Beursdagboek Daïm Boscart 29 december 2017, 12:49

...

De laatste beursdag van 2017: Nieuwe records op WS?

29 december 2017, 12:49 | Daïm Boscart | leestijd: 3 minuten | moeilijkheid: 6 / 12 | (0)




De laat­ste beurs­dag van het jaar 2017 is begonnen en zoals we eigen­lijk elk jaar zien is dit een betrekke­lijk kalme beurs­dag. De koersen bewe­gen dan ook licht­jes en we hebben plus­jes en min­net­jes gezien van­daag. Rond de lunchti­jd staat de teller iets in de min: de AEX lev­ert driek­wart punt in ter­wi­jl de DAX 40 pun­ten lager noteert. Reden voor de Europese dal­ing kan bij de Euro wor­den gezocht, deze is flink toegenomen en beweegt langza­am richt­ing de 1,20. Hier­mee staat de Euro weer rond de koer­sniveaus van sep­tem­ber toen de DAX en de AEX een tijdelijke stop van de opgaande beweg­ing lieten zien. Nu zien we dat de koersen gaan­deweg weer wat terug zijn gevallen de afgelopen peri­ode maar toch bli­jft men kracht en over­tuig­ing tonen door enigszins hoog te bli­jven noteren. Nog niet al te veel aan de hand dus gezien de stand van de Europese beurzen en die van de Euro/​Dollar zelf.

In Ameri­ka zelf mak­en de mark­ten zich op voor opnieuw een hogere dag. De Amerikaanse mark­ten zijn in vorm en lat­en ook aan het einde van het jaar zien dat men verder opwaarts wil bewe­gen. Voor­beurs noteren de Dow Jones, S&P 500 en de Nas­daq mooi hoger en men lijkt van­daag aan te gri­jpen om miss­chien voor de laat­ste keer in 2017 een nieuw record­je te noteren. Voor­beurs tik­te de Dow Jones de ATH-zone van 24.876 pun­ten aan en hier­mee geven de BULLS te ken­nen dat het wellicht weer een mooie dag op de beurs kan wor­den. Ook de S&P 500 lijkt een nieuw record te gaan noteren en kan in 2017 alsnog de 2.700 grens gaan aan­tikken.

Mocht­en de Amerikaanse mark­ten gas gaan geven kun­nen ook de Europese beurzen uit het dal­let­je wor­den getrokken en kun­nen we ons opmak­en voor een mooie laat­ste dag van het jaar.

Voor de AEX bli­jft het belan­grijk dat men boven het 50-MA van 546,2 pun­ten bli­jft staan om de korte ter­mi­jns plan­nen voor het begin van 2018 posi­tief te houden. De focus voor de AEX bli­jft bij een noter­ing boven het 50-MA namelijk aan de bovenkant liggen waar­bij de index de 557558 koer­szone nadrukke­lijk in beeld houden om de jaar­top van 2017 te ver­beteren en de koer­stop van 2007 van 564 pun­ten te testen.

Hourly AEX:DAX
Voor de DAX ziet het er momenteel alle­maal wat moeiza­mer uit. De index zakt van­daag door de 13.000 ste­un­zone ter­wi­jl men eerder al afscheid nam van het 50-daags gemid­delde. Hier­mee heeft de DAX afs­tand genomen van twee belan­grijke ste­un­li­j­nen in de vorm van de 13.000 pun­ten en de 13.100 ste­un­li­jn. Voor de komende uren moet men de 12.960 en 12.850 ste­un­li­jn goed in de gat­en houden. Hier zal men boven moeten bli­jven staan om de 13.000 & 13.110 in het vizier te houden waarmee een posi­tieve draai van de trend mogelijk bli­jft.

Hourly DAX:Met vrien­delijke groet,

Daïm Boscart | US Markets



Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.