Beursdagboek Daïm Boscart 6 februari 2017, 17:08

...

Uurcharts: Wall Street opent vlak na matige dag in Europa

6 februari 2017, 17:08 | Daïm Boscart | leestijd: 1 minuut | moeilijkheid: 12 / 12 | (0)




De Amerikaanse beurzen ope­nen van­daag vlak en gaan hierin (nog) niet mee in het negatieve sen­ti­ment dat op de Europese mark­ten heerst. In Europa staan vri­jwel alle mark­ten op ver­lies met de DAX als grote ver­liez­er, de Duitse hoofdin­dex lev­ert meer dan een pro­cent aan beur­swaarde in en is hier­mee duidelijk de groot­ste ver­liez­er van de dag. Op Wall Street wil men nog niet echt mee naar bene­den, de Dow Jones laat na open­ing een kleine plus zien ter­wi­jl de S&P 500 drie pun­ten lager staat. De Amerikaanse mark­ten zijn er nog niet over uit maar men staat wel, net als de Europese beurzen van­mor­gen, tegen enkele belan­grijke weer­standen aan waar­door de neer­waartse druk de komende uren zal wor­den opgevo­erd.

Dow Jones
De Dow Jones weet voor­lop­ig nog het hoofd boven water te houden en noteert van­daag ron­dom de slotko­ers van vri­jdag. De Amerikaanse hoofdin­dex staat er goed voor na de sti­jging van afgelopen vri­jdag waarmee de index weer ruim boven de 20.000 pun­ten kwam te staan. Net als de Dow Jones index is ook de Dow Trans­port een uit­zon­der­ing van­daag, de Amerikaanse index laat net als de Dow Jones een klein plus­je zien en hier­mee geeft ook de Trans­port index een goed ver­volg aan afgelopen vri­jdag.

Door de sti­jging van de afgelopen dagen staat men in Ameri­ka dus ook weer ron­dom de weer­stand­sniveaus van de trad­in­grange en daarom is voorzichtigheid gebo­den.

Hourly Dow Jones:Hourly S&P 500:Met vrien­delijke groet,

Daïm Boscart | US Markets 


...

Uurgrafieken: Europa hoger na matige start

6 februari 2017, 10:47 | Daïm Boscart | leestijd: 2 minuten | moeilijkheid: 7 / 12 | (0)




De Europese beurzen open­den van­daag in het rood en met name de Duitse DAX index moest flink afzien. De DAX zak­te in het begin van de dag ongeveer 90 pun­ten weg en kwam daarmee rond de 11.570 pun­ten te staan. De koers van de Duitse hoofdin­dex wist echter weer sterk te her­stellen en zodoende noteert men op de DAX nu weer 100 pun­ten hoger dan de Day Low” op 11.680 pun­ten. De AEX kende een wat rustigere open­ing en moest na open­ing iets inlev­eren, de index bleef echter sterk liggen en kon samen met de DAX weer redelijk makke­lijk mee omhoog. De index noteert inmid­dels een halve punt in de plus en staat hier­mee keurig boven de 486 pun­ten.

AEX
De AEX kende dus een moeizame start van­daag en hier­mee beves­tigd de index het beeld dat zich momenteel aan het vor­men is. De index nadert langza­am maar zek­er de bovenkant van de trad­in­grange waar forse weer­stand kan wor­den verwacht. Zoals ik in mijn voor­beurs TA over de AEX al schreef is de weer­stand rond en boven de 488 pun­ten momenteel erg groot. Een sti­jging boven deze weer­stand­szone zal dan ook met veel opwaartse druk moeten ontstaan en tot op heden wijzen de tech­nis­che indi­ca­toren nog niet op een dergelijke beweg­ing. Wel neemt de druk aan de onderkant van de range toe nu het 50-daags gemid­delde de 480 – 481 ste­un­zone komt ver­sterken. In de zijwaartse fase waarin de beurzen zich nu verk­eren is het belan­grijk eerst een sig­naal of indi­ca­tor op te van­gen voor­dat we duidelijk richt­ing kun­nen gaan kiezen. Nu de beurzen weer rond de weer­stand­sniveaus van de afgelopen weken staan ben ik ervan over­tu­igd dat een dergelijk sig­naal snel zal ver­schi­j­nen zodat de mark­ten weer richt­ing kun­nen kiezen.

Hourly AEX:

DAX
De DAX oogt zeer volatiel van­daag en de ver­schuivin­gen van de DAX zijn aanzien­lijk grot­er dan de koersver­schuivin­gen die we op de AEX waarne­men. Met de dal­ing van van­mor­gen moest de DAX bij­na een pro­cent inlev­eren en dat ter­wi­jl de overige indices niet echt in gevaar kwa­men en min­net­jes van zo’n 0,2 – 0,4% lieten zien. Een stor­ma­chtige open­ing voor de DAX dus, in de loop van de mor­gen wist de DAX echter knap te her­stellen en zo staat de index weer een frac­tie in de plus. Ook voor de DAX geldt dat de index een belan­grijke weer­stand van 11.690 pun­ten nadert, deze weer­stand werd de afgelopen weken als de bovenkant van de trad­in­grange voor de DAX gezien. Hier­boven zal de DAX tra­cht­en de jaar­top­pen rond de 11.85011.893 pun­ten weer te naderen om ver­vol­gens de 12.000 pun­ten op te zoeken. Ste­un voor de index nu 11.640 & 11.540 pun­ten.

Hourly DAX:Met vrien­delijke groet,

Daïm Boscart | US Markets

Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.