Beursdagboek Daïm Boscart 30 januari 2017, 10:30

...

Uurgrafieken: Europa loopt averij op

30 januari 2017, 10:30 | Daïm Boscart | leestijd: 3 minuten | moeilijkheid: 8 / 12 | (0)




De Europese beurzen ope­nen van­daag een stuk lager dan de standen die vri­jdag­mid­dag op de bor­den wer­den gezet. Na de lage open­ing van­mor­gen lopen de ver­liezen alleen maar op dee mor­gen, zo staat de AEX dik 4 pun­ten lager ter­wi­jl de DAX zo’n 80 pun­ten moet inlev­eren. Hier­mee doen de beurzen weer een stap­je terug na de uit­braak van vorige week. In Duit­s­land wist men don­derdag de 11.893 pun­ten aan te tikken waarmee de oude weer­stand van 11.700 pun­ten ruim werd gepasseerd. In Ned­er­land hebben we een wat ander beeld gezien, de AEX kon niet mee in al het geweld van Duit­s­land en Ameri­ka en moest teleurstel­lend bin­nen de range van de afgelopen weken bli­jven hangen (481488). Zo kwam de AEX niet verder dan de boven­grens van 489 pun­ten waar­na er een cor­rigerende beweg­ing richt­ing de onderkant van de range is ingezet. Van­daag zien we de AEX de 481 pun­ten naderen en hier­mee zet de index de 480 – 481 ste­un weer onder druk. Hier zal de opwaartse druk voor de AEX wor­den opgevo­erd en liggen er dus kansen voor de AEX om weer te cor­rigeren om zo de koers weer te zetten op het bereiken van de 488 – 490 weer­stand.

AEX
De AEX index laat vooral­snog het verwachte ver­loop zien: De index is bin­nen de range bli­jven hangen en na een test van de bovenkant valt de index weer terug tot de bek­ende onder­grens. Na een korte test van de 480 – 481 ste­un is de koers van de AEX weer aangetrokken tot 482 pun­ten, de ste­un doet voor­lop­ig dus haar werk. Hier bli­jft de index nu even liggen en zien we weer mogelijkhe­den tot her­s­tel tot de 483 pun­ten. Hier wacht momenteel de eerste weer­stand voor de index, bij een verder her­s­tel van­daag liggen er mogelijkhe­den voor de AEX om de 485 – 486 zone weer op te zoeken waar de index weer een poging kan starten om de bovenkant van de trad­in­grange te testen. Bij een verder val van de AEX koers zal de ste­un­zone van 480 – 481 wor­den opge­zocht waar­na de vol­gende ste­un voor de AEX wacht rond de 475 pun­ten.

Hourly AEX:Ook de DAX kent geen goed begin van de week van­daag. De Duitse hoofdin­dex moet van­daag wat inlev­eren maar staat er per sal­do een stuk beter voor dan de AEX. De DAX wist vorige week namelijk wel uit te breken en hier­mee wacht er nu een mooie ste­un­zone voor de DAX rond de 11.735 — 11.750 pun­ten. Hier zien we de dal­ing van van­daag dan ook sta­bilis­eren en voor­lop­ig lijkt de DAX de dal­ing te beperken tot zo’n 70 – 75 pun­ten. Belan­grijk voor de DAX is dat men boven de 11.70011.725 pun­ten bli­jft wil men het opwaarts poten­tieel behouden. Vooral­snog lev­ert dit dus nog geen grote prob­le­men op en kan ook de DAX weer wat aantrekken mocht­en er geen grote onverwachte beweg­in­gen meer komen van­daag.

Hourly DAX:Met vrien­delijke groet,

Daïm Boscart | US Markets

Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.