Beursdagboek Trader Guy 26 augustus 2015, 08:49

...

AEX vanmorgen weer zwak, Wall Street blijft zwak

26 augustus 2015, 08:49 | Trader Guy | leestijd: 5 minuten | moeilijkheid: 8 / 12 | (0)


Indi­en nodig komt er van­daag nog een EXTRA update hier …

Een mooie reac­tie op de dalin­gen van de voor­bi­je dagen op de beurzen hier in Europa, zow­el de AEX als de DAX boek­ten forse win­sten na 4 dagen met forse ver­liezen waar­door er heel wat bodems wer­den weg geblazen. In ieder geval werd de forse dre­un van maandag uit­geveegd, alleen is het nu de vraag of de markt het kan vasthouden? Wall Street kon dat in ieder geval niet, daar wer­den de forse win­sten tij­dens de laat­ste 2 uren hele­maal uit­gewist en omgezet in weer ver­liezen.

Cijfers kwa­men er ook, die uit Duit­s­land waren goed en dat zorgde ervoor dat het sen­ti­ment goed bleef. Bij de grond­stof­fen zagen we een verdeeld beeld, zo won de Olie wat maar het goud ging dan weer fors onderuit. Het punt van aan­dacht kwam echter uit Chi­na gis­teren, daar ver­laagde de Chi­nese cen­trale bank de rente tot 4,6% en ver­soe­pelde meteen ook de regels om er geld te lenen. Dat bracht nog een extra golf van euforie op gang waar­door de AEX naar een nieuwe hogere dag­top kon opklim­men. Bij de AEX trokken vooral ING, KPN en Altice de kar.

Lat­en we ook nog even kort naar maandag terugk­ijken, een melt­down was er zek­er wel voor een tijd­je en die kan nog wel een tijd­je door­sud­deren, tegelijk komen er meerdere indices op Wall Street mogelijk in een bear mar­ket terecht waaron­der de Dow Trans­port en de Dow Jones index. Bei­den ver­liezen al tot 15% vanaf hun top­pen. Ook de beurzen in Duit­s­land, Chi­na en Hongkong komen in een bear mark­tet terecht nu. Née, over het geheel ziet het er slecht uit, voor het eerst sinds de bodem van 2008 komen meerdere mark­ten in grote prob­le­men voor wat betre­ft het aan­houden van de opgaande trend. We zijn er denk ik nog lang niet klaar mee, de vraag is nu of het hier gaat om een korte en heftige cor­rec­tiefase? Of wordt het een aanslepende waar we in tijd lang over gaan doen?

Opval­lend ook gis­teren op de zoge­naamde strong tues­day was dat Apple ste­vig opliep, tot een pro­cent of 5 – 6 zelfs. Maar meer opval­lend was dat de Dow tot 400 pun­ten hoger klom om af te sluiten met een ver­lies van 200 pun­ten. Het­zelfde gebeurde bij de Nas­daq en de S&P 500.

AEX en DAX:
Herken­baar zijn nu de 432 – 435 en de top van gis­teren rond de 440 pun­ten. Ste­un nu de 425, de 417 en de 412 met daar­na de paniek­bo­dem rond de 401 pun­ten. Een zeer goeie ste­un wacht er nog rond de 388 – 390 pun­ten. De zone 432 – 435 is de top net voor de ECB een ver­ruim­ing pro­gram­ma aankondigde, nu dus mogelijk een zone van belang.

Bij de DAX het­zelfde, die zak­te heel diep door maar her­pak­te zich fors gis­teren tot zelfs boven de 10150 pun­ten. Rond die 10.100 bij de DAX net als bij de AEX de oude weer­stand ofwel rond dat ECB moment in jan­u­ari. Kan lastig wor­den om dit niveau opnieuw te door­breken voor lan­gere tijd als de index in bear mar­ket ter­ri­to­ri­um zit. Ste­un nu de 9750 en de 9650 maar als het snel gaat kun­nen we ook daar weinig waarde aan hecht­en.

Wall Street:
Het bli­jft slecht gaan op Wall Street, nieuwe bodems in de maak daar. De Dow Jones ziet er heel slecht uit met een trend­breuk die tot ver onder de lange ter­mi­jn ste­un gaat (zie grafiek Dow). Ook de rest wordt slechter en dat zek­er na het NIET vasthouden van de sti­jging gedurende het eerdere ver­loop van de sessie. Er kun­nen nu wel 1 of zelfs 2 her­stelda­gen op gang komen, maar ik zou er niet teveel op inzetten met deze volatiliteit. Lat­er verwacht ik op elke index nog lagere bodems.

Trad­ing ofwel advies­di­en­sten:
Voor de leden zal ik bli­jven kijken naar kansen op de korte ter­mi­jn maar daar zijn stal­en zenuwen voor nodig. Gis­teren heb ik ook een en ander kun­nen doen maar het bracht niks op. We zit­ten cash nu, ver­liezen deze maand nog niks, er is zelfs een mooie winst nog steeds. Ook nemen we geen onver­ant­wo­orde risico‘s. De grote stukken hebben we niet meegepakt, kan ook niet als je de risi­co­lat niet te hoog legt.

Wat belan­grijk is deze maand is dat we met €1500 aan inleg telkens al €800 winst hebben gemaakt met Sys­teem Trad­ing, bij Alles of Niets (€1000 MAX per posi­tie en MAX 2 posi­ties tegelijk kopen) hebben we deze maand al €910 winst. Polleke haalt dan €2290 bin­nen met een maan­delijkse start inleg van €4000 maar waar we bij­na alti­jd min­der dan €3000 gebruiken, Guy Trad­ing haalt deze maand €860 winst bin­nen. U ziet het, we gaan voorzichtig te werk en scoren goed.

Indi­en er zich nog kansen voor­doen kri­j­gen de leden daar bericht over. Dat kan met de AEX, de DAX, de S&P 500 of … ook via de Euro (Guy Trad­ing en Alles of Niets kun­nen daar wat mee doen) … Om lid te wor­den is het nu een mooi moment, voor €39 kunt u ken­nis mak­en met een van de advies­di­en­sten tot 1 NOVEM­BER

Schri­jf u in via deze link of ga naar http://​www​.usmar​kets​.nl/​a​b​o​n​n​e​m​e​n​t​e​n​.html en kies voor automa­tis­che afschri­jv­ing. Dan staat u van­daag nog op de verzendli­jst voor de mogelijke adviezen …

Tabel maand augus­tus en totaal overzicht:
AEX:
DAX:
S&P 500:
Dow Jones:


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.