Beursdagboek Daïm Boscart 2 februari 2017, 16:42

...

Uurcharts: Wall Street opent licht lager, Dow Transport zakt verder weg

2 februari 2017, 16:42 | Daïm Boscart | leestijd: 2 minuten | moeilijkheid: 6 / 12 | (0)




Een licht lagere open­ing op Wall Street van­daag waar de grote indices mond­jes­maat wat aan waarde inlev­eren. De ver­liezen bli­jven vooral­snog beperkt tot enkele pro­cent­pun­ten maar het moge duidelijk zijn dat enkele ste­un­niveaus onder druk komen te staan. De mark­ten ogen onzek­er en met name de Dow Trans­port heeft het weer zwaar van­daag. De index lev­ert zo’n 40 á 50 pun­ten in en nemen daarmee afscheid van de dubbele ste­un­zone rond de 9.160 pun­ten. De scheuren op Wall Street wor­den steeds meer zicht­baar en het lijkt slechts een kwest­ie van tijd voor­dat we een neer­waartse beweg­ing op Wall Street gaan zien.

Dow Jones
De Dow Jones opende van­daag zo’ 50 pun­ten lager maar weet weer wat aan kracht te win­nen. Op het moment van schri­jven zien we een min van nog maar 10 pun­ten op de bor­den te staan en zo heeft de 19.850 ste­un de eerste test suc­cesvol weten op te van­gen. Desal­ni­et­temin bli­jft het beeld voor de Dow Jones zorg­wekkend. De index is na de mis­luk­te uit­braak opgevan­gen door de weer­stand van 20.100 pun­ten waar­na de index weer diep is teruggevallen en de afs­tand tot de taaie 20.000 grens is toegenomen. Op de uur­chart zien we de Dow Jones nu bewe­gen richt­ing de oplopende ste­un­li­jn die we onder de meest recente bodems. Voor de Dow is het zaak om dal­ing te beperken tot deze ste­un­li­jn aangezien het tech­nisch beeld hieron­der aanzien­lijk zal verzwakken voor de Dow.

Daar­naast zien we de Dow Trans­port nog verder terug lopen en met de dal­ing van van­daag is de Trans­port index inmid­dels teruggevallen van de top op 9.500 pun­ten naar 9.100 pun­ten, een dal­ing van bij­na 5% in nog geen week tijd. De Trans­port index heeft daar­naast afs­tand genomen van een zeer sterke ste­un­zone (waaron­der 50-MA) waar­door het tech­nisch gezien nu erg zwak oogt voor de Dow Trans­port.

Dai­ly Dow Trans­port:Mocht de Dow Jones stand houden kan de index weer terug naar de vol­gende weer­stand van 19.900 pun­ten waar­na de 20.000 pun­ten in beeld komt.

Hourly Dow Jones:S&P 500
De S&P 500 is weer erg neu­traal van­daag. De breedge­dra­gen Amerikaanse index opent van­daag weer redelijk vlak en lev­ert tot op heden slechts twee pun­t­jes in. De index leunt de afgelopen dagen ook op de oplopende ste­un­li­jn onder de meest recente bodems die de koers van de S&P de afgelopen dagen heeft opgevan­gen. Hier wacht een betrouw­bare ste­un­zone voor de index rond de 2.270 — 2.275 pun­ten. Aan de bovenkant nu weer­stand voor de S&P 500 rond de oude top van 2.278 pun­ten waar­na de vorige jaar­top van 2.283 pun­ten weer­stand zal bieden.

Hourly S&P 500:Met vrien­delijke groet,

Daïm Boscart | US Markets



...

Uurgrafieken: AEX Blinkt uit dankzij Shell & ING

2 februari 2017, 11:59 | Daïm Boscart | leestijd: 2 minuten | moeilijkheid: 4 / 12 | (0)




Wereld­wi­jd zien we rode cijfers op de bor­den maar de AEX ontspringt de dans door goed ont­van­gen cijfers van sterk­houd­ers ING & Shell. Eerder deze maand zagen we al wat cijfers van een groothoud­er bin­nen de AEX index kun­nen doen toen Unilever na matige cijfers een uit­braak van de index tegen­hield. Van­daag zien we zow­el Shell als ING zo’n 1,5% hoger staan wat goed is voor dik twee AEX pun­ten.

AEX
De AEX index staat in de loop van de mor­gen zo’n 2,5 punt hoger en staat hier­mee weer op 482 pun­ten. Hier­mee nadert de index de high van gis­teren toen de AEX 482,5 pun­ten op de bor­den zette. Hier wacht momenteel de groot­ste uitdag­ing voor de index aangezien de koers van de index gis­teren omsloeg na het bereiken van deze weer­stand. Op de uur­chart is dan ook te zien dat de 482482,5 zone de afgelopen peri­ode meerdere malen weer­stand heeft gebo­den. Hier kan de sti­jging van de AEX dan ook weer omslaan en kan er een neer­gaande beweg­ing wor­den ingezet. Ste­un voor de AEX bli­jft 480 – 481 pun­ten waar­na de 478 ste­un­li­jn de koers kan opvan­gen.

Hourly AEX:DAX
Geen sterk­houd­ers voor de DAX die de index in de plus laat staan van­daag, de Duit­sers lev­eren zodoende ruim 30 pun­ten in. Hier­mee staat de DAX met 11.630 pun­ten mid­den in de range van 11.600 ste­un en 11.640 weer­stand. Voor de DAX is het belan­grijk dat men boven de 11.600 ste­un bli­jft staan, onder deze ste­un­li­jn ligt er ruimte voor de DAX om te dalen tot 11.520 pun­ten waar de vol­gende ste­un voor de index wacht. Hier wacht de onderkant van de trad­in­grange die de index de afgelopen twee maan­den lange tijd bin­nen de band­breedte van 11.520 — 11.690 pun­ten hield. Mocht de DAX boven de 11.640 weten te breken kan de index weer door naar de bovenkant van deze range en dus 11.690 pun­ten.

Hourly DAX:Met vrien­delijke groet,

Daïm Boscart | US Markets

Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.