Beursdagboek Daïm Boscart 24 januari 2017, 16:08

...

Uurcharts: Vlakke opening Wall Street, indices rond steunniveaus

24 januari 2017, 16:08 | Daïm Boscart | leestijd: 3 minuten | moeilijkheid: 5 / 12 | (0)




Een vlakke open­ing op Wall Street van­daag waar de indices vlak tegen enkele belan­grijke ste­u­ni­veaus noteren. Zo opende de Dow Jones zojuist rond de 19.800 pun­ten ter­wi­jl de S&P 500 rond de 2.265 pun­ten ste­un staat. Het voor­beurs cijfer­nieuws van enkele op de Dow Jones geno­teerde fond­sen wor­den ver­w­erkt en deze zien er niet goed uit. Grote ver­liez­ers op de Dow Jones zijn Ver­i­zon, 3M en John­son & John­son die van­daag met teleurstel­lend cijfer­nieuws kwa­men, deze fond­sen lev­eren alle­maal meer dan een pro­cent in. Enkel op de cijfers van Dupont wordt posi­tief gereageerd en dit aan­deel staat dan ook een klein pro­cent in de plus. De Amerikaanse beurzen bli­jven dus vasthouden aan de range van de afgelopen zeven weken en de komende uren zullen de beurzen bepalen over welke richt­ing de indices zullen gaan vol­gen van­daag. Aan de bovenkant kan men de weer­stand­niveaus van 20.000 en 2.282 pun­ten weer onder druk zeten met een sti­jging van slechts 1%.

Dow Jones
De Dow Jones bli­jft de gren­zen van de afgelopen weken aftas­ten. Na een teleurstel­lend begin gis­teren wist de index weer te her­stellen tot de 19.800 pun­ten waar de index zich de afgelopen peri­ode al vak­er aan heeft vast­geklampt. De ste­un rond dit punt is de afgelopen weken betrouw­baar gebleken maar het is voor de Dow Jones nu van belang dat de koersen zich weer eens gaan her­stellen tot een hoger niveau. De index hangt nu al zo’n vier dagen rond deze ste­un­zone en een her­s­tel tot aan de 19.900 pun­ten zou logis­cher­wi­js een nieuwe aan­val van de Dow Jones richt­ing de 20.000 pun­ten kun­nen inlu­iden.

Op de dagchart is goed te zien wat de prob­le­men voor de Dow Jones zijn op het moment. Na het bereiken van de 19.800 pun­ten is de Dow Jones stil­gevallen en test men om beurten de 19.800 ste­un en de 20.000 weer­stand. Voor veel beleg­gers bli­jft deze 20.000 het psy­chol­o­gis­che tar­get voor de komende dagen zek­er gezien het feit we hier nog steeds maar 1% van ver­wi­jdert zijn. Na de verkiezin­gen van de VS in novem­ber is er een oplopende ste­un­li­jn onder de bodems te zien die de Dow Jones richt­ing het noor­den lei­dt. Deze ste­un­li­jn komt momenteel samen met de hor­i­zon­tale ste­un­li­jn voor de Dow Jones die wacht rond de 19.775 — 19.800 pun­ten. Hier­mee is er een sterke, betrouw­bare ste­un­zone voor de Dow Jones ontstaan rond de 19.800 ste­un van­waar de Dow Jones de weg omhoog weer kan inslaan.

Dai­ly Dow Jones:Hourly Dow Jones:S&P 500
Ook de S&P 500 lijkt de weg omhoog weer te hebben gevon­den. De Amerikaanse index kende de afgelopen dagen een kleine terug­val tot de 2.260 ste­un maar na de test van deze ste­un­zone heeft de index zich weer knap weten te her­stellen en zo staat de index inmid­dels weer boven de 2.265 pun­ten. Vanaf hier kan men zich wederom focussen op het her­vat­ten van de uptrend op de korte ter­mi­jn waar de index sinds begin novem­ber al mee bezig is. Na de uitverkiez­ing van Trump steeg de waarde van de S&P 500 na een record­hoogte van zo’n 2.282 pun­ten en het doel voor de index de komende dagen zal zijn om deze top te ver­beteren. Hier­voor moet men wel eerst afreke­nen met de weer­stand­sniveaus rond de 2.270 en 2.275 pun­ten.

Hourly S&P 500:Met vrien­delijke groet,

Daïm Boscart | US Markets



...

Uurgrafieken: Europa trekt aan in afwachting cijfernieuws VS

24 januari 2017, 11:23 | Daïm Boscart | leestijd: 3 minuten | moeilijkheid: 6 / 12 | (0)




De Europese beurzen trekken weer wat aan na de verleden ver­liezen van gis­teren. Nabeurs waren de ogen gis­teren gericht op Wall Street waar enkele ste­un­li­j­nen onder druk kwa­men te staan. Opnieuw zak­te de Dow Jones door de 19.750 ste­un heen en noteerde een Day-Low van 19.732 pun­ten waar­na de index aan het einde van de dag kon her­stellen tot 19.800 pun­ten. Er lijkt de laat­ste dagen een mag­neet rond deze zone te hangen die een verdere koersval van de index voorkomt. Nu de index weer bin­nen de vertrouwde range van 19.750 20.000 pun­ten staat is het afwacht­en hoe de cijfers in Ameri­ka zullen zijn van­daag. Enkele grote jon­gens bin­nen de Dow Jones zoals 3M, John­son & John­son, Ver­i­zon en Trav­el­ers zullen voor­beurs met bedri­jf­s­re­sul­tat­en naar buiten komen. Deze cijfers kun­nen wel eens hun invloed gaan hebben op het ver­loop van de Dow Jones van­daag.


AEX
De AEX viel van­mor­gen even terug nadat het aan­deel Philips een klap te ver­w­erken kreeg. Het aan­deel moest na open­ing zo’n 4% inlev­eren na tegen­val­lende cijfers die voor­beurs wer­den gepub­liceerd. Naar­mate we ons richt­ing de mid­dag begeven zien we de koersen op het Dam­rak weer aantrekken. Het ver­lies voor Philips loopt terug tot zo’n 2,5% ter­wi­jl enkele grote jon­gens zoals Unilever, ASML, ING & Shell nu in de plus staan.

De AEX noteert aan het einde van de mor­gen een dik punt in de plus en daarmee zoekt de index de 484 weer­stand weer op. Rond de 484 pun­ten en is daarmee weer op weg naar de vol­gende weer­stand die wacht rond de 485 – 486 pun­ten. Bij een sti­jging tot deze weer­stand zal de sit­u­atie weer zijn zoals die afgelopen vri­jdag was toen de mark­ten de week posi­tief afs­loten. Boven de 485 – 486 zone komt de bovenkant van de trad­in­grange van de afgelopen weken weer in beeld rond de 488 – 490 pun­ten. Aan de onderkant zien we nu ste­un voor AEX aan de onderkant van de range die ligt rond de 480 – 481 pun­ten.

De zijwaartse dans van de AEX duurt dus nog voort, op het moment bli­jven de doe­len erg duidelijk: UP vanaf 480 – 481 en neer­waartse druk ron­dom de toppen(486 – 489 pun­ten).

Hourly AEX:DAX
De DAX laat een mooie ontwik­kel­ing zien op de uur­chart. De Duitse hoofdin­dex bevin­dt zich net als de AEX in een con­solid­erende fase maar op het moment kri­jgt de index onder­s­te­un­ing van de oplopende ste­un­li­jn onder de bodems vanaf decem­ber. Deze bodem­li­jn wist een koersval van de index vorige week op te van­gen rond de 11.425 pun­ten en komt nu uit rond de ste­un­li­jn van 11.540 pun­ten. Op de korte ter­mi­jn ver­betert het tech­nisch beeld voor de DAX dus en kan er wor­den gedacht aan een verdere opmars omhoog om zo weer de 11.630 & 11.700 weer­stand onder druk te zetten.

Hourly DAX:Naast mijn dagelijkse updates op US Mar­kets ver­stu­ur ik samen met Senior Trad­er Guy ook sig­nalen op aan­de­len en indices. Benieuwd? Bek­ijk de vol­gende link:
https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​/​a​b​o​n​n​e​m​e​n​t​/​a​a​n​d​e​l​e​n​-​t​u​r​b​o​-​p​o​r​t​f​o​l​i​o​.html

Met vrien­delijke groet,

Daïm Boscart



Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.