Beursdagboek Daïm Boscart 1 februari 2017, 10:27

...

Uurgrafieken: Europa veert op na knap slot Wall Street

1 februari 2017, 10:27 | Daïm Boscart | leestijd: 2 minuten | moeilijkheid: 6 / 12 | (0)




De Europese beurzen ope­nen van­daag een stuk hoger en hier­mee rea­geren de Europese beleg­gers op het knap slot van de beurzen op Wall Street gis­teren waar de S&P 500 en de Nas­daq zelfs bij­na in de plus wis­ten te sluiten. We zien dus een mooie groene open­ing van­daag waarmee de beurzen weer boven de ste­un­niveaus van de afgelopen peri­ode komen te staan. Op het Dam­rak vallen vooral Gala­pa­gos en Arcelor Mit­tal op met een plus van meer dan 2,5%. VOPAK bli­jft sukke­len en is de enig daler van­daag met een min van 2.5% staat het aan­deel nu ruim onder de 40 met een koers van 39,5.

AEX
De AEX kent dus een mooie start van de dag, de Ned­er­landse hoofdin­dex laat met een sti­jging van 1% een zeer sterke open­ing zien. Met de sti­jging van deze mor­gen staat de index weer boven de 481 ste­un­li­jn waar­door het tech­nisch plaat­je van de index er weer wat beter uit ziet. Desal­ni­et­temin bli­jft de ste­un­zone van 480 – 481 pun­ten onder druk staan, de index staat op een kan­telpunt waar het bei­de kan­ten op kan. Indi­en de index de 480 – 481 ste­un­zone kan respecteren lig­ger er mogelijkhe­den voor de AEX om de 483 – 484 pun­ten te testen waar­na de bovenkant van de trad­in­grange van 488 pun­ten kan wor­den opge­zocht. Het spel rond de 480 – 481 pun­ten zal inter­es­sant zijn om te vol­gen van­daag, een dal­ing tot onder de 478 – 480 pun­ten kan wel eens een flinke cor­rigerende beweg­ing veroorza­k­en. Voor meer infor­matie over de doe­len bij een dergelijke beweg­ing kunt u ook mijn voor­beurs TA AEX & DJT lezen: http://​www​.usmar​kets​.nl/​t​e​c​h​n​i​s​c​h​e​-​a​n​a​l​y​s​e​/​159898​-​t​a​-​c​o​r​r​e​c​t​i​e​-​o​p​-​k​o​m​s​t​.html

Hourly AEX:DAX
Ook de DAX schi­et uit de start­blokken van­daag, de Duitse hoofdin­dex laat na open­ing een plus van 100 pun­ten zien waarmee de index nu rond de 11.640 weer­stand staat. Hier­boven wacht de vol­gende weer­stand van de index rond de 11.690 — 11.700 zone die eerder als bovenkant van de trad­in­grange diende. Indi­en de index er wederom in slaagt uit deze zone te breken zullen de vol­gende doe­len voor de DAX de 11.850 & 12.000 pun­ten zijn. Echter, de mark­ten staan met name in Ameri­ka onder druk en een alge­hele cor­rec­tieve beweg­ing kan niet wor­den uit­ges­loten. Ook nu de DAX tegen een weer­stand staat zal de neer­waartse druk toenomen. Ste­un voor de index wacht nu rond de 11.580 pun­ten waar­na de 11.520 ste­un weer in beeld komt.

Hourly DAX:Met vrien­delijke groet,

Daïm Boscart | US Markets

Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.