Beursdagboek Trader Guy 30 september 2015, 08:25

...

S&P 500 bodem getest, maar let op voor de maand oktober !!

30 september 2015, 08:25 | Trader Guy | leestijd: 10 minuten | moeilijkheid: 9 / 12 | (0)


De week toont wederom de nodi­ge zwak­te op de beurzen want de AEX moest fors terug om onder de 410 te zakken met zelfs een low op 405 pun­ten. Tussendoor komen er nog alti­jd van die ste­vige oplevin­gen maar de trend bli­jft nog steeds omlaag gericht, dat zow­el bij de AEX en de DAX (Europa) maar natu­urlijk ook op Wall Street. De BULLS hopen telkens dat het een keer op zal houden met deze cor­rec­tie maar vol­gens mij zit­ten we er nog mid­denin de tur­bu­len­tie zodat ik verwacht dat het over de gehele breedte nog een stuk lager kan. In de VS zeggen ze wel eens dat het niet over is tot dat vri­jwel alle aan­de­len in de zoge­naamde Bear Mar­ket” terecht zijn gekomen, we gaan het zien.

Sec­tor na sec­tor moet eraan geloven, neem nu bijvoor­beeld de biotech die plots weer zwaar onder druk staat en zijn low van 24 augus­tus aan­tikt. De biotech werd in 8 sessies hele­maal terug gezet naar deze lage niveaus en sleurt de Nas­daq met zich mee. Hier­door duikt de Nas­daq als laat­ste ook in Bear Mar­ket ter­ri­to­ri­um, ook dat brengt niet veel goeds.

Azië klampt zich vast aan de vrij neu­trale sessie op slot­ba­sis op Wall Street, daar plussen van­mor­gen zon­der uit­zon­der­ing maar ook na enkele dagen met ver­lies. Zow­el de Hang Seng als de Nikkei bli­jven zwak over de mid­lange ter­mi­jn bekeken.

Van­daag zoals het er voor­beurs naar uitzi­et een hogere start, wel komen er nog cijfers uit Chi­na en hebben we vri­jdag nog de cijfers over de werkgele­gen­heid. Die cijfers kun­nen de mark­ten wel wat doen opv­eren maar nog­maals hamer ik erop dat we in de down­trend bli­jven hangen waar­door het logisch zou zijn dat er lagere top­pen komen met nor­maal gezien ook lagere bodems. Oplevin­gen in deze fase kun­nen behoor­lijk fors uit­pakken net zoals de dalin­gen tot heel diep gaan, het is nu toch al een hele tijd gele­den dat de markt vrij rustig bli­jf. De volatiliteit zal denk ik nog niet zo snel verd­wi­j­nen, daar­bij komt ook nog dat we de maand okto­ber in gaan vanaf mor­gen, tra­di­tion­eel is dat al een maand die moeil­ijk start en in het verleden wel eens voor de nodi­ge onrust zorgde.

Tech­nisch BLOK:
Als ik de AEX, en uit­er­aard ook de DAX uit­ge­breid ga analy­seren dan komt daar toch amper wat van terecht bij deze mark­tom­standighe­den op het korte tijd­frame. Voor Wall Street is dat ook het geval al ziet het er daar wel iets duidelijk­er uit nu chart tech­nisch bekeken, met andere woor­den is het zo dat de grafieken op Wall Street iets duidelijk­er zijn dan die hier in Europa. Toch bli­jft het lastig om bij deze volatiliteit goed te kun­nen ver­di­enen als je dat met een goeie ofwel accept­abele risk — reward wil werken. Als trad­er-han­de­laar moet je dan het nodi­ge geduld hebben en pas in actie komen op herken­bare pun­ten. Die pun­ten kan ik wel ongeveer aaduiden in dit tech­nis­che blok, voor zow­el de AEX als voor de indices op Wall Street.

AEX en DAX:
Als ik naar de AEX kijk dan ontstaan er blokken van 25 pun­ten momenteel, grofweg bekeken eerst de 450 gevol­gd door de 425 en de bodem­zone 400. Daar­tussen speelt alles zich nu af, aan de ene kant de afgelopen weken weer­stand rond de 450 en de 425 met ste­un in de buurt van die 400 pun­ten. Kan in bei­de richtin­gen wel een paar pun­ten sche­len maar op de grafiek kun­nen we duidelijke lij­nen zetten op deze niveau‘s. Mijn gedacht is dat we daar straks nog een lijn bij kun­nen teke­nen op 375 pun­ten, maar dat is voor lat­er.

Voor de AEX is het nu via deze harde lij­nen op de grafiek vrij duidelijk, daar kun­nen we zek­er ook op gaan werken. De uit­sla­gen waren al groot de afgelopen weken, dat zal denk ik nog een tijde­je zo bli­jven. Probeer in ieder geval te han­de­len vanaf deze standen in bei­de richtin­gen (long en short).

Bij de DAX is dat wel wat anders, daar let­ten we op de 9350 pun­ten als de laat­ste hou­vast nu. De DAX kent een ander en meer gril­lig ver­loop dan bij de AEX, de reden ken­nen we wel want de autoin­dus­trie weegt daar behoor­lijk zwaar en juist die sec­tor kreeg een enorme klap door het Volk­swa­gen deba­cle. Onder die 9350 kan de DAX verder zakken in snel tem­po tot de 9150 en de 8950 pun­ten. Weer­stand nu eerst de 9550 – 9600, lat­er de 9750 en de 10.000 zone, lijkt veel en het zijn grote stap­pen maar ook hier speelt de enorme volatiliteit een grote rol.

Wall Street:
Op Wall Street zakt het de afgelopen dagen ook behoor­lijk terug, ik melde al dat de Nas­daq nu ook sinds 2 dagen met een Death Cross” zit waar­door de index zich in een Bear Mark­tet bevind net zoals de Dow Jones en de S&P 500. Gis­teren hebben we ook bij­na de bodem van 24 augus­tus aangetikt bij de S&P 500 index, het scheelde slechts een paar pun­ten. De Dow Jones kon zich nog net boven de 16.000 pun­ten­grens hand­haven. De Dow lag er toch al wat beter bij dan de rest door dat enkele aan­de­len bin­nen deze index goed voor de dag kwa­men, de Dow bevat maar 30 aan­de­len waar­door zoi­ets meer kan door­we­gen dan bij de S&P 500.

Ste­un voor de Dow nu de 15.95016.000 pun­ten, daaron­der is het wel snel over en uit met het doel dat dan uitkomt rond de 15.30015.500 pun­ten. De index zou lat­er nog lager kun­nen maar daarover meer in een vol­gende update. Weer­stand nu eerst de 16.150 met lat­er de 16.30016.350 pun­ten.

De S&P 500 die bij­na zijn bodem aan­tikt gis­teren kan wat opleven nu eerst al verwacht ik er niet veel van. Lat­en we denken tot de 1905 – 1915 pun­ten waar er weer­stand wacht, en in de fase met lagere bodems denk ik niet dat het veel hoger zal oplopen al weten we dat natu­urlijk nooit. Hoe dan ook, de onder­toon bli­jft zwak voor bei­de indices. De ste­un bli­jft de bodem van 24 augus­tus rond de 1865 pun­ten, als de index daaron­der zakt dan kan het snel nog 70 – 75 pun­ten lager waar er een nieuw doel wacht, de 1790 punten.

Euro:
De euro her­pakt zich opnieuw wat en ger­aakt tot boven de 1,125 dol­lar, weer­stand bli­jft nog alti­jd de 1,141,145 dol­lar die u goed kunt zien op de grafiek (week). Door het uit­s­tel van een rentev­er­hoging in de VS kan de euro wat bli­jven hangen boven de 1,10 maar dan ook onder de 1,15 dol­lar. Tech­nisch kun­nen we het wel redelijk goed vol­gen, de euro zit in een con­sol­i­datie driehoek met zeer waarschi­jn­lijk lat­er een uit­braak omlaag. Maar dat kan best nog een tijd­je duren, lat­en we zeggen dat men wacht op de rentestap in de VS.

Olie:
Bij de olie plussen gis­teren, kwam mede door dat er zich een orkaan ontwikkeld die richt­ing de kust gaat, tra­di­tion­eel stu­urt dat de olie alti­jd al wat hoger tot het gevaar geweken is dat de orkaan niet de Golf van Mex­i­co bin­nen­dri­jft. Enfin, hier toch na dat forse her­s­tel eerder deze maand een con­sol­i­datiefase. Het lijkt erop dat we ook hier moeten wacht­en op een vol­gende golf omlaag. De Brent kan tussen de 49 en 50 dol­lar wel wat weer­stand verwacht­en, ste­un rond de 45 – 46 dol­lar nu.

De advies­di­en­sten scoren opti­maal:
Dat sep­tem­ber de mooie maand augus­tus zou overtr­e­f­fen had ik niet verwacht, toch zijn we erboven ger­aakt en zelfs met toch wat bij­zon­dere feit­en die erbij komen. Sep­tem­ber wordt zo een van de betere maan­den tot nog toe en we halen het record aan totale winst bij en overtr­e­f­fen dat zelfs ruim. Zow­el bij Alles of Niets, Guy Trad­ing, Sys­teem Trad­ing en Polleke Trad­ing. Uit­er­aard ook bij COM­BI Trad­ing waar de leden alles kri­j­gen wat bij Guy Trad­ing en Polleke Trad­ing hoort.

Zo scoren nu Guy Trad­ing en Alles of Niets (vorige maand ook al sterk) hele mooie plussen, Alles of Niets gaat naar 3170, Guy Trad­ing naar 3400 en Polleke Trad­ing naar 2295. Sys­teem Trad­ing haakt nu ook duidelijk aan met een plus deze maand van 1150. COM­BI Trad­ing haalt deze maand al 5692 winst bin­nen …

Zo merkt u dat ons risi­co man­age­ment goed zijn werk doet en we daar­door ook bij deze mark­tom­standighe­den goed overeind weten te bli­jven en op de goeie momenten de posi­ties opne­men.

Zoals u kunt zien hier­boven en in de tabellen onder­aan deze mail kan iedereen door mee te doen goed scoren met een gematigde inleg (lage drem­pel). We zijn er dan ook zek­er klaar voor om ook tij­dens de laat­ste dagen van deze maand en uit­er­aard ook in okto­ber het opnieuw zo goed mogelijk te doen. We mak­en gebruik van de volatiliteit, die zal nog wel een tijd­je aan­houden zoals het er nu naar uitzi­et. Wij ver­zor­gen de sig­nalen per mail en SMS met alle info die nodig is om de gead­viseerde posi­tie op te nemen.

U kunt op de web­site een uit­ge­brei­de beschri­jv­ing vin­den over hoe alles werkt en ziet u alle overzicht­en en details van het­geen we hebben gedaan tot nog toe. En, niet onbe­lan­grijk, vanaf nu loopt er een NIEUWE aan­bied­ing tot 1 DECEM­BER vanaf 39

Om lid te wor­den kunt u zich inschri­jven via de link hieron­der, de tabellen tonen u het resul­taat van deze maand en de maand augus­tus. Daar­naast ook het totaal sinds mid­den 2013

http://​www​.usmar​kets​.nl/​a​b​o​n​n​e​m​e​n​t​e​n​.html

Maand­score sep­tem­ber en totaal sinds juni 2013:Maand­score sep­tem­ber en totaal sinds juni 2013:

AEX:S&P 500:Dow Jones:

Euro-dol­lar:


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.