Beursdagboek Polleke 8 februari 2010, 15:07

...

AEX staat klaar om opwaarts uit te breken

8 februari 2010, 15:07 | Polleke | leestijd: 1 minuut | moeilijkheid: 4 / 12 | (0)


De AEX plaatste daarnet een glimmende "hammer". Dat deed de SenP vrijdag ook al. Ik was bij 315/314 net wat te voorbarig blijkbaar, maar ik hoef niet zo nodig over de ganse lijn gelijk te krijgen. Ik wil alleen winst maken voor u. De Durvers kijken nu uit naar het doorklieven van de 319. Daar kunnen we nog even twijfelen, om daarna (morgenvroeg bij de opening ?) verder te herstellen richting ons eerste doel 324. U mag daar sowieso innen.

De spreadsheet is de leidraad voor het volgen van de akties.

http://spreadsheets.google.com/ccc?key=0Ak3oKPVxUj0-dFk1SWJIaTBJUXFKbDJGMHZfSXh4WlE&hl=nl



...

DURVERS stappen nu in TL 306 SINGLE

8 februari 2010, 12:41 | Polleke | leestijd: 1 minuut | moeilijkheid: 7 / 12 | (0)


Durvers die nog niet zijn ingestap op mijn eerder "mentaal" teken, stappen
nu om 12.40 in

INSTAPPEN SINGLE in TL 306 [NL0009262351] onder de 1.80 eur.

Opvolging aktie kan onder

http://spreadsheets.google.com/ccc?key=0Ak3oKPVxUj0-dFk1SWJIaTBJUXFKbDJGMHZfSXh4WlE&hl=nl




...

Mid day update

8 februari 2010, 12:29 | Polleke | leestijd: 1 minuut | moeilijkheid: 6 / 12 | (0)


Na een mooie opening valt Europa dan toch nog terug. WS zal het herstel moeten aangeven. Zij gaven eerder de neergang aan. Van nu tot 16u verwacht ik niet veel beweging meer. We kunnen steeds nog naar 312 , maar het zijn volgens mij enkel maar de uitersten in de Markt die nu neergezet worden.

In de vernieuwde Spreadsheet met Resultaten zijn nu ook de lopende instrukties opgenomen van de lopende Voorspellingen (voor de Durvers), zodat u met eigen produkten kan meedoen.

De mensen die wachten op AKTIE, kunnen rustig achterover leunen. Wij nemen enkele dagen respijt om de neerwaartse trend na het herstel te zien starten. Bij de START wil ik samen met jullie bij zijn.

Spreadsheet:

http://spreadsheets.google.com/ccc?key=0Ak3oKPVxUj0-dFk1SWJIaTBJUXFKbDJGMHZfSXh4WlE&hl=nl



...

Durvers: technische gegevens positie

8 februari 2010, 09:54 | Polleke | leestijd: 1 minuut | moeilijkheid: 1 / 12 | (0)


Vri­jdag gaf ik groen licht om LONG te gaan op AEX 315. Met gelijk welk pro­dukt.
Als ref­er­en­tie kies ik SIN­GLE TL 306 [NL0009262351].
Ik neem 309 als S/L. 312 zie ik als utra laag­ste punt. Ik verwacht het niet, maar het is geen prob­leem. Vanaf we boven de 319 komen, zit­ten we goed en wacht­en op een ver­snelling richt­ing 327. Mogelijk vallen we dan wat terug. Win­st­ne­men kan dan. Twee tot drie pun­ten lager (rond 323) kan je er terug in richt­ing 330+.

P.S. Dit is geen explicite Aktie. Durvers kun­nen met hun eigen pro­duk­ten de beweg­ing vol­gen.
Bin­nenko­rt komen deze beweg­in­gen apart in de Resul­taten­Spread­sheet.

Polleke



...

De AEX veert op vandaag en volgende dagen

8 februari 2010, 09:18 | Polleke | leestijd: 1 minuut | moeilijkheid: 8 / 12 | (0)


De beren­boot dreigt vast te lopen. De negatieve kracht­en moeten NU doorzetten, of ze vallen voor enkele weken stil, en geven de stieren enorme goede kaarten in de hand. Ik merk het bij onze klanten; ze zijn mas­saal aan het inslaan op deze bradeer­pri­jzen. Don­derda­gavond en de ganse vri­jdag was een ideaal moment voor de markt om te draaien van neu­traal naar licht posi­tief. Dat wil zeggen dat bestaande short­posi­ties (wij geen aktie) per­fect kon­den omgezet wor­den naar long-posi­ties. 315 was — zoals eerder ver­meld — een uiterst mooi ref­er­en­tiepunt.
Het her­s­tel zal gedurende de eerste uren rustig ver­lopen, om nadi­en fors door te zetten. Tegen woens­dag blinken we in de moot 330335 voor mijn gedacht. 

Ik ga vol­gende sessies geen Aktie organ­is­eren. Geen akties meer in wild AEX-gedruis. Ook niet meer tegen de wind in. Want de wind ZAL inder­daad draaien van licht posi­tief straks naar bli­jvend negatief het vol­gende half jaar. Vooral in aan­loop van de komende negatieve fase (vanaf eind feb­ru­ari) zal ik Akties voor u kun­nen uit­teke­nen. Deze Akties zullen STEEDS voor IEDEREEN zijn: dus min­der risi­co en bredere spreads.

Daar­naast zal uit meer uit­ge­breid en gede­tailleerd advies geven over het ver­loop van de tussen­ti­jdse hobbels op de AEX. Op die manier zullen de échte Durvers” tot nu toe beter aan hun trekken komen. Ik zal AEX-pun­tengewi­js advies geven, zodat deze Durvers” met hun EIGEN INSTRU­MENTEN kun­nen meedoen.

Ik ga deze week nog een col­umn mak­en met de Nieuwe Orde.

— — — - BOT­TOM LINE — — — — —
Aktievo­erders: geen aktie — we WACHT­EN op een mooie instap SHORT.
Voor­spelling: AEX loopt de vol­gende sessies stelsel­matig op richt­ing 330335 einde week.
— — — — — — — — — — — — — -

Polleke



...

Morning Update

8 februari 2010, 08:57 | Polleke | leestijd: 2 minuten | moeilijkheid: 6 / 12 | (0)


Einde van het Berenfeest.

Op twee dagen is alles al op. Op 323 zei ik alle neer­waartse doe­len zijn bereikt”. Dat was buiten de waard gerek­end. De door een aan­tal grote par­ti­jen geforceerde hype Grieken­land 2.0” (Span­je) en Grienken­land 3.0” (Por­tu­gal) gaven dan toch nog meer gen­sters dan verwacht. Een AEX 314315 was dan ook een ged­roomde stand om terug long in te stap­pen. Om tac­tis­che rede­nen hebben wij samen geen aktie gevo­erd, maar ik heb vol­doende aan­wi­jzigin­gen gegeven voor diege­nen die het wilden horen.

Vijf van mijn zes INDI­CA­TOREN staan op GROEN vri­jda­gavond. Maandag komt wellicht met een ste­vige start omhoog. Vol­gens mij kri­j­gen we (niet zoals vorige weken) amper een terug­val, en her­stellen we even res­olu­ut als we naar bene­den zijn gedonderd. 335 is een kwest­ie van dagen in mijn telling.

Nogal wat EW-goeroes waren vri­jdag ste­vig aan het doortellen neer­waarts — een crash in golf 3 van 3 van 3 van 3… neer­waarts is next”. Nou, daar ben ik ook van over­tu­igd. Toch nu effe nog niet. Steeds weer mak­en deze Pro­fes­sionele Ortho­doxe Tellers dezelfde fouten: over­drive count­ing” noem ik het wel eens. Een­t­je had enkele dagen eerder voor laat­ste vri­jdag een stand SenP van 900 voorg­erek­end… Tja. Slechts 180 pun­ten ernaast.

De Ortho­doxe Tellers gaan uit van een 5 struk­tu­ur neer­waarts op de AEX. Ik ben hier niet van over­tu­igd. Ik tel een duidelijke A‑B-C cor­rec­tie op de AEX. Dat betekent dat we golf 5 omhoog nog tegoed hebben. Boven­di­en zijn de meeste groei-index­en nog in een opgaande trend. Reken de AEX hier gerust bij. De Amerikaanse index­en zit­ten inder­daad in een eerste impulsief been neer­waarts; daar komt nu een grotere A‑B-C omhoog aan de beurt.

U kent mijn vooruitzicht­en nu. Aan de Aktie-zijde gaan we anders te werk gaan. Ver­mits op dit moment toch nie­mand durf long te gaan, vind ik het zelf niet erg dat we even niets doen. De vol­gende Aktie zal pas lat­er op de maand vallen, en die zal plichts­getrouw SHORT zijn. Om u toch de mogelijkheid te geven de accu­raatheid van mijn adviezen te vol­gen, zal ik TER INFO mijn eigen trades ver­melden. Zij komen ook in een aparte track­record in de spreadsheet.

U merkt het; ik ga gedeel­telijk mijn Akties vereen­voudi­gen, en ook min­der risi­co­vol voor u mak­en. U hoort het nog in een extra col­umn deze week.

Rond 09.15 doe ik een update met meer con­crete AEX richt­ing voor vol­gende twee dagen.


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.