e​n​.html en kies voor automa­tis­che afschri­jv­ing. Dan staat u van­daag nog op de verzendli­jst voor de mogelijke adviezen …

Tabel maand augus­tus en totaal overzicht:

AEX:
DAX:
S&P 500:
Dow Jones:


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.