Beursdagboek Trader Guy 8 mei 2010, 09:52

...

MELT DOWN OP BEURZEN

8 mei 2010, 09:52 | Trader Guy | leestijd: 7 minuten | moeilijkheid: 8 / 12 | (0)


de afgelopen week zal men niet snel ver­geten, zek­er don­derdag niet waar de Dow Jones tot 1000 pnt ver­loor mede door een zoge­naamde Fat Fin­ger Trade” waar een trad­er op de ver­keerde toets drukt op zijn key­bord. Natu­urlijk is dat echt niet alleen de oorza­ak van deze BIG DROP, die zat er al lang aan te komen, en op die bewuste 6 mei voor dat die ver­keerde toets werd inge­drukt stond de beurs al veel lager, en was er de gehele dag al een enorme onrust op de Val­u­ta­mark­ten. En, de Bonds waren gevraagd, zek­er de Amerikaanse T‑Bond 30 jaar en die in Europa waar­door de koersen fors opliepen tot zelfs ver boven de 120 pnt. Vri­jdag sloot de Euro bond op 127 en de Amerikaan op 122. Er is meer aan de hand, maar met die fout erbij kri­jg natu­urlijk de per­fecte cok­tail om zoi­ets te realis­eren, en hier­mee bewi­jst de markt zich met het feit dat NIKS onmo­gelijk is, dus ook een CRASH kan in deze tijd, ook als er com­put­ers de han­del zoge­naamd controleren.

Toch even kijken wat de schade over de gehele week was, en dat is ook niet iets om over het hoofd te zien, de Dow Jones ver­loor maar lief­st 630 pnt (6%), de S&P 76 pnt (6%). De Nas­daq moest 195 pnt (8%) inlev­eren en de Dow Jones Trans­port index ver­loor ook 8% ofwel 375 pnt. Hier in Europa was het nog wat heftiger, de AEX moest met 10% terug ofwel zo‘n 33 pnt, de DAX ver­loor 7% wat goed is voor zo‘n 420 pnt. De Olie moest met 13% terug of 11 dol­lar per vat. Tenslotte won het Goud 30 dol­lar en sluit het af op 1208 dol­lar per ounce, en op 30.500 euro per kilo. Behalve het Goud kreeg alles er behoor­lijk van langs de afgelopen week. Het was een van de slecht­ste weken die we ken­nen, voor de AEX.

Het ver­volg?
De cijfers op week­ba­sis liegen er niet om, en mocht het alleen maar een ver­keerde trade zijn geweest dan ston­den we met de indices op Wall Street echt niet zo laag. Er is meer aan de hand, maar dat wis­ten jul­lie al omdat ik in de run van 56 dagen omhoog zon­der een cor­rec­tie met meer dan 0,5% tussendoor enkele keren heel duidelijk heb gecom­mu­niceert dat het­gene er don­derdag plots gebeurde eraan zat te komen. Kor­tom, wie niet horen wil moet voe­len, ook de finan­ciële mark­ten, als een beurs in 13 maan­den meer dan 70% en in som­mige gevallen zelfs met meer dan 100% (Nas­daq, Rus­sel en Trans­port) sti­j­gen, dan kun je wel op meer hopen, maar moet je het meest op min­der reke­nen. Wan­neer de BULL in een flow zit wil die helaas meer en meer, hebzucht neemt de over­hand, de genade­loze klap daar­na zet velen in hun hemd en wor­den zoals u kunt zien alle win­sten opge­bouwd met de nodi­ge roof­bouw in 2 a 3 sessies van tafel geveegd. En, dat zal zo bli­jven, voor alti­jd… Ook al zeggen anal­is­ten dat de aan­de­len rond die top nog goed­koop zijn, dat de win­sten mooi zijn welke de bedri­jven pre­sen­teren en dat de economie aantrekt. Aan de andere kant spe­len er zich din­gen af die aan­to­nen dat het economisch wel weer eens kan ver­slechteren, de Euro­peaan zal niet meer zo diep in de buidel tas­ten en zijn uit­gaven indammen, daar­door kun­nen lan­den die van de export afhanke­lijk zijn in moeil­ijkhe­den komen waar­door het vanzelf over­slaat naar de VS. Dan draait de economis­che tanker snel weer de andere kant op waar­door de goed­koop lijk­ende aan­de­len 3 kwartal­en lat­er peper­du­ur zijn gewor­den. En, dat is mijn verwacht­ing, een dubbele dip recessie is er op komst, ook in de VS. We zijn hier nog lang niet klaar mee .…

MAANDAG GEVAAR­LIJK !!
Natu­urlijk kan ik niet zeggen, maandag komt er een CRASH, maar wat ik wel kan zeggen is dat de schrik er behoor­lijk inz­it nu. Don­derdag en vri­jdag al de nodi­ge waarschuwin­gen, de mensen hebben week­end en gaan het lezen, zien en horen dat Wall Street op zijn grond­vesten staat te trillen. En, men ziet nog een Dow boven de 10.000 pnt, ook al is het maar net. Daarom zou het wel eens kun­nen dat men gaat beslis­sen om uit de aan­de­len te stap­pen maandag, want men wil natu­urlijk niet nog een keer naar de 8000 — 7000 of 6000 pnt nadat men dat vorig jaar al mee moest mak­en. De kans is dan ook vrij groot dat men eieren voor het geld kiest, dat men eruit wil. En, u weet het, alle­maal tegelijk verkopen spoelt elke bodem eron­der weg met mogelijk ern­stige gevol­gen. Née, een GREEN mon­day zie ik niet echt zit­ten nu, en vooral ook het uit­bli­jven ervan kan de onrust aan­wakkeren. Of het een BLACK mon­day gaat wor­den, dat zien we wel. De CRASH in 1929 kwam ook na eerst wat dagen met onrust, die in 1987 ook. Kor­tom, de opbouw lijkt er ideaal voor, zit achter de scher­men in elk geval, de span­ning op zo‘n dagen is om te sni­j­den .… En, volg de site en ons FORUM waar we de gehele dag over de markt en zijn beweg­in­gen discussiëren.

Gis­teren rond het hoog­ste punt van de dag, en mogelijk op een mooi moment, heb ik verkozen om SHORT posi­ties op te nemen, dat was niet zover onder de standen waar ik eerder op de week al winst had genomen op de lopende posi­ties. Dus, we zit­ten goed in de markt en met niet teveel van het werkkap­i­taal … Een halve sessie lat­er zien we al win­sten van tussen de 1000 en 1500 euro, ook voor US Mar­kets Beheer zit­ten we dus in de markt. Het zou voor ons nog wel verder mogen dalen nu. Naast de tips kri­j­gen de leden elke mor­gen om 08:30 een uit­ge­brei­de mail­ing, ofwel de Guy‘s Traders Dai­ly”, met veel nut­tige info met visie over de mark­ten en EXTRA tips elke dag. Bent u nog geen lid? Schri­jf u in via deze link …

Het sen­ti­ment meten = weten !!
Hier op de site ook in te vullen, raad erbij de AEX eind­stand en wie goed zit wint 200 Euro. Belan­grijk­er is natu­urlijk dat er zoveel mogelijk mensen deze sen­ti­mentsme­ter invullen, hoe meer hoe beter, hoe meer men weet hoe de beleg­ger nu denkt over de markt. Vul uw verwacht­ing in via deze link .… Doe dus ook mee, we zijn er u dankbaar voor natuurlijk. 

Volg mij, en dus US Mar­kets, met tussen­ti­jdse beur­swaarne­min­gen via TWIT­TER … Ga naar www​.twit​ter​.com/​u​s​m​a​rkets en kijk mee .… ieder is welkom .… Een goed weekend .…




Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.