Beursdagboek Daïm Boscart 2 augustus 2017, 13:02

...

BeursUpdate: Europa licht lager, Apple zet Amerikaanse futures in de plus

2 augustus 2017, 13:02 | Daïm Boscart | leestijd: 4 minuten | moeilijkheid: 12 / 12 | (0)




De Europese beurzen noteren rond de lunch­pauze licht lager en lev­eren hier­mee een deel van de win­sten van gis­teren in. De indices sloten gis­teren hoger en tik­te van­mor­gen enkele weer­standen aan die nu hun werk lijken te doen en de beurzen wat lager hebben gezet. Zo noteert de AEX een punt lager rond de 526,5 pun­ten ter­wi­jl de DAX er 30 inlev­ert en zo rond de 12.320 pun­ten noteert. De Amerikaanse futures noteren momenteel hoger maar dit heeft met name te mak­en door Apple die gis­teren nabeurs haar cijfers pub­liceerde. Deze wer­den goed ont­van­gen en het aan­deel noteert voor­beurs zo’n 5,5% hoger, hier­door staan met name de Nas­daq en de Dow Jones future wat hoger en zal het afwacht­en zijn wat Apple daad­w­erke­lijk zal gaan doen wan­neer Wall Street haar deuren opent van­daag. Verder zien we in Ned­er­land dat de cijfers van ING toch wat tegen­vallen waar het fonds ruim 1% lager noteert ter­wi­jl DSM (-1,4%) wat van haar grote winst van gis­teren weer inlev­ert. Verder loopt de Euro wederom verder op en zien we dat deze inmid­dels alweer ruim boven de 1,18 noteert. Hier­mee is de Euro bezig aan een opmerke­lijk sterke run ten aanzien van de Dol­lar waar­door de Europese beurzen het lastig zullen kri­j­gen om verder op te lopen. De oliepri­js is van­daag opnieuw een speel­bal van de grond­stof han­de­laren, na een dikke min van­mor­gen zien we dat de oliepri­js alweer $0,70 hoger noteert dan de low van van­mor­gen waar­door deze alweer 1,5% is geste­gen vanaf haar laag­ste punt. Van­mid­dag zullen de olievoor­raden vanu­it de VS weer wor­den gepub­liceerd die tra­di­tion­eel gezien alti­jd voor de nodi­ge actie zorgt voor de oliepri­js. Ook zullen rond 14:15 de banen­ci­jfers vanu­it de VS wor­den bek­end gemaakt die ook voor de nodi­ge reur­ing op de mark­ten kun­nen zor­gen.

AEX
De AEX heeft het momenteel moeil­ijk om de koer­swin­sten van gis­teren vast te houden en zakt wat in na de test van de 528530 weer­stand­szone. Zodoende zien we de AEX gedurende de mor­gen en het begin van de mid­dag wat aan waarde ver­liezen. De BULLS sla­gen er maar niet in om door te drukken wan­neer de koers 528 pun­ten bereikt wat resul­teert in een con­solid­erend koersver­loop dat na meerdere tests van de 528530 weer­stand telkens wat inza­kt. Zodoende zien we nu dat de AEX zich in een range bevin­dt van 521530 pun­ten waar­bij de 530 grens een zeer sterke weer­stand is en de 521 geldt als ste­un­li­jn die wordt aangesterkt door het 50-daags gemid­delde dat momenteel rond die koers noteert. Voor de komende dagen verwacht ik geen won­deren van de AEX en voorzie ik dan ook een dal­ing richt­ing de 520521 ste­un­zone nadat de index de afgelopen dagen meer­maals tev­ergeefs heeft geprobeerd de 528530 bar­rière te door­breken.

Hourly AEX:DAX
Ook de DAX moet er na de mooie dag van gis­teren weer aan geloven. De index is onder druk komen te staan rond de 12.250 weer­stand­szone en lev­ert zodoende van­daag weer wat aan koer­swaarde in. Gis­teren blonk de index nog uit door een­za­am ruim 1% aan waarde te win­nen maar van­daag gaat ook de DAX gewoon mee richt­ing het zuiden net als de overige Europese indices. De Duitse hoofdin­dex kan de komende uren verder wegza­kken als de Amerikaanse beurzen hun verwachtin­gen niet kun­nen waar­mak­en. Hier­voor kijken we van­daag met name naar de Trans­port index die met een serieuze cor­rec­tie bezig is en inmid­dels is aan­be­land bij het 200-daags gemid­delde dat nu 30 pun­ten van de slotko­ers van gis­teren ligt. Mocht de Trans­port index van­daag opnieuw in een cor­rec­tieve fase belanden waar­bij er meer dan 30 pun­ten ver­loren gaan zal de onzek­er­heid in de VS toen­e­men en zullen we de gevol­gen hier­van waarschi­jn­lijk ook in Europa zien. De DAX heeft namelijk al behoor­lijk wat koer­swaarde moeten inlev­eren en een verdere dal­ing kan de DAX door de 12.000 pun­ten duwen op ter­mi­jn.

Hourly DAX:Met vrien­delijke groet,

Daïm Boscart | US Markets

Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.