Beursdagboek Trader Guy 12 september 2015, 11:42

...

AEX nog in tradingrange 430-450, Wall Street met gevaarlijk patroon

12 september 2015, 11:42 | Trader Guy | leestijd: 6 minuten | moeilijkheid: 8 / 12 | (0)


Eerst nog het vol­gende:
Woens­dag heb ik een WEBI­NAR gegeven met veel infor­matie over het han­de­len en heb ik de mark­ten bespro­ken met de vooruitzicht­en richt­ing de herf­st. Dat WEBI­NAR kunt u in het week­end nog even rustig terugk­ijken online via de link:

https://​www​.onli​ne​sem​i​nar​.nl/​b​n​p​p​a​r​i​b​a​s​/​w​e​b​i​n​a​r​/​848​a​7​a​39​-​0​f​66​-​4​a​e​e​-​a​737​-​5​d​22​b​256cd0e

Mark­toverzicht:
Vri­jdag eerst lager, dan her­s­tel richt­ing het slot van de week. Zo kent Wall Street toch een sterke week met een plus van 2% bij de Dow Jones en de S&P 500. De Nas­daq wist zelfs met 3% winst de week af te ron­den. Het tegengestelde van vorige week waar er net zoveel ver­lies stond. En toch bli­jft alles zwak bekeken over het geheel, de trans­for­matie van een uptrend naar een down­trend is volop in ontwik­kel­ing maar het is ook zo dat we er nog geen defin­i­tieve uitkomst aan kun­nen geven op dit moment. Hoe dan ook, zie grafieken en tech­nisch blok, het bli­jft alle­maal zwak ook al kri­j­gen we af en toe het gevoel dat het er wel weer beter uit komt te zien. Vergeet vooral niet dat dit de bedoel­ing is, de BEAR wil u doen kopen om daar­na genade­loos weer terug te slaan met een enorme move in de dal­ende richt­ing. Wall Street is daar goed in, ze weten vaak pre­cies hoe het spel­let­je te spe­len is.

Denk er ook aan dat veel pro­gram­ma’s wor­den aangepast nu de indices verkoopsig­nalen geven, het algo­ritme trad­ing verkoopt nu ral­ly’s in de plaats van dat ze de dips kopen. Door dat het 50-MA blijk­baar defin­i­tief onder het 200-MA zal bli­jven voor een tijd is daar een belan­grijke indi­catie voor.

Europa sluit de week wat verdeeld af, zo ver­li­est de AEX 3 pun­ten en wint de DAX 85 pun­ten. Dat is eerder vlak, ofwel er is sinds vorige week vri­jdag niet veel veran­derd al stond de AEX tussendoor wel even op 451 pun­ten natu­urlijk. We gaan Europa ook de komende dagen in de gat­en houden en waar er zich kansen voor­doen er gebruik van proberen te mak­en. Hieron­der ziet u de tech­nis­che indi­caties voor onder andere de AEX index.

Tech­nisch BLOK:
Als ik naar de indices kijk, en dan puur tech­nisch, dan staan we toch dicht bij een nieuwe grote move omlaag. Het zal denk ik nog niet voor maandag of dins­dag wor­den maar vanaf mid­den de nieuwe week is de kans vrij groot dat de markt een aan­val zal opzetten richt­ing de bodems van augus­tus, en zoals u weer liggen deze behoor­lijk diep. De AEX is zich nu aan het aansluiten bij de club van de Death Cross­es” want vri­jdag sloot de AEX af net boven de 430 pun­ten maar zow­el het 50-MA als het 200-MA staan nu rond de 470 pun­ten, de ene er nog heel iets onder, de andere en net iets boven. Hoe dan ook, het lijkt erop dat de AEX nu net zoals de DAX en de indices op Wall Street een sig­naal kri­jgt voor een tren­dom­slag van BULL naar BEAR.

Waar op let­ten nu?
Bij de AEX op de 429 – 430 als ste­un, weer­stand ergens tussen de 436 en 438 met lat­er de 443 – 445 en de 450. Onder de 429 kan de AEX heel snel weer terug naar de 417 of de 412 maar wan­neer Wall Street forse druk omlaag ontwikkeld dan kan de AEX weer mee naar de 400 pun­ten, de bodem van augus­tus. Het zal een kwest­ie van tim­ing wor­den om een en ander goed mee te kun­nen pakken maar ik heb er een PLAN voor klaarliggen wat ik met de leden zal delen, u kunt mee natu­urlijk .…

Wall Street bli­jft zwak al zien we hier en daar hoop de kop opsteken, toch raad ik aan om goed naar de grafieken te bli­jven kijken want die zien er niet al te best uit. Een diepe bodem met sterk her­s­tel dat vol­gde, de Dow Jones en de S&P 500 bli­jven wel hangen in een driehoek nu tussen de start van de grote dal­ing en de bodem. Meestal is dat het teken dat er wordt gewacht op con­tin­uer­ing in de richt­ing waar de index van­daan kwam. Bij de Dow is dat vanaf de 15.370 en bij de S&P 500 is dat vanaf de 1865 pun­ten. Niks is zek­er, wel wil ik aangeven dat we op moeten let­ten nu, er kan nog wat her­s­tel bijkomen maar vanaf mid­den vol­gende week zou het er veel min­der goed uit kun­nen zien op Wall Street waar alles er toch al zwak bij ligt.
Trad­ing ofwel adviesdiensten:We nemen onze tijd, geduld hebben dus in deze markt die zeer gevaar­lijk bli­jft. Uit­er­aard zoek ik naar kansen en die gaan er komen, ik denk zelfs snel en met een beweg­ing die ste­vig kan wor­den. Kijken we naar de grafieken en de indi­caties, dan zien deze er niet al te best uit momenteel. Pogin­gen tot her­s­tel komen er wel maar ze vallen steeds stil waar­door de markt momenteel veel liev­er weer de dal­ing opzoekt.

Waar dat het kan zal ik zek­er wat onderne­men en dat hebben we ook al kun­nen doen vri­jdag. Toch is dat niet DE ACTIE de we moeten gaan doen de komende dagen want deze komt nog, het zou er wel eens een­t­je kun­nen wor­den van 15 tot 20 pun­ten. Uit­er­aard kri­j­gen de leden bericht per mail en SMS met alle details erbij. Lat­en we voor zor­gen dat de grote move die ik verwacht niet wordt gemist en wees er dus bij deze keer.

Mee­doen en maandag op de lijst? Er loopt nu een aan­bied­ing tot 1 NOVEM­BER vanaf €39 … Schri­jf u in via deze link of ga naar http://​www​.usmar​kets​.nl/​a​b​o​n​n​e​m​e​n​t​e​n​.html en kies voor automa­tis­che afschri­jv­ing. Dan staat u van­daag nog op de verzendli­jst voor het ont­van­gen van de adviezen vol­gende week …

Tabel score SEP­TEM­BER per advies­di­enst:

Tabel score AUGUS­TUS per advies­di­enst:

AEX:

S&P 500:

Dow Jones:


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.