Beursdagboek Trader Guy 7 juni 2017, 08:51

...

Blijven opletten met Wall Street, AEX onder druk

7 juni 2017, 08:51 | Trader Guy | leestijd: 8 minuten | moeilijkheid: 7 / 12 | (0)


Mark­toverzicht:
Voor­lop­ig ook op Wall Street wat terug­val maar alles bli­jft daar dicht bij de top­zone zodat nieuwe All Time Highs nog steeds mogelijk bli­jven. In de vorige updates gaf ik wel al aan dat de markt niet breed wordt gedra­gen aangezien er zelfs min­der dan 40% van de aan­de­len (bin­nen de Dow Jones) echt mee­doen met de alge­hele sti­jging. Zoi­ets mogen we zek­er niet onder­schat­ten want als er op zo’n manier nieuwe top­pen wor­den gemaakt wil dat zeggen dat de markt moe aan het wor­den is en dat han­de­laren enkel de al te dure ofwel hoog gewaardeerde aan­de­len moeten kopen om er nog wat extra uit te slepen. Het is trouwens niet alleen deze waarne­m­ing die de ogen doet ope­nen, denk ook eens aan het ver­loop van de veel bredere en voor­namelijk uit SMALL CAPS bestaande Rus­sel 2000 index. Deze index kan de BULL al tij­den niet bijhouden en doet sinds de start van dit jaar vri­jwel niets in vergelijk­ing met de de 3 grote index­en, ook de Dow Jones Trans­port bli­jft nog alti­jd ver achter op de rest. Hier­mee wil ik aangeven dat de markt ons een sig­naal aan het afgeven is en dat mijn visie over de markt in ieder geval al een tijd­je op oran­je staat.

Verder valt het op dat de dol­lar behoor­lijk aan het inlev­eren is waar­door onze euro ten opzichte van de dol­lar nu al bij­na de 1,13 dol­lar aan­tikt. Laat dit nu samen­vallen met de rente die hier in Europa weer aan het dalen is samen met de verwacht­ing dat de FED dit jaar de rente nog min­i­maal 2 keer zal ver­hogen. In de ver­houd­ing dol­lar ten opzichte van de rente en dus de euro zit er duidelijk iets niet goed waar­door we extra op moeten gaan let­ten de komende peri­ode. Ook dit ver­haal past in het sce­nario wat ik voor de mark­ten al aan­gaf, er zit iets niet goed momenteel. We gaan het zien, voor­lop­ig lijkt er op Wall Street nog niks aan de hand maar er is ook een spreek­wo­ord wat zegt Stilte voor de Storm” …

Volg ons via een abon­nement zodat u op de hoogte bli­jft van onze visie, voor €39 tot 1 augus­tus kunt u al mee­doen en vooral voor de infor­matie te ont­van­gen die van groot belang kan zijn voor uw eigen investerin­gen, uw eigen port­fo­lio enz. Want op ELK gebied wordt men weer gek op de finan­nciële mark­ten, dat was men voor 2000 ook en voor 2008 net zo. De man met de hamer zal weer eens langs moeten komen …

Inschri­jven? https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​.html

Wall Street:
De S&P 500 moet ook wat terug nu want de top zien we in de buurt ofwel net boven de 2440 pun­ten uitkomen, de index staat er niet ver vanaf maar zodra de S&P onder de 2418 pun­ten terug zakt dan ziet het er snel anders en dus min­der goed uit. Doel wordt dan de oude top rond de 2400 pun­ten, als de index daar dan weer onder terecht komt voorzie ik een zeer slecht sig­naal op de korte en de mid­lange ter­mi­jn. De 2418 en de 2400 pun­ten wor­den de richt­pun­ten wat betre­ft de S&P 500 index. Weer­stand nu die top rond de 2440 pun­ten met lat­er de 2450 en de 2475 pun­ten als mogelijke doe­len die ik niet verwacht.

De Dow Jones lukt het niet om boven de vorige hoog­ste koers ooit te bli­jven, in feite dus 2 dagen erboven maar nu al weer eron­der op slot­ba­sis het­geen niet al te best overkomt. Weer­stand bli­jft dus die 21.170 pun­ten met daar net boven de top rond de 21.225 pun­ten afgelopen vri­jdag intra­day neergezet. Bij een verdere uit­braak mocht de index toch weer hoger willen zien we rond de 21.500 een vol­gende weer­stand, lat­er zouden zelfs de 21.750 en de 22.000 pun­ten als doe­len in beeld kun­nen komen maar ik hou er al geen reken­ing meer mee. Ste­un nu eerst de 21.000 pun­ten, lat­er komt snel de 20.80020.850 zone in beeld met daaron­der de 20.700 en de 20.500 pun­ten. Denk eraan dat deze doe­len bij een dal­ing heel snel haal­baar blijven.

De Nas­daq moet nu toch wat inlev­eren maar de index bli­jft dicht bij de top hangen, om de draai die ik verwacht te realis­eren moeten we toch een een sessie kri­j­gen met meer dan 2% dal­ing het­geen makke­lijk moet kun­nen bij deze index na de enorme ral­ly van de afgelopen 2 weken samen met de al zo sterke upswing sinds begin novem­ber 2016. Een belan­grijk draaipunt kan de 6000 pun­ten gaan wor­den waar we nu nog behoor­lijk ver boven staan maar het­geen wel de bodem bli­jft van slechts een week of 3 gele­den. Oplet­ten dus met de Nas­daq, de index kan nog wat verder oplopen maar hoe hoger die klimt des te gevoeliger de dal­ing zal wor­den. Voor de Nas­daq is een waarschuwing nu wel op zijn plaats.

Europa:
De AEX verzwakt verder en moest al tot net boven de bodem van 18 mei terug, onder de 520 pun­ten ziet het er slecht uit voor de AEX want dan kan de index begin­nen met het sluiten van de GAP die werd gemaakt op maandag 24 april vanaf de 510 – 512 pun­ten. Ste­un nu dus die 520 pun­ten met net daaron­der de 517 – 518 en lat­er het sluiten van de GAP tot rond de ste­un die we rond 512 pun­ten zien. Span­nende dagen nu voor wat betre­ft de AEX in het vooruitzicht waar­bij we vooral op Wall Street bli­jven let­ten want daar kan snel een enorme ver­schuiv­ing plaatsvin­den op de index­en die nu nog zo sterk lijken. Weer­stand nu eerst de 523 – 524 pun­ten, lat­er de 528 en de 531 punten.

De DAX moest behoor­lijk inlev­eren gis­teren, de gehele sti­jging van vri­jdag werd zowaar weg gepo­et­st waar­door we opnieuw reken­ing moeten houden met de verwacht­ing dat de DAX onder­weg is om de oude top­pen ofwel de eerdere All Time High te gaan testen. Die wacht nog steeds rond de 12.390 pun­ten, tussendoor nog ste­un rond de 12.600 en de 12.47512.500 pun­ten. Weer­stand nu de top van afgelopen vri­jdag rond de 12.878 pun­ten (All Time High), bij een uit­braak daar­boven kan de DAX richt­ing de 13.000 pun­ten oplopen maar dat verwacht ik echter niet.

Brent olie:
De olie kri­jgt het moeil­ijk onder de ste­un­zone na de dal­ing van de afgelopen week, het 50- en 200-daags gemid­delde wer­den al door­bro­ken en de olie staat op mid­lange ter­mi­jn nog alti­jd onder druk. Het is de vraag of de Brent die 50 dol­lar kan vasthouden of niet de komende dagen waar we nu al enkele dagen omheen draaien. Ste­un nu eerst rond de 49 dol­lar met daar snel onder de 47,5 dol­lar en lat­er de bodem rond de 46 dol­lar. De eerste weer­stand wacht nu tussen de 51 en 52 dol­lar, lat­er een zware weer­stand rond de 53 en 53,5 dollar.

Han­de­len en coach­ing, mee­doen en lid wor­den?
Nu tot 1 AUGUS­TUS voor €39, dan ont­vangt u alle sig­nalen die bij het abon­nement horen samen met de mails die wor­den ver­zon­den over de markt en de kansen. Er zit uit­er­aard coach­ing bij zodat u alti­jd goed op de hoogte bli­jft van onze visie en hoe u het best kunt rea­geren op wat de markt van plan is. We proberen alti­jd met de markt mee te zit­ten en kiezen er voor om nooit tegen de markt in te werken. Posi­ties lopen meestal tussen de 2 en 10 dagen, we sturen alles in detail per SMS en MAIL naar de leden toe (de fond­scode staat erbij).

Verder kunt u ook op ons afges­loten forum dat bij uw abon­nement hoort met alle andere leden com­mu­niceren. En dat tegen een mooie kort­ing om het nu te proberen, dat is dan voor €39 tot 1 AUGUS­TUShttps://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​.html

AEX:

DAX:

Dow Jones:

S&P 500:

Nas­daq:

Brent olie:

Met vrien­delijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.