Beursdagboek Trader Guy 6 juni 2017, 09:01

...

AEX zwak, Wall Street dicht bij topzone nog

6 juni 2017, 09:01 | Trader Guy | leestijd: 7 minuten | moeilijkheid: 5 / 12 | (0)


Mark­toverzicht:
Een vreemde sessie maandag omdat enkele beurzen dicht bleven door 2e Pinksteren maar toch wat lager zow­el bij de AEX die wel open was en de indices op Wall Street die een klein beet­je moesten inlev­eren gis­teren. Van­mor­gen staat alles wat lager, de volatiliteit loopt tegelijk wat op via de VIX future. De vraag is nu of Wall Street en dan vooral de Dow Jones wat gaan inlev­eren, de kans daarop is groot als de Dow Jones weer onder de 21.170 pun­ten zakt waar we de vorige top zien. Verder bli­jft het ook belan­grijk om de oliepri­js in de gat­en te houden, die ligt al dagen onder druk en wil mogelijk nog een paar stap­pen lager.

Van­daag hoe dan ook voor veel indices een hele belan­grijke dag, er moet wat duidelijkheid komen over de vele diver­gen­ties die er zijn op alle vlakken. Denk aan Wall Street waar de Nas­daq veel sterk­er is dan de rest, neem de Dow Trans­port erbij net als de Rus­sel 2000 die blij lange na nog geen nieuwe ATH’s mak­en en hou reken­ing met de draagkracht van de sti­jging die maar beperkt is. Daar­naast kijk naar de rente en de val­u­ta­markt waar een en ander scheef loopt, lagere rente in Europa maar wel een hogere euro. En let op de onderliggende kracht van de dol­lar ten opzichte van de rentevooruitzicht­en lat­er dit jaar door de FED in de VS. Dan is er ook nog het ver­schil tussen bijvoor­beeld de DAX en de AEX waar de ene een nieuw record aan­tik­te vri­jdag ter­wi­jl de AEX daar ruim 14 pun­ten onder zit. Alle­maal sig­nalen die iets vertellen maar nog niet duidelijk schree­uwen om beweging.

Volg ons via een abon­nement zodat u op de hoogte bli­jft van onze visie, voor €39 tot 1 augus­tus kunt u al mee­doen en vooral voor de infor­matie te ont­van­gen die van groot belang kan zijn voor uw eigen investerin­gen, uw eigen port­fo­lio enz. Want op ELK gebied wordt men weer gek op de finan­nciële mark­ten, dat was men voor 2000 ook en voor 2008 net zo. De man met de hamer zal weer eens langs moeten komen …

Inschri­jven? https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​.html

Wall Street:
De S&P 500 bereik­te al de 2440 pun­ten intra­day om er net onder de vorige week af te sluiten, weer­stand nu de 2450 en de 2475 met mogelijk nog de 2500 pun­ten als doel. Ste­un nu de 2418 met daaron­der de oude top­zone rond de 2400 pun­ten. De S&P 500 kent niet het­zelfde ver­loop als de Nas­daq die veel sneller sti­jgt dan de zoge­naamde tra­di­tionele aan­de­len. Net zoals bij de Dow Jones zijn er slechts 1 op de 3 aan­de­len bin­nen deze index die de kar echt trekken. Geen sterke onderliggende indi­caties dus en iets om op te let­ten. Wall Street en dus de S&P 500 zijn mogelijk met hun laat­ste poot omhoog bezig voor er een ste­vige cor­rec­tie komt, wan­neer die zal starten is moeil­ijk te zeggen maar vol­gens mij zit­ten we er heel dicht bij nu. 

De Dow Jones bereikt na lang wacht­en de top van het jaar en kan er net een nieuw record uit­slepen met een slot boven de 21.170 pun­ten (vorige top) afgelopen vri­jdag. Weer­stand nu rond de huidi­ge stand, ste­un eerst de 21.000 pun­ten met lat­er de 20.800 en de 20.600 pun­ten. Bij een uit­braak omhoog let­ten we op de 21.500 en de 21.750 pun­ten. Wel bli­jf ik zeggen dat slechts 1 op de 3 aan­de­len bin­nen de Dow Jones de ral­ly onder­s­te­unen en dus de index op sleep­touw nemen, de rest doet het matig. De dal­ende dol­lar helpt de index uit­er­aard ook wat omhoog. 

Over de Nas­daq kun­nen we weinig zeggen zolang de index nieuwe records bli­jft mak­en, nu rond de 6300 pun­ten op slot­ba­sis (6295) en nog geen dal­ing die op gang komt. Weer­stand is er amper, we let­ten dus op het vol­gende ronde getal dat rond de 6500 wacht. Ste­un kun­nen we wel vin­den nu, eerst de 6200 met daaron­der de 6100 en de 6000 pun­ten waar de bodem van 18 mei wacht.

Europa:
De AEX bli­jft duidelijk en opval­lend achter, van alle aan­de­len bin­nen de index doen er te weinig volop mee om een sta­biele sti­jging tot stand te bren­gen. De 528 pun­ten bli­jft dus een moeil­ijke hin­der­nis, de index begon vorige week vri­jdag net als de rest sterk maar wist dat niet vol te houden met als gevolg dat alles werd ingeleverd om zelfs als enige index in de min de dag af te sluiten. Maandag werd de dal­ing doorgezet en we komen van­mor­gen al dicht bij de 522 pun­ten terecht. Weer­stand dus de 528 met daar­boven de 532 – 533 pun­ten, lat­er de top rond de 538 pun­ten. Ste­un nu eerst de 522 met daaron­der de bodem van 18 mei rond de 520 pun­ten. Als de index onder de 520 pun­ten zakt moeten we toch reken­ing gaan houden met een verdere dal­ing tot rond de 512 – 513 punten.

De DAX kende een zeer sterke laat­ste dag van de week maar de ral­ly werd stop gezet na de cijfers uit de VS over de werkgele­gen­heid, maandag bleef de DAX door 2e Pinksteren dicht. Van­daag zien we daar voor­beurs al wat dal­ing. Ste­un nu eerst de 12.750 met lat­er de 12.650 pun­ten. Een ander ste­un­punt om nog alti­jd in de gat­en te houden is de 12.390 pun­ten waar de vorige hoog­ste stand ooit wacht. Weer­stand voor de DAX nu eerst de 12.85012.875 pun­ten, lat­er bij een uit­braak de 13.000 en de 13.150 punten.

Brent olie:
De olie kri­jgt het moeil­ijk onder de ste­un­zone na de dal­ing van de afgelopen week, het 50- en 200-daags gemid­delde wer­den al door­bro­ken en de olie staat opnieuw onder druk. Het is de vraag of de 50 dol­lar kan wor­den behouden wat betre­ft de Brent de komende dagen waar we nu onder staan. Ste­un nu eerst rond de 49 dol­lar met daar snel onder de 47,5 dol­lar en lat­er de bodem rond de 46 dol­lar. De eerste weer­stand nu tussen de 51 en 52 dol­lar, lat­er een zware weer­stand rond de 53 en 53,5 dollar.

Han­de­len en coach­ing, mee­doen en lid wor­den?
Nu tot 1 AUGUS­TUS voor €39, dan ont­vangt u alle sig­nalen die bij het abon­nement horen samen met de mails die wor­den ver­zon­den over de markt en de kansen. Er zit uit­er­aard coach­ing bij zodat u alti­jd goed op de hoogte bli­jft van onze visie en hoe u het best kunt rea­geren op wat de markt van plan is. We proberen alti­jd met de markt mee te zit­ten en kiezen er voor om nooit tegen de markt in te werken. Posi­ties lopen meestal tussen de 2 en 10 dagen, we sturen alles in detail per SMS en MAIL naar de leden toe (de fond­scode staat erbij).

Verder kunt u ook op ons afges­loten forum dat bij uw abon­nement hoort met alle andere leden com­mu­niceren. En dat tegen een mooie kort­ing om het nu te proberen, dat is dan voor €39 tot 1 AUGUS­TUShttps://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​.html

AEX:

DAX:

Dow Jones:

S&P 500:

Nas­daq:

Brent olie:

Met vrien­delijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.