Beursdagboek Daïm Boscart 7 augustus 2017, 13:56

...

BeursUpdate: AEX uitzondering in rood Europa. Focus op opening Wall Street

7 augustus 2017, 13:56 | Daïm Boscart | leestijd: 4 minuten | moeilijkheid: 8 / 12 | (0)




De Europese beurzen hebben er weinig zin in van­daag, na een voort­varende open­ing van de mark­ten in Europa zien we de beurzen van­daag weg­gli­j­den. Uit­zon­der­ing op de regel van­daag is de AEX die net als eerder de afgelopen peri­ode zich van zijn beste kant laat zien. De index schri­jft een klein pun­t­je aan waarde bij en bli­jft daarmee nadrukke­lijk de 528531 weer­stand­szone onder druk zetten. Het is wacht­en op een duidelijke pull­back van de AEX waarmee de index ook direct een einde kan mak­en aan de huidi­ge test van het 530 weer­stands­ge­bied. in Duit­s­land heeft men na een kort bezoek­je bij de 12.30012.325 pun­ten weer de koers richt­ing het zuiden ingezet. Een duidelijke reden voor de Europese dal­ing is er voor­lop­ig niet, wel is de Duitse indus­triële pro­duc­tie achteruit gegaan in juni en loopt de Euro van­daag weer licht op richt­ing de 1,18. De aan­dacht van­daag zal voor­namelijk weer gericht zijn in de VS. Hier staan de beurzen nog steeds ver uit elka­ar en bli­jven de ver­schillen aan­nemelijk. Zo zien we dat de Dow Jones aan een recor­dreeks bezig is maar bli­jven de Nas­daq, Dow Trans­port, Rus­sell 2.000 & de SOX voor­lop­ig negatief belicht door­dat deze indices met enkele belan­grijke ste­un­li­j­nen hebben gebro­ken. In mijn voor­beurs TA van van­mor­gen heb ik hierover een mooie duidelijk opsom­ming gemaakt, lees deze via onder­staande link en wees gewaarschuwd voor een mogelijke move op Wall Street:

http://​www​.usmar​kets​.nl/​t​e​c​h​n​i​s​c​h​e​-​a​n​a​l​y​s​e​/​160107​-​t​a​-​b​e​u​r​z​e​n​-​h​o​g​e​r​-​n​a​-​g​o​e​d​-​b​a​n​e​n​r​a​p​p​o​r​t​-​e​n​-​o​p​l​e​v​i​n​g​-​e​u​r​o​.html

AEX
De AEX laat van­daag vooral­snog een redelijk posi­tief koersver­loop zien, de index wordt wat overeind geholpen door Arcelor Mit­tal die bij­na 3% aan waarde bijschri­jft. Daar­naast doet Shell het ook goed ondanks de dal­ende oliepri­js die weer 1% lager staat. Ook de finan­cials doen het goed van­daag op het Dam­rak waar­door de AEX per sal­do nog een mooie plus laat zien. Toch ben ik niet al te ent­hou­si­ast over de dal­ing die we tot nog toe zien, de oliepri­js staat zwaar onder druk nu de $52/$53 zone is bereikt en de Euro bli­jft maar doorsti­j­gen. Wellicht dat we bij de open­ing van Wall Street een extra impuls voor de mark­ten kun­nen verwacht­en waar­na de beurzen in mijn ogen terug kun­nen zakken inclusief de AEX die zich voor­lop­ig nog afz­i­jdig houdt.

Op de uur­grafiek van de AEX is heel goed te zien dat de index zich nu in het gebied bevin­dt waar de weer­stand in 2017 het groot­ste is geweest. De rode pijlt­jes aan de bovenkant van de 528531 weer­stand­szone geven een hoe vaak we een mis­luk­te poging van de BULLS hebben gezien om de 528531 weer­stand­szone te door­breken. Als we vlug tellen zien we dat de AEX na de cor­rec­tie die vol­gde op het bereiken van de 538 jaar­top de 528531 weer­stand­szone negen keer heeft proberen te door­breken. Alle keren zon­der suc­ces en de verkoop­druk rond dit pun t is gewoon vele malen hoger dan de drang om door te breken richt­ing de jaar­top van 538 pun­ten. Zodoende verwacht ik de komende uren een cor­rigerende beweg­ing voor de AEX die de index weer rond de 521525 pun­ten kan gaan bren­gen.

Hourly AEX:DAX
De DAX doet het beduidend min­der dan de AEX van­daag en laat een totaal ander koersver­loop zien. De DAX noteert momenteel een half pro­cent lager in tegen­stelling tot de AEX die gewoon” groene cijfers laat zien. De DAX valt hier­mee terug vanaf de 12.30012.325 pun­ten­zone waar de index van­mor­gen een poging waagde om door te stoten tot de weer­stand van 12.390 pun­ten. De index is hier­mee toch weer wat teruggevallen en ghet lijkt erop dat de index na de driedubbele top de komende uren op zoek zal gaan naar de bodem­li­jn die zich rond de 12.100 pun­ten bevin­dt. Indi­en deze bodem­li­jn neer­waarts wordt door­bro­ken zal het koers­doel vol­gens de bereken­ing zo’n 130 pun­ten (12.32012.090) pun­ten onder de 12.090 liggen namelijk 11.94011.960 pun­ten.

Hourly DAX:Met vrien­delijke groet,

Daïm Boscart | US Markets


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.