Beursdagboek Daïm Boscart 26 januari 2017, 16:03

...

Uurcharts: Wall Street vervolgt uitbraak met licht hogere opening

26 januari 2017, 16:03 | Daïm Boscart | leestijd: 3 minuten | moeilijkheid: 3 / 12 | (0)




De Amerikaanse beurzen ope­nen licht lager en houden daarmee de uit­braak van de afgelopen dagen in stand. De Dow Jones opent van­daag ruim boven de 20.000 pun­ten en houdt hier­mee knap stand. Het is afwacht­en hoe de beurzen van­daag zullen rea­geren nu men voor het eerst in de his­to­rie boven de 20.000 staat. Indi­en de sti­jging zal doorzetten van­daag is de verwacht­ing dat men bin­nen niet al te lange tijd de 20.250 pun­ten kan opzoeken waar­na de vol­gende mijl­paal van 20.500 pun­ten in beeld komt. Ook de overige indices doen het goed van­daag, de S&P 500 bli­jft rond de 2.300 weer­stand staan ter­wi­jl de Dow Trans­port dik ruim 30 pun­ten in de plus staat. Met name de Trans­port index doet het van­daag weer erg goed en noteert inmid­dels boven de 9.450 pun­ten. De raadgevende indi­ca­tor van de Dow Jones is hier­mee hard op weg naar de 9.500 pun­ten, nog zo’n mijl­paal waar men graag naar­toe wil werken.

Dow Jones
Met de jump van de Dow Jones gis­teren is de index uit het gesleur van de afgelopen weken gekomen. De Amerikaanse hoofdin­dex wist een kleine 7 weken niet uit een band­breedte van 1% te komen (19.800 — 20.000 pun­ten) waar­door vele beleg­gers hun adem inhield­en de afgelopen weken. Na het her­s­tel van de Dow Jones toen de index intra­day door de 19.750 pun­ten zak­te waren de sig­nalen op de dagchart voor de index posi­tief. De index testte een dubbele ste­un rond de 19.775 — 19.800 pun­ten waar­na de koers zo’n 300 pun­ten omhoog schoot in een korte peri­ode. Het was een lange tijd gele­den voor de Dow Jones dat we een dergelijke beweg­ing hebben gezien en zodoende lijkt de index nu daad­w­erke­lijk richt­ing te hebben gekozen. Op de uur­chart van de Dow Jones staat de sit­u­atie van de afgelopen weken duidelijk uit­ge­beeld. Een zijwaartse markt waar gis­teren een abrupt einde aan is gekomen toen de Dow wist uit te breken, het vol­gende sta­tion voor de Dow Jones zal der­halve de 20.250 pun­ten zijn maar eerst zal de Dow Jones de komende uren moeten werken aan het slecht­en van de 20.100 weer­stand. Ste­un voor de Dow Jones nu de oude weer­stand van 20.000 pun­ten waar­na de 19.900 ste­un­li­jn weer in beeld komt.

Hourly Dow Jones:S&P 500
De S&P 500 laat van­daag een moeiza­am begin van de dag zien. De breedge­dra­gen Amerikaanse index opent een frac­tie hoger maar dit komt met name door de weer­stand die op de index wacht rond de 2.300 pun­ten. Hier zal de S&P de komende minuten/​uren mee worste­len. Bij een uit­braak boven de 2.300 pun­ten ligt de weg voor de S&P open om een ver­vol­gsti­jging tot zo’n 2.320 pun­ten in te zetten. Met een beet­je hulp van de Dow Jones die richt­ing de 20.250 pun­ten kan gaan moet dit zek­er te doen zijn. Ook voor de S&P 500 zien we een zeer Bull­ish beeld op de uur­chart waar de index in een klap afs­tand nam van de oude jaar­top die rond de 2.285 pun­ten stond. Door dit deze knappe jump van de S&P wacht de eerstvol­gende ste­un voor de index nu rond de 2.288 — 2.290 pun­ten alvorens de oude jaar­top van 2.285 pun­ten zich weer als ste­un zal aan­bieden.

Hourly S&P 500:Met vrien­delijke groet,

Daïm Boscart | US Markets


...

Uurcharts: Unilever trapt op de rem voor AEX, DAX vervolgt route richting 12.000 punten

26 januari 2017, 10:30 | Daïm Boscart | leestijd: 3 minuten | moeilijkheid: 7 / 12 | (0)




Een groene dag voor de Europese beurzen van­daag waar alle indices op de AEX na een mooie plus noteren. De Ned­er­landse hoofdin­dex ondervin­dt van­daag veel hin­der van het grootst geno­teerde aan­deel bin­nen het fonds: Unilever. Het aan­deel kwam van­daag met cijfers en die wor­den zeer slecht ont­van­gen op de beurs. Het aan­deel maakt van­daag een vlucht naar bene­den en moet maar lief­st 4% inlev­eren. Deze dal­ing van Unilever verte­gen­wo­ordigd een ver­lies van 2.5 punt bin­nen de index en zodoende zal de AEX zon­der de hulp van Unilever veel moeite hebben om een plus op de bor­den te gaan zetten.

AEX
De euforie na het door­breken van de 20.000 pun­ten­grens op de Europese beurzen is groot. Na 7 weken wacht­en en ver­schil­lende pogin­gen was het tijd om deze grens eens te gaan slecht­en voor de Dow Jones. Nu dit is gebeurd zien we oplucht­ing op de mark­ten. De drie grote jon­gens in Ameri­ka wis­ten allen op een nieuwe All Time High te sluiten ter­wi­jl de meeste Europese beurzen wis­ten uit te breken. De AEX bli­jft wat achter van­wege het Unilever ver­haal maar bli­jft wel vlak bij de 488 weer­stand staan. Een her­s­tel van Unilever lat­er op de dag zou de index dan ook weer richt­ing deze 488 pun­ten of miss­chien wel hoger kun­nen bren­gen. Voor­lop­ig bli­jft het doel voor de AEX dus het defin­i­tief door­breken van deze 488 weer­stand. Op de uur­chart is goed te zien dat de index gis­teren deze grens (tijdelijk) wist te door­breken en zelfs even op bezoek ging bij de 489 pun­ten. Het eerste sig­naal is hier­mee gegeven en er liggen mogelijkhe­den voor de AEX om deze grens weer op te zoeken om ver­vol­gens de jaar­top van 489,9 en de GAP zone tot 493,85 te testen.

Hourly AEX:DAX
De DAX kent een veel betere dag dan de AEX van­daag. De sti­jging van gis­teren bracht de DAX 1,82% hoger, een sti­jging van meer dan 200 pun­ten en de stem­ming in Duit­s­land was dan ook opperbest. Van­daag zien we dat de voorne­mens van de DAX om door te stoten tot de 12.000 pun­ten nog steeds aan­wezig zijn. De index opent van­daag goed en staat alweer een half pro­cent hoger waarmee de index nu in de 11.875 weer­stand onder druk zet. Indi­en de DAX erin slaagt deze weer­stand te door­breken liggen er mogelijkhe­den voor de DAX om door te stoten tot de 12.000 pun­ten. Dit zou voor het eerst zijn sinds april 2015. De sti­jging van de DAX van de afgelopen dagen heeft de index al vrij hoog gezet aangezien de index het bereiken van de 11.875 pun­ten van­daag de hoog­ste stand mei 2015 op de bor­den heeft gezet.

Hourly DAX:Net als de afgelopen dagen zal het verdere ver­loop van de koersen in Europa nauw samen­hangen met de ontwik­kelin­gen op Wall Street. Naar mijn idee zullen de win­sten daar van­daag nog verder aan­gelopen aangezien de bar­rière is door­bro­ken. Op het moment zal men op Wall Street terughoudend zijn om te verkopen ter­wi­jl na de ontwik­kelin­gen van gis­teren de koop­drang weer zal toen­e­men.

Met vrien­delijke groet,

Daïm Boscart | US Markets

Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.