Beursdagboek Trader Guy 6 juni 2016, 08:04

...

AEX tussen 438 en 448, markt blijft zoekende

6 juni 2016, 08:04 | Trader Guy | leestijd: 10 minuten | moeilijkheid: 7 / 12 | (0)



Van­mor­gen een rustige opstart zo te zien, de futures op Wall Street vrij vlak ter­wi­jl de AEX en de DAX iets hoger begin­nen dan waar men vri­jdag op afs­loot. Uit­er­aard hakken de slechte cijfers van afgelopen vri­jdag er nog goed in maar zoals vak­er denkt men dan even niet aan de gevol­gen voor de economie maar eerder aan het uit­bli­jven van een rentev­er­hoging door de FED. Wel is het zo dat de beurzen dicht bij hun hoog­ste koers ooit bli­jven op Wall Street en dat samen met toch een zware weer­stand aan de bovenkant al enkele weken. Of Wall Street hier kan uit­breken is nog maar de vraag, we sluiten niks uit maar alles kan in deze markt. Dat moeten we ons realiseren.

De olie loopt opnieuw wat op tot net boven de 50 dol­lar, de euro doet een klein stap­je terug tot 1,134 dol­lar. De euro staat zoveel hoger door dat de markt nu denkt dat de FED op 15 juni de rente niet zal ver­hogen ter­wi­jl men daar voor vri­jdag WEL reken­ing mee hield.

Hieron­der nog de update van zater­dag:
De cijfers over de werkgele­gen­heid waren heel slecht, dat doet de twi­jfel op een nieuwe rentev­er­hoging in de VS groeien waar­door het waarschi­jn­lijk­er is dat de FED op 15 juni alles laat zoals het is. Daar­door moet de dol­lar aan kracht inlev­eren waar­door de euro sterk­er werd. Door de euro die weer dicht bij de 1,14 dol­lar uitkomt nu zien we meteen de indices hier in Europa inlev­eren nadat die voor de cijfers uit de VS nog mooi in de plus ston­den. Niet alleen de cijfers die slecht waren sturen de markt lager, ook de zware weer­stand aan de bovenkant doet dat. Zow­el bij de AEX, de DAX en de indices op Wall Street hebben niet de kracht om door te stoten, en dat duurt nu toch al een tijd­je. Toch wis­ten de Dow, de S&P 500 en de Nas­daq maar een matige reac­tie te geven na de cijfers want eerst ging alles nog redelijk omlaag tot de beleg­gers zich realiseer­den dat de dol­lar goed­kop­er werd samen met het mogelijk uit­stellen van een nieuwe rentestap via de FED. Het is een beet­je dubbel kijken nu, veel sec­toren vin­den het pri­ma dat de dol­lar wat verzwakt en de rente laag bli­jft ter­wi­jl andere sec­toren zoals de finan­cials daar niet zo blij mee zijn. De eerste reac­tie ken­nen we nu, kleine dal­ing maar wel weg van de top­zone. De kans dat de dal­ing zich vol­gende week zal ver­vol­gen is redelijk groot, zow­el tech­nisch als fun­da­menteel bekeken ziet het er weer even min­der goed uit en dat ter­wi­jl de mark­ten al vrij hoog staan. Zou de draai zich vol­gende week doorzetten? We houden u op de hoogte uiteraard.

Iets anders wat opviel naast de ste­vige uptick bij de euro was het goud, lat­en we via Guy Trad­ing en Alles of Niets nu long zit­ten op het edel­metaal juist omdat ik al dacht dat de cijfers niet goed zouden uit­pakken. We staan op een mooie winst bij de long op goud voor de leden, maar we houden de posi­tie nog wel even aan en kijken vooral naar wat er rond de 1250 dol­lar zal gebeuren. Mee­doen met goud, olie, euro en de indices? Schri­jf u dan in via de aan­bied­ing die loopt tot 1 augus­tus vanaf €39https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​.html om u in te schrijven.

Over de gehele week bekeken wint het goud 31 dol­lar, de Dow Jones ver­li­est 66 pun­ten en de S&P 500 sluit op exact dezelfde stand van vorige week af. De Nas­daq wint over de gehele week 9 pun­ten, de Dow Trans­port ver­li­est 42 pun­ten in een week tijd. In Europa wat slechtere cijfers, de AEX ver­loor 5,5 pun­ten ter­wi­jl de DAX 183 pun­ten lager de week uit­gaat. Vol­gende week wordt het opnieuw belan­grijk op alle gebied, het kan een span­nende week wor­den met een verder gevecht tussen de BULLS en de BEARS .… 

Tech­nisch Blok:
Na het draaien ron­dom de 448 kijken we nu eerst naar de 444 en de 438 – 440 pun­ten als ste­un wat betre­ft de AEX index, weer­stand nog alti­jd de zone 450 – 452 met daar­boven de 458 pun­ten. Rond die 450 – 452 wacht er vol­gens de grafiek eerst toch nog een redelijk zware weer­stand door de lijn over enkele top­pen vanaf mid­den vorig jaar, gis­teren werd deze weer getest. Of de AEX kan uit­breken om daar­na tot die 458 te ger­ak­en bli­jft nog steeds mogelijk maar in dat geval zou Wall Street ook door moeten breken het­geen er voor­lop­ig achter­wege bli­jft door de zware weer­stand daar. Gedurende de ral­ly die vorige week van start ging wist de index wel door enkele zware weer­standen te breken zon­der er maar enig respect voor te tonen dus zeggen de grafieken ook niet alles momenteel. Bij de DAX was er eerst nog een door­braak boven de 10.250 pun­ten maar de index moest daar­na duidelijk inlev­eren om de ste­un­zone 10.050 op te zoeken. Als de index zich niet her­pakt begin vol­gense week richt­ing de 10.250 pun­ten houden we opnieuw reken­ing met die 10.050 en daaron­der met de 9950 pun­ten als ste­un. Weer­stand nu dus eerst de 10.250 met daar­boven de 10.400 en de 10.500 punten.

Op Wall Street zien we dat de S&P 500 de weer­stand, de lijn over de top­pen (zie grafiek) aan­tikt maar nog niet wil uit­breken, die 2100 – 2110 pun­ten bli­jft voor­lop­ig een zware weer­stand en bli­jft het oplet­ten voor een mogelijke draai. We zit­ten nu nog 35 – 40 pun­ten onder de hoog­ste koers ooit bij deze index, iets min­der dan 2% te gaan al moet er wel een uit­braak komen om dat te realis­eren. Al enkele keren probeerde de S&P 500 net zoals de Dow Jones die top­zone ofwel de All Time Highs op te zoeken zon­der suc­ces, we zien vlakke top­pen de afgelopen 2 weken waar­door het steeds moeil­ijk­er wordt om uit te breken. Weer­stand nu dus die 2100 – 2110 met daar­na de zone 2130 – 2135 pun­ten, bij uit­braak moeten we lat­er naar de 2175 en 2210 pun­ten kijken maar het is de vraag of er nieuwe ATH’s gaan komen. Ste­un nu de 2075 met daaron­der de 2050 en de 2020 – 2025 pun­ten. Bij de Dow Jones ligt die ATH rond de 18.350 pun­ten, daar­boven ruimte tot de 18.75019.000 maar het is de vraag of de markt kan uit­breken na de recente ral­ly die al behoor­lijk was. Ste­un voor de Dow Jones nu de 17.750 en de 17.500 punten.

Euro-dol­lar:
De euro koos richt­ing gis­teren, een knal omhoog zodat de weer­stand 1,125 dol­lar alsof het niets is werd door­bro­ken. Het slot lag zelfs op 1,137 dol­lar, net onder de vol­gende weer­stand die ik aan­gaf deze week in de buurt van de 1,14 dol­lar. Door de slechte cijfers ebt de nood om de rente op 15 juni al te ver­hogen weg, de FED kijkt naar de job­ci­jfers en neemt die mee als een soort graad­me­ter voor de economie. Door dat het tegen­valt zal men niet meer de drang hebben om de rente snel te ver­hogen. Dat maakt de dol­lar goed­kop­er ofwel de euro duur­der, zo ziet u dat het snel kan gaan met de euro-dol­lar zoals ik al aan­gaf. Ste­un nu weer die 1,125 dol­lar, daaron­der de 1,105 dol­lar maar we zit­ten daar nu plots weer ver boven. Weer­stand 1,141,145 dol­lar, lat­er de 1,16 dollar.

Waar het kan zullen we wat doen met de euro via Guy Trad­ing … inschri­jven kan via deze link …

Brent olie:
De olie bli­jft nog alti­jd zoek­ende ron­dom de top­zone, er zijn steeds nog wat pogin­gen omlaag maar het wil nog niet doorzetten. Gis­teren eerst weer omhoog gevol­gd door een dal­ing lat­er in de mid­dag, zow­el de Brent als de WTI bli­jven ron­dom de 49 – 50 dol­lar hangen waar­door het nog alti­jd de vraag is of het doel aan de bovenkant al werd behaald of kri­j­gen we toch nog meer? Boven de 50 dol­lar zien we nu weer­stand rond de 51 – 52 en de 54 dol­lar. Op de grafiek zien we geen grote uit­sla­gen meer momenteel, het zit voor­lop­ig behoor­lijk op slot aan de bove­naan waar­door het wacht­en bli­jft tot er een echte beweg­ing komt. Ste­un bli­jft de 46,5 dol­lar met daaron­der de 45 dol­lar. Er komt denk ik wel een grote beweg­ing bij de olie aan, de kans op een terug­val ziet er wat betrouw­baarder uit door dat de olie nu vlakken top­pen maakt rond of net boven die 50 dol­lar, bij kracht had­den we die horde al lang moeten nemen.

Via Guy Trad­ing han­de­len we op de olie, u kunt mee door lid te wor­den van deze ser­vice via deze link …

De advies­di­en­sten:
De maand juni gaat van start, we zoeken naar nieuwe kansen waar dat kan. Zow­el op de AEX, de DAX, de Dow Jones en de S&P 500 zie ik snel weer wat kansen om in ieder geval met een mooie beweg­ing te komen. Ook bij het goud doen we wat waar dat kan, zo zit­ten de leden van Guy Trad­ing en Alles of Niets LONG op het goud vanaf de 1215 dol­lar waar we gis­teren een hele mooie plus op weten te maken.

Wt betre­ft de indices, ik voorzie nog alti­jd kansen aan bei­de kan­ten, short en long maar de vol­go­rde hou ik voor onze leden die al weten wat de plan­nen voor de komende weken gaan wor­den. U kunt ook onze adviezen ont­van­gen door lid te wor­den, maak gebruik van de aan­bied­ing die loopt tot 1 augus­tus vanaf €39. Dan kri­jgt u na inschri­jv­ing meteen de info over het­geen u kunt doen, en dus posi­tie op kunt nemen. Let op, dat zal aan het begin van de week al zijn zoals het er nu naaruit ziet, schri­jf u dus snel in om de actie niet mis te lopen. 

Inschri­jven kan via de link https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​.html en dan staat u meteen op onze verzendli­jst en kunt u vanaf maandag al een SMS verwacht­en met de adviezen om ergens in te stappen.

AEX:DAX:S&P 500:Dow Jones:Brent olie:


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.