Beursdagboek Daïm Boscart 25 januari 2017, 10:14

...

Uurgrafieken: Europa volgt Wall Street richting noorden

25 januari 2017, 10:14 | Daïm Boscart | leestijd: 3 minuten | moeilijkheid: 7 / 12 | (0)




De Europese beurzen gaan zeer goed van start van­daag en in de loop van de mor­gen zien we de indices in Europa een pro­cent hoger staan. Reden voor de goede sti­jging deze mor­gen is de goede beurt van de indices op Wall Street waar de S&P 500 en de Nas­daq een nieuwe All Time High wist te noteren. Ook de Dow Jones deed het naar behoren en staat inmid­dels weer ruim boven de 19.900 pun­ten. Hier­mee zijn de ver­houdin­gen op Wall Street weer op scherp gezet, de mark­ten waren de afgelopen peri­ode toch wat terug gevallen maar nu de ver­houdin­gen weer op scherp zijn gezet hebben de Bulls de slag rond de ste­un­niveaus toch weer gewon­nen. Europa heeft dus weer groen licht om net als de Amerikaanse indices ver­schil­lende top­zones te gaan testen en inmid­dels zijn we hard op om deze gren­zen te gaan testen. De DAX is er zelfs al in ges­laagd om de jaar­top aan te scher­pen en voor het eerst sinds medio 2015 staat de index weer rond de 11.750 pun­ten.

AEX
De AEX opent van­daag zeer posi­tief, in de loop van de mor­gen staat de Ned­er­landse hoofdin­dex een pro­cent hoger en hier­mee nadert de index de 488 – 490 weer­stand­szone. Hier wordt het inter­es­sant voor de AEX gezien het feit dat de neer­waartse druk ron­dom deze weer­stand de koers van de index al meerdere malen heeft terugge­bracht naar 480 – 481 pun­ten. Met name de finan­cials bin­nen de AEX doen het goed, zo staat Aegon 2,5% hoger ter­wi­jl NN & ING zo’n 1,8% hoger staan.

Op de uur­chart van de AEX staan de ontwik­kelin­gen van de afgelopen weken en van­daag goed uit­ge­beeld. De index is na het passeren van de 481 ste­un gaan stag­neren en laat een con­solid­erend koersver­loop zien rond de 481 – 488 pun­ten. Dalin­gen richt­ing de 481 pun­ten wor­den opgevan­gen door de ste­un­li­jn daar en brengt de koers weer terug naar de 488 weer­stand waar het omge­keerde gebeurt. Zo bli­jft de index dus hangen tussen de 481 – 488 pun­ten. De sti­jging van van­daag is dan ook inter­es­sant om in de gat­en te houden. De AEX nadert de 488 weer­stand opnieuw en het is maar de vraag of de bulls kun­nen doordrukken.Gezien het feit dat dit in Ameri­ka (S&P , Nas­daq) en Duit­s­land (DAX) wel is gelukt neemt de hoop op het dam­rak toe dat ook de AEX snel aan de beurt zal zijn. Ste­un voor de AEX wacht nu rond de 486 pun­ten waar­na de 483 en 480 – 481 ste­un­zone de koers kun­nen opvan­gen.

Hourly AEX:DAX
De DAX kent een zeer mooie open­ing van­daag. De Duit­sers noteren zo’n 130 – 140 pun­ten hoger waarmee de index een jaar­top van 11.755 pun­ten heeft weten te noteren. Hier­mee heeft de DAX voor het eerst sinds medio 2015 weer de 11.750 grens weten te passeren. Na het noteren van deze top stag­neert de groei van de DAX wat rond de 11.750 pun­ten. De komende uren zullen belan­grijk zijn voor de DAX maar indi­en de DAX deze weer­stand weet te door­breken ligt de weg naar een sti­jging tot 11.875 — 12.000 pun­ten open.

Hourly DAX:Met vrien­delijke groet,

Daïm Boscart | US Markets

Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.