Beursdagboek Daïm Boscart 3 februari 2017, 10:54

...

Uurcharts: Wall Street opent sterk, Weerstanden in zicht

3 februari 2017, 10:54 | Daïm Boscart | leestijd: 3 minuten | moeilijkheid: 4 / 12 | (0)




Een mooie open­ing op Wall Street van­daag waar de beurzen na een paar min­dere dagen weer de aan­val ope­nen op de bek­ende weer­stand­sniveaus. Zo is de Dow Jones wederom in een stri­jd belandt met de 20.000 pun­ten­grens ter­wi­jl de S&P 500 de 2.290 weer­stand weer aan het testen is. Belan­grijke uurt­jes gedurende de laat­ste han­dels­dag van de week op Wall Street want als de beurzen daar wat gas geven kun­nen ze weer een gooi doen richt­ing de All Time Highs.

Dow Jones
De Dow Jones opent dus sterk van­daag en heeft met de sterke open­ing direct afscheid genomen van de 19.900 weer­stand om de 20.000 pun­ten­grens op te zoeken. Hier zal de index proberen af te reke­nen met een zeer zware weer­stand die de index eerder al ruim zeven weken in bed­wang hield. Bij een opwaartse door­braak van deze 20.000 weer­stand ligt er weer ruimte voor de Dow Jones om de All Time High rond de 20.100 pun­ten op te zoeken waar­na de 20.250 pun­ten het vol­gende doel zal zijn. Toch zal dit niet zon­der slag of stoot gaan gezien het feit dat de Dow Jones de afgelopen weken heeft aange­toond veel moeite heeft om het opwaartse poten­tieel te benut­ten. De ontwik­kelin­gen deze week deden denken aan topvorm­ing en de neer­waartse druk op de Dow Jones heeft de index al terug gebracht tot 19.800 pun­ten waar de index werd opgevan­gen door een sterke ste­un­li­jn. Het lijkt er op dat de index weer gevan­gen zit” in de range van zo’n 19.775 — 20.025 pun­ten. De komende uren zal dus moeten blijken of de Bulls op Wall Street bij machte zijn om een opwaartse door­braak te forceren. The Bears zullen in ieder geval hun best doen een verdere opwaartse beweg­ing af te wen­den.

Waar de Dow Trans­port gis­teren zeer zwak oogde probeert de index van­daag weer naarstig te her­stellen tot boven het 50-daags gemid­delde dat gis­teren kinder­lijk een­voudig werd weggezet. Een her­s­tel tot boven het 50-daags gemid­delde zal het tech­nisch beeld van de index weer doen ver­beteren en het lijkt dan ook noodza­ke­lijk voor de trans­port index dat deze sti­jging van­daag stand zal houden. Indi­en de index er niet in slaagt om ruim boven de 9.170 pun­ten te eindi­gen bli­jft het doel voor de index de 8.975 waar­na de 8.826 in beeld komt.

Hourly Dow Jones:S&P 500
De S&P 500 index kent ook een voort­varend begin van de han­dels­dag en met de sti­jging bij open­ing staat de index weer boven de 2.290 pun­ten. Hier­mee is ook de S&P 500 hard op weg om de All Time High van 2.300 pun­ten op te zoeken. De index toonde zich de afgelopen dagen sowieso al sterk­er dan de Dow Jones en weet van­daag mee te gaan met de sti­jging die plaatsvin­dt op de inter­na­tionale mark­ten. Nu de index de top­zone weer nadert is het wel oplet­ten voor de toen­e­mende weer­stand rond deze niveaus. Het eerste doel voor de S&P zal nu de dus de All Time High zijn die op 2.300,98 pun­ten ligt waar­na de index kan uit­breken en het vol­gende doel 2.325 pun­ten zal zijn. Aan de andere kant zal er ste­un voor de index wacht­en rond de 2.290 pun­ten waar­na de 2.280 & 2.275 een koers­dal­ing zullen proberen op te van­gen.

Hourly S&P 500:Met vrien­delijke groet,

Daïm Boscart

Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.