Beursdagboek Daïm Boscart 26 juni 2017, 13:54

...

BeursUpdate: Europa hoger na afgewende bankencrisis Italië

26 juni 2017, 13:54 | Daïm Boscart | leestijd: 3 minuten | moeilijkheid: 8 / 12 | (0)



Er was veel te doen over de ver­meende banken­cri­sis in Ital­ië afgelopen week­end. Waar eerst gedacht werd dat er twee Ital­i­aanse banken zouden omvallen van­wege het gebrek van ste­un vanu­it de ECB is nu de Ital­i­aanse regering zelf in de bres gespron­gen voor Vene­to Ban­ca en Ban­ca Popo­lare. Zodoende bli­jven bei­de banken voor­lop­ig overeind en wacht is de ver­meende banken­cri­sis voor­lop­ig afgewend. Het sen­ti­ment is zodoende omges­la­gen in een posi­tief gevoel waar­bij de beleg­gers deze week vol goede moed zijn begonnen in Europa. Zo zien we de AEX van­daag mooi opv­eren boven de 520 zone door weer 524 op de bor­den te zetten ter­wi­jl de DAX met 100 plus­pun­ten weer ruim boven de 12.825 pun­ten staat en dus weer op bezoek kan gaan bij ATH van 12.951 pun­ten.

AEX
De AEX opent van­daag voort­varend en met name de finan­cials bin­nen de AEX doen het goed van­daag. Zo zien we AEGON, ABN en ING bove­naan het lijst­je met sti­jgers van­daag. De finan­cials prof­iteren hier­mee natu­urlijk van de red­ding van de Ital­i­aanse banken die met het weg­vallen voor een verve­lend domi­no-effect” had­den kun­nen zor­gen. Voor de rest noteren ook de overige grote jon­gens zoals Unilever en ASML mooi in het groen waar­door de AEX in ieder geval een mooie plus op de bor­den heeft staan. Met de huidi­ge koer­sniveaus betreedt men de 524525 zone waar een belan­grijke weer­stand op de AEX wacht. Rond dit koer­sniveau wacht namelijk het 50-MA rond de 524,8 pun­ten, deze ontwik­kel­ing omschreef ik van­mor­gen al in mijn voor­beurs TA waarin ik mijn verwacht­ing van deze week heb gefor­muleerd. De weer­stand ron­dom de 524525 pun­ten zal de komende uren de koers in bal­ans houden. Naar mijn verwacht­ing zullen we echt moeten wacht­en op de open­ing van Wall Street waar­van de futures nu ook mooi oplopen. Naar mijn idee zal er een kleine opwaartse beweg­ing ontstaan waar­na we na de test van de 525 pun­ten wederom terug kun­nen zakken naar de onderkant van het opwaartse trend­kanaal.

Dai­ly AEX:Hourly AEX:DAX
Ook de DAX doet het ontzettend goed van­daag. De Duitse banken prof­iteren ook van de red­ding in Ital­ië, daar­naast doet ook Lufthansa het goed nadat men afzi­et van een eventuele over­name van Air Berlin. Deze ontwik­kelin­gen samen hebben de DAX al ruim 100 pun­ten hoger gezet en men is nadrukke­lijk op weg om weer een poging te wagen de 12.950 pun­ten te bereiken om uitein­delijk de magis­che 13.000 pun­ten­grens op te zoeken. Rond de huidi­ge koers van 12.835 pun­ten wacht echter een enorm zware weer­stand die de index met name medio mei vaak heeft weten af te stop­pen. Het is dan ook de vraag of men er van­daag wel in gaat sla­gen deze weer­stand te door­breken. Mocht dit het geval zijn kan de DAX de komende uren doorstoten tot de beoogde 12.95013.000 pun­ten zone.

Hourly DAX:Met vrien­delijke groet,

Daïm Boscart | US Markets 

Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.