Beursdagboek Trader Guy 10 juni 2017, 11:25

...

Techaandelen waarschuwen beleggers voor wat kan gaan komen

10 juni 2017, 11:25 | Trader Guy | leestijd: 8 minuten | moeilijkheid: 10 / 12 | (0)


Mark­toverzicht:
Het zou een span­nende week wor­den op de beurzen: De ECB kwam met haar rentebesluit, May stu­urde de Brit­ten opnieuw naar de stem­bus en Comey zou Trump een kop­je klein­er mak­en. Alle­maal Non-Events is achter­af gebleken. De beurzen oog­den nogal tam en reageer­den amper op deze span­nende ontwik­kelin­gen” koers­dalin­gen en koerssti­jgin­gen hield­en elka­ar in bed­wang waar­door de beurzen op week­ba­sis amper zijn bewogen.

Echter ver­scheen er gis­teren ineens een belan­grijk sig­naal op de mark­ten. Na de open­ing van Wall Street druk­te de Amerika­nen namelijk door tot de All Time Highs wan­neer er plots een flinke neer­waartse beweg­ing vol­gde in een van de belan­grijk­ste sec­toren op de Amerikaanse beurs namelijk de tech­nolo­gie. Grote tech­fond­sen lieten plots een enorme dal­ing zien aangevo­erd door negatieve bericht­gev­ing over de waarder­ing van de tech­fond­sen door Gold­man Sachs. Grote jon­gens bin­nen de techin­dus­trie zoals Apple, Alpha­bet (Google), Face­book, Ama­zon, Ebay en Tes­la alle­maal meer dan 4% terug. Een enorme beweg­ing voor de Nas­daq zoals u kunt begri­jpen hele­maal wan­neer u in het achter­hoofd houdt dat de beurs de afgelopen dagen alleen maar licht omhoog beweegt. Het inter­es­sante van deze beweg­ing is natu­urlijk dat Nas­daq de dag begon met een nieuwe All Time High die werd gezet op 6.341 pun­ten om ver­vol­gens een groot ver­val te lat­en zien tot 6.137 pun­ten, een intra­day dal­ing van maar lief­st 200 pun­ten (!) ofwel 3,2%. De laat­ste keer dat we een dergelijke beweg­ing hebben gezien op de Nas­daq was in begin 2016 toen de koersen uitein­delijk een flinke cor­rec­tie moesten doorstaan.

Onder­tussen gebeurde er bijster weinig op Wall Street. De tech­fond­sen bin­nen de Dow Jones en de S&P druk­te weliswaar op de koersen maar door een sterke dag van de finan­cials en de energiesec­tor bleef de schade daar beperkt. Enkel de Trans­port index heeft de afgelopen dagen samen met de tech­sec­tor lat­en zien dat er wellicht een verdere beweg­ing omlaag op het pro­gram­ma staat. De overige sec­toren bli­jven er goed bij liggen wat voor een behoud van de hoge koersen zorgt. Echter zijn de dal­ende tech­pri­jzen van gis­teren natu­urlijk een groot punt van zorg: de diver­gen­tie tussen de aan­de­len­mark­ten en sec­toren loopt op. Waar we eerst grote ver­schillen tussen de Europese beurzen en de Amerikaanse beurzen hebben gezien begin­nen de ver­schillen op Wall Street nu zelf ook op te lopen. De Dow Jones en de S&P 500 hangen rond hun All Time Highs ter­wi­jl de Dow Trans­port niet verder dreigt te rak­en en zelfs wat afzwakt en de Nas­daq gis­teren een intra­day cor­rec­tie van meer dan 3% om de orgen kreeg.

Er is wat gaande op Wall Street en de huidi­ge oplopende diver­gen­tie is voor ons bij US Mar­kets een teken aan de wand: de volatiliteit en onzek­er­heid kruipen weer in de markt ter­wi­jl de ver­houdin­gen momenteel enorm op scherp wor­den gezet. Een beweg­ing is aanstaande en wij raden u aan extra alert te zijn met het LONG posi­ties. Aan de onderkant wacht namelijk een groot en open speelveld dat wij gaan bespe­len voor u wan­neer de beurzen wat verder wegza­kken. Neem daarom een COACH in de arm, iemand die u helpt met het uitkiezen van de juiste strate­gie en de juiste richt­ing.

Inschri­jven? https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​.html

Europa:
In Europa is er op week­ba­sis weinig tot niets gebeurt. De DAX leverde op week­ba­sis zo’n 7 pun­ten in ter­wi­jl de AEX er deze week een half pun­t­je bij op heeft mogen tellen. Niets bij­zon­ders dus en de index­en in Europa bli­jven dus tren­deren bin­nen de bek­ende trad­in­granges.

Zo is de AEX deze week bli­jven hangen in de trad­in­grange van 520 – 528 pun­ten, zow­el de bovenkant als de onderkant van deze range zijn getest deze week maar uitein­delijk lei­d­de dit tot niets. Zolang het uit­bli­jven van een duidelijke richt­ing uit­bli­jft zullen we nadrukke­lijk kijken naar han­delsmo­gelijkhe­den bin­nen de range. Wat langza­am maar zek­er wel duidelijk wordt voor de AEX index is dat het zijwaartse koersver­loop de index tech­nisch gezien enorm onder druk zet. De AEX heeft de afgelopen week meerdere neer­waartse door­brak­en van enkele belan­grijke ste­un­li­j­nen geforceerd. Dit komt echter niet door een neer­waartse beweg­ing van de AEX maar kan eerder wor­den gewi­jd aan de opwaartse beweg­ing van deze ste­un­li­j­nen en het zijwaartse koersver­loop van de AEX zelf. Het gebrek aan richt­ing wordt momenteel afges­traft door de oplopende ste­un­li­j­nen die onder druk komen te staan. Zo noteerde de AEX deze week meerdere malen onder het 50-daags gemid­delde maar wist hier ter­nauw­er­nood wel net boven te sluiten. Zodoende bli­jft het passen en meten voor de AEX, men is onder het opgaande trend­kanaal ges­loten deze week en zet het 50-daags gemid­delde dat nu rond de 524 pun­ten noteert aanzien­lijk onder druk. Een neer­waartse beweg­ing die de AEX deze week tot onder de 520 pun­ten weet te drukken zal de eerste aanzet voor een cor­rigerende beweg­ing die kan duren tot wel 506 pun­ten.

De DAX bli­jft mooi oplopen en laat op tech­nis­che gebied duidelijk zien dat de inten­tie er is om zich terug te knokken tot de All Time High die rond de 12.878 pun­ten wacht. Met de 100 pun­ten sti­jging van gis­teren maak­te de DAX de huidi­ge week weer goed en is er op week­ba­sis weinig aan te merken op de presta­tie van de DAX. De index zak­te de eerste dagen hard weg om ver­vol­gens weer knap her­s­tel te tonen. In de tussen­ti­jd zien we op de dag­grafiek dat de bodems van de DAX in een hard­er tem­po oplopen dan de top­pen. Een sti­j­gende WIG for­matie lijkt hier­mee in de maak het­geen vaak resul­teert in een uit­braak aan de onderkant van de WIG en een neer­gaande beweg­ing ik kan zetten. Voor de DAX zie ik mogelijkhe­den voor een terugtest tot 12.500 pun­ten waar­na de oude ATH van 12.390 pun­ten weer in beeld kan komen op den duur.

Brent olie:
De olie bevin­dt zich in de hoek waar de klap­pen vallen. De oliepri­js is nu in een paar weken tijd ram­pza­lig terug gevallen van $57-$55 tot ongeveer $48. Een dal­ing van zo’n $9 ofwel 15%. Reden voor de tegen­val­lende oliepri­js zijn voor­namelijk de perike­len en onzek­er­heid ron­dom het OPEC kar­tel dat maar geen daad­kracht voegt aan de uit­ge­spro­ken inten­ties. Daar­naast zien we nu op de grafiek dat de Brent een dal­ende dubbele top for­matie heeft afgerond. Mocht de oliepri­js nog verder wegza­kken en dit patroon kan reke­nen op een beves­tig­ing kan de oliepri­js nog zo’n $4-$6 wegza­kken en kun­nen we reke­nen op een cor­rec­tie tot wel $42,-. Allereerst moeten we wel de ontwik­kelin­gen ron­dom de huidi­ge koer­sniveaus afwacht­en alvorens we dit stand­punt kun­nen innemen.

Han­de­len en coach­ing, mee­doen en lid worden?

Nu tot 1 AUGUS­TUS voor €39, dan ont­vangt u alle sig­nalen die bij het abon­nement horen samen met de mails die wor­den ver­zon­den over de markt en de kansen. Er zit uit­er­aard coach­ing bij zodat u alti­jd goed op de hoogte bli­jft van onze visie en hoe u het best kunt rea­geren op wat de markt van plan is. We proberen alti­jd met de markt mee te zit­ten en kiezen er voor om nooit tegen de markt in te werken. Posi­ties lopen meestal tussen de 2 en 10 dagen, we sturen alles in detail per SMS en MAIL naar de leden toe (de fond­scode staat erbij).

Verder kunt u ook op ons afges­loten forum dat bij uw abon­nement hoort met alle andere leden com­mu­niceren. En dat tegen een mooie kort­ing om het nu te proberen, dat is dan voor €29 tot 1 AUGUS­TUShttps://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​.html

AEX:DAX:S&P 500:Dow Jones:Nas­daq:Brent olie:Met vrien­delijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.