Beursdagboek Daïm Boscart 27 januari 2017, 16:09

...

Uurcharts: Wall Street opent vlak, belangrijke targets in zicht

27 januari 2017, 16:09 | Daïm Boscart | leestijd: 3 minuten | moeilijkheid: 5 / 12 | (0)




De Amerikaanse beurzen ope­nen van­daag vlak en hier­mee houden de beurzen vast aan de niveaus waar men de afgelopen dagen zo hard voor heeft gevocht­en. De Dow Jones bli­jft hangen rond de 20.100 pun­ten ter­wi­jl de S&P 500 nu rond de 2.290 — 2.300 pun­ten noteert. De ogen zijn van­daag gericht op de ont­moet­ing tussen Trump en May die als eerste buiten­landse lei­der het Witte Huis zal bezoeken onder het bewind van Trump. Een van de onder­w­er­pen die aan bod gaan komen zal zek­er een diepere en uit­ge­brei­dere samen­werk­ing tussen de UK en de VS zijn. Het is de vraag hoe bei­de par­ti­jen hierin staan maar met het uit­tre­den van de Brit­ten uit de Euro­zone kun­nen de eerste stap­pen richt­ing een han­delsver­drag hier al wor­den genomen. Wellicht dat beleg­gers eerst dit onder­houd willen afwacht­en voor­dat we een verdere beweg­ing op de mark­ten gaan zien.

Dow Jones
De Dow Jones opent van­daag dus redelijk vlak en bli­jft ongeveer 20.100 pun­ten noteren. Het is even afwacht­en voor­dat we kun­nen bepalen of deze zone ste­un of weer­stand aan de index zal gaan bieden. Voor­lop­ig bli­jft het stu­iv­ert­je wis­se­len rond deze 10.100 grens aangezien de Dow min­nen en plussen laat zien rond deze grens.

Op de uur­chart zien we in ieder geval dat de koers van de Dow Jones stag­neert rond de 20.100 zone. Hier wacht nu een dubbele ste­un voor de index aangezien de oplopende ste­un­li­jn onder de meest recente bodems ook rond deze ste­un uitkomt. Vooral­snog bli­jft het beeld voor de index dus posi­tief maar het is zaak dat de Dow Jones niet onder de 20.2050 pun­ten komt aangezien de 20.000 ste­un dan in beeld zal komen. De ste­un­niveaus die de index nu onder­s­te­unen kun­nen de index richt­ing de 20.250 pun­ten bren­gen waar de vol­gende mijl­paal van de index ligt. Ondanks dat de Europese mark­ten straks gaan sluiten bli­jft het vanavond dus bovengemid­deld inter­es­sant om de mark­ten in de gat­en te houden. Met name in Ameri­ka zullen de indices aan de bovenkant moeten gaan bepalen of men door wil stoten of dat er wederom con­sol­i­datie of zelfs een cor­rec­tieve beweg­ing zal optre­den.

Hourly Dow Jones:S&P 500
De S&P 500 opent van­daag min­der sterk dan de Dow Jones en laat bij open­ing een min­net­je op de bor­den zien. De index lev­ert zo’n 0.2% (4 pun­ten) in en loopt daarmee terug tot 2.292 pun­ten. De index bli­jft hier­mee wel boven de ste­un­zone van 2.290 pun­ten en zo houdt men de 2.300 mijl­paal in het vizier.

De uur­grafiek van de S&P 500 laat zien dat de index nu leunt op de oplopende ste­un­li­jn die de koers van de index weer kan opvan­gen om daar­na de 2.300 ste­un weer op te zoeken. Vlak hieron­der wacht er nog een ste­un­li­jn rond de 2.288 pun­ten, genoeg pun­ten voor de index om zich aan vast te houden mocht de dal­ing verder doorzetten.

Hourly S&P 500:Met vrien­delijke groet,

Daïm Boscart | US Markets


...

Uurcharts: Europa komt op adem na opwaartse beweging

27 januari 2017, 11:09 | Daïm Boscart | leestijd: 3 minuten | moeilijkheid: 7 / 12 | (0)




De Europese beurzen nemen van­daag even wat gas terug nadat de beurzen de afgelopen dagen enkele belan­grijke weer­standen hebben door­bro­ken. De run van de afgelopen twee dagen hebben de ver­houdin­gen in Europa weer op scherp gezet. De meeste indices hebben de vertrouwde ranges van de afgelopen twee maan­den ver­lat­en en zijn op zoek naar nieuwe doe­len die nu weer in beeld komen. Zo opende de DAX van­daag rond de 11.850 pun­ten en is de Duitse hoofdin­dex hier­mee op zoek naar de 12.000 pun­ten. Voor de AEX gaat het voor­gaande ver­haal niet hele­maal op, de Ned­er­landse hoofdin­dex moest gis­teren achterbli­jven nadat enkele grote jon­gens bin­nen de index hun verwacht­ing niet kon­den waar­mak­en. ASML, Shell maar vooral Unilever moesten inlev­eren het­geen resul­teerde in een negatieve AEX index. Zo was de dal­ing van Unilever alleen al goed voor 2,7 AEX pun­ten dal­ing.

AEX
Ondanks de hosan­na stem­ming op de inter­na­tionale aan­de­len­mark­ten heeft de AEX het dus nog steeds moeil­ijk. Eerlijk gezegd oogt het niet al te best voor de AEX en zal men serieus gebaat zijn bij een intra­day her­s­tel dat de index weer richt­ing de 488 weer­stand kan bren­gen. Met de huidi­ge stand stevent de index namelijk weer af naar een langer verbli­jf bin­nen de range van de afgelopen weken. Op het moment van schri­jven noteert de AEX zo’n 485 pun­ten en dus weer mid­den in de zijwaartse con­sol­i­datiezone.

Op de uur­chart van de AEX is de sit­u­atie voor de AEX duidelijk afge­beeld. Waar de overige indices de range ver­li­eten door de bovenkant van de range te ver­lat­en viel de AEX na een test van de 488 – 490 zone terug tot de huidi­ge stand rond de 484 – 485 pun­ten. Hier wacht nu de eerste ste­un voor de index die de AEX weer terug richt­ing de 488 – 490 zone zal moeten bren­gen. Bij een eventuele verdere dal­ing van de AEX index is een test van de 481 ste­un­zone een logisch ver­volg.

Hourly AEX:
DAX
De uur­chart van de DAX laat duidelijk een ander beeld zien dan we bij de AEX index zien. De Duit­sers wis­ten net als de Dow Jones een uit­braak te forceren en lieten de bovenkant van de trad­in­grange (11.690 pun­ten) zon­der al te veel moeite achter zich. De goede vorm van de index werd gis­teren beves­tigd door een nieuwe jaar­top te noteren op 11.893 pun­ten, ruim 200 pun­ten hoger dan de bovenkant van de oude trad­in­grange.

Na het bereiken van deze jaar­top is de DAX echter wel wat in ver­val ger­aakt. Momenteel staat de DAX zo’n 80 pun­ten lager dan deze top en de koers neemt ges­taag af. Ste­un voor de DAX nu 11.800 pun­ten met daaron­der een ste­un­li­jn voor de DAX rond de 11.750 pun­ten. Aan de bovenkant van de uur­chart bli­jft het doel voor de DAX het door­breken van de 11.85011.875 weer­stand waar­na men zich kan gaan richt­en op een run richt­ing de 12.000 pun­ten.

Hourly DAX:Met vrien­delijke groet,

Daïm Boscart | US Markets



Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.