Beursdagboek Trader Guy 29 april 2013, 09:04

...

AEX rond weerstand, DAX vliegt omhoog

29 april 2013, 09:04 | Trader Guy | leestijd: 1 minuut | moeilijkheid: 12 / 12 | (0)


de AEX geraakt tot boven de 350 punten, vrij bijzonder aangezien het de afgelopen weken niet echt van een leien dakje liep en na de toch slechte data over de economie voor de komende maanden. Desondanks steeg Europa behoorlijk vorige week, dat kwam door de renteperikelen die de kop opsteken na de slechte cijfers. De ECB zal de rente donderdag met minimaal een kwartje omlaag brengen, de markt gaat daar in ieder geval vanuit zo te bezien. Het is de enige reden dat de beurzen er nog een spurt omhoog uit weten te persen nu, aan de andere kant hangt er zoals ik al aangaf nogal wat gewicht om de enkels gezien de matige economische date, en ook de matige cijfers van enkele grootmachten op Wall Street waar we toch wat twijfels beginnen te zien. De Dow Jones gaat nog amper vooruit, de S&P 500 index komt nog niet tot de vorige toppen en de Dow Transport index stagneert al een tijdje (grafiek) ...

En, mei komt eraan, op Wall Street waren de afgelopen 3 jaar nogal zwak na eind april, behoorlijke dalingen volgden daarop zoals u kunt zien op de grafiek hieronder van de Dow Jones index. Uiteraard waren er ook dan bij de AEX en de DAX toppen te zien.

Grafiek Dow Jones met dalingen in MEI:
alt

Grafiek AEX:
alt

Grafiek Dow Transport Index:
alt


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.