Beursdagboek Daïm Boscart 4 augustus 2017, 13:52

...

BeursUpdate: Vlak Europa in afwachting banenrapport VS. Wall Street speelt met steunlijnen

4 augustus 2017, 13:52 | Daïm Boscart | leestijd: 3 minuten | moeilijkheid: 8 / 12 | (0)




Na een lagere open­ing gedurende het begin van de sessie van­daag lopen de beurzen momenteel weer wat op. De AEX loopt momenteel op richt­ing de 526 pun­ten ter­wi­jl de DAX langza­am maar zek­er richt­ing de 12.200 pun­ten beweegt. De focus ligt nu op op het banen­rap­port dat om 14:30 naar buiten zal komen. Dit banen­rap­port is wederom een belan­grijke graad­me­ter van de Amerikaanse economie en een mooi instru­ment om het toekom­stige beleid van de Amerikaanse cen­trale bank te bestud­eren. Werkgele­gen­heid en inflatie zijn namelijk een belan­grijk onderdeel in het mon­e­taire beleid van de Verenigde Stat­en. Over de Verenigde Stat­en gespro­ken: hier is een mogelijke cor­rec­tie op komst omdat er in tegen­stelling tot de Dow Jones een aan­tal indices in de VS zijn die een behoor­lijke waarschuwing afgeven. De Trans­port index tikt namelijk het 200-MA aan, de Rus­sell 2.000 heeft gebro­ken met het 50-MA na 6 ver­lies­da­gen in de laat­ste 7 sessies en de Nas­daq zak­te gis­teren door de ste­un­li­jn aan de onderkant van het oplopende trend­kanaal. Al met al genoeg actie dus in de VS waar de Dow Jones record-na-record aan het ves­ti­gen is ter­wi­jl de overige index­en in de moeil­ijkhe­den komen.

Voor een overzicht van de diver­gen­tie bin­nen de VS kunt u ook mijn voor­beurs TA van van­mor­gen lezen:
http://​www​.usmar​kets​.nl/​t​e​c​h​n​i​s​c​h​e​-​a​n​a​l​y​s​e​/​160105​-​t​a​-​v​i​j​f​-​v​o​o​r​-​t​w​a​a​l​f​-​o​p​-​w​a​l​l​-​s​t​r​e​e​t​-​e​u​r​o​p​a​-​o​n​d​e​r​-​d​r​u​k​-​d​o​o​r​-​s​t​e​r​k​e​-​e​u​r​o​.html

AEX
De AEX bli­jft de afgelopen dagen schom­me­len tussen de 528530 weer­stand­szone en de ste­un­zone die op uur­ba­sis is gecreëerd rond de 524 pun­ten. Het spel tussen de BULLS en de BEARS bli­jft dus stand­houden tussen de beschreven trad­in­grange van 521 – 530 pun­ten. Enkele tests aan de bovenkant de afgelopen dagen hebben vooral­snog niets uit­ge­haald maar aan de andere kant hebben we ook nog geen uitsch­i­eter richt­ing de 520 pun­ten gezien. De test van de 521522 ste­un­zone gis­teren werd dan ook pijl­snel ongedaan gemaakt waar­na de index nu rond de 525 pun­ten noteert. Voor de AEX geldt dat men met de huidi­ge koers van de Euro het moeil­ijk zal kri­j­gen om verder opwaarts te bewe­gen. De weer­stand­szone die we voor de AEX hanteren rond de 528530 pun­ten is een serieuze, zoals u kunt zien op de uur­grafiek heeft de index sinds medio mei erg veel moeite om deze weer­stand te door­breken en ik verwacht eigen­lijk net als in begin juli een pull­back richt­ing de 500506 ste­un­zone de komende weken. Eerst zal er wel wat moeten gebeuren op Wall Street waar met name de Dow Jones de eer hoog houdt.

Hourly AEX:DAX
De Duitse DAX index heeft de afgelopen weken behoor­lijk moeten inlev­eren. Zoals u kunt zien op de uur­grafiek is de DAX de afgelopen weken in een neer­gaande trend verzeild ger­aakt. De index laat een reeks van lagere top­pen zien waarmee de index inmid­dels is aan­be­landt bij de 12.10012.200 pun­ten. Aan de onderkant heeft de DAX even afge­tast of er een neer­waartse door­braak richt­ing de 12.000 mogelijk was maar hier stak­en de BULLS een stok­je voor. Zodoende bli­jft de index voor­lop­ig nog uit de buurt van de 12.090 ste­un­zone, indi­en deze neer­waarts wordt door­bro­ken verwacht ik een terugtest tot 11.940 pun­ten met een mogelijke uitsch­i­eter tot wel 11.700 pun­ten. De korte ter­mi­jn ternd is in ieder geval ook negatief waar de DAX vanaf vorige week twee lagere top­pen heeft gevor­md met de daar­bij horende lagere bodems. De 12.090 ste­un is tot nog toe het belan­grijk­ste richt­punt voor de BEARS maar mocht men daar doorheen breken kan er paniek op de beursvlo­er ontstaan.

Hourly DAX:Met vrien­delijke groet,

Daïm Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.