Beursdagboek Trader Guy 4 juni 2016, 13:17

...

Markten van slag door slechte cijfers

4 juni 2016, 13:17 | Trader Guy | leestijd: 9 minuten | moeilijkheid: 7 / 12 | (0)



De cijfers over de werkgele­gen­heid waren heel slecht, dat doet de twi­jfel op een nieuwe rentev­er­hoging in de VS groeien waar­door het waarschi­jn­lijk­er is dat de FED op 15 juni alles laat zoals het is. Daar­door moet de dol­lar aan kracht inlev­eren waar­door de euro sterk­er werd. Door de euro die weer dicht bij de 1,14 dol­lar uitkomt nu zien we meteen de indices hier in Europa inlev­eren nadat die voor de cijfers uit de VS nog mooi in de plus ston­den. Niet alleen de cijfers die slecht waren sturen de markt lager, ook de zware weer­stand aan de bovenkant doet dat. Zow­el bij de AEX, de DAX en de indices op Wall Street hebben niet de kracht om door te stoten, en dat duurt nu toch al een tijd­je. Toch wis­ten de Dow, de S&P 500 en de Nas­daq maar een matige reac­tie te geven na de cijfers want eerst ging alles nog redelijk omlaag tot de beleg­gers zich realiseer­den dat de dol­lar goed­kop­er werd samen met het mogelijk uit­stellen van een nieuwe rentestap via de FED. Het is een beet­je dubbel kijken nu, veel sec­toren vin­den het pri­ma dat de dol­lar wat verzwakt en de rente laag bli­jft ter­wi­jl andere sec­toren zoals de finan­cials daar niet zo blij mee zijn. De eerste reac­tie ken­nen we nu, kleine dal­ing maar wel weg van de top­zone. De kans dat de dal­ing zich vol­gende week zal ver­vol­gen is redelijk groot, zow­el tech­nisch als fun­da­menteel bekeken ziet het er weer even min­der goed uit en dat ter­wi­jl de mark­ten al vrij hoog staan. Zou de draai zich vol­gende week doorzetten? We houden u op de hoogte uiteraard.

Iets anders wat opviel naast de ste­vige uptick bij de euro was het goud, lat­en we via Guy Trad­ing en Alles of Niets nu long zit­ten op het edel­metaal juist omdat ik al dacht dat de cijfers niet goed zouden uit­pakken. We staan op een mooie winst bij de long op goud voor de leden, maar we houden de posi­tie nog wel even aan en kijken vooral naar wat er rond de 1250 dol­lar zal gebeuren. Mee­doen met goud, olie, euro en de indices? Schri­jf u dan in via de aan­bied­ing die loopt tot 1 augus­tus vanaf €39https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​.html om u in te schrijven.

Over de gehele week bekeken wint het goud 31 dol­lar, de Dow Jones ver­li­est 66 pun­ten en de S&P 500 sluit op exact dezelfde stand van vorige week af. De Nas­daq wint over de gehele week 9 pun­ten, de Dow Trans­port ver­li­est 42 pun­ten in een week tijd. In Europa wat slechtere cijfers, de AEX ver­loor 5,5 pun­ten ter­wi­jl de DAX 183 pun­ten lager de week uit­gaat. Vol­gende week wordt het opnieuw belan­grijk op alle gebied, het kan een span­nende week wor­den met een verder gevecht tussen de BULLS en de BEARS .… 

Tech­nisch Blok:
Na het draaien ron­dom de 448 kijken we nu eerst naar de 444 en de 438 – 440 pun­ten als ste­un wat betre­ft de AEX index, weer­stand nog alti­jd de zone 450 – 452 met daar­boven de 458 pun­ten. Rond die 450 – 452 wacht er vol­gens de grafiek eerst toch nog een redelijk zware weer­stand door de lijn over enkele top­pen vanaf mid­den vorig jaar, gis­teren werd deze weer getest. Of de AEX kan uit­breken om daar­na tot die 458 te ger­ak­en bli­jft nog steeds mogelijk maar in dat geval zou Wall Street ook door moeten breken het­geen er voor­lop­ig achter­wege bli­jft door de zware weer­stand daar. Gedurende de ral­ly die vorige week van start ging wist de index wel door enkele zware weer­standen te breken zon­der er maar enig respect voor te tonen dus zeggen de grafieken ook niet alles momenteel. Bij de DAX was er eerst nog een door­braak boven de 10.250 pun­ten maar de index moest daar­na duidelijk inlev­eren om de ste­un­zone 10.050 op te zoeken. Als de index zich niet her­pakt begin vol­gense week richt­ing de 10.250 pun­ten houden we opnieuw reken­ing met die 10.050 en daaron­der met de 9950 pun­ten als ste­un. Weer­stand nu dus eerst de 10.250 met daar­boven de 10.400 en de 10.500 punten.

Op Wall Street zien we dat de S&P 500 de weer­stand, de lijn over de top­pen (zie grafiek) aan­tikt maar nog niet wil uit­breken, die 2100 – 2110 pun­ten bli­jft voor­lop­ig een zware weer­stand en bli­jft het oplet­ten voor een mogelijke draai. We zit­ten nu nog 35 – 40 pun­ten onder de hoog­ste koers ooit bij deze index, iets min­der dan 2% te gaan al moet er wel een uit­braak komen om dat te realis­eren. Al enkele keren probeerde de S&P 500 net zoals de Dow Jones die top­zone ofwel de All Time Highs op te zoeken zon­der suc­ces, we zien vlakke top­pen de afgelopen 2 weken waar­door het steeds moeil­ijk­er wordt om uit te breken. Weer­stand nu dus die 2100 – 2110 met daar­na de zone 2130 – 2135 pun­ten, bij uit­braak moeten we lat­er naar de 2175 en 2210 pun­ten kijken maar het is de vraag of er nieuwe ATH’s gaan komen. Ste­un nu de 2075 met daaron­der de 2050 en de 2020 – 2025 pun­ten. Bij de Dow Jones ligt die ATH rond de 18.350 pun­ten, daar­boven ruimte tot de 18.75019.000 maar het is de vraag of de markt kan uit­breken na de recente ral­ly die al behoor­lijk was. Ste­un voor de Dow Jones nu de 17.750 en de 17.500 punten.

Euro-dol­lar:
De euro koos richt­ing gis­teren, een knal omhoog zodat de weer­stand 1,125 dol­lar alsof het niets is werd door­bro­ken. Het slot lag zelfs op 1,137 dol­lar, net onder de vol­gende weer­stand die ik aan­gaf deze week in de buurt van de 1,14 dol­lar. Door de slechte cijfers ebt de nood om de rente op 15 juni al te ver­hogen weg, de FED kijkt naar de job­ci­jfers en neemt die mee als een soort graad­me­ter voor de economie. Door dat het tegen­valt zal men niet meer de drang hebben om de rente snel te ver­hogen. Dat maakt de dol­lar goed­kop­er ofwel de euro duur­der, zo ziet u dat het snel kan gaan met de euro-dol­lar zoals ik al aan­gaf. Ste­un nu weer die 1,125 dol­lar, daaron­der de 1,105 dol­lar maar we zit­ten daar nu plots weer ver boven. Weer­stand 1,141,145 dol­lar, lat­er de 1,16 dollar.

Waar het kan zullen we wat doen met de euro via Guy Trad­ing … inschri­jven kan via deze link …

Brent olie:
De olie bli­jft nog alti­jd zoek­ende ron­dom de top­zone, er zijn steeds nog wat pogin­gen omlaag maar het wil nog niet doorzetten. Gis­teren eerst weer omhoog gevol­gd door een dal­ing lat­er in de mid­dag, zow­el de Brent als de WTI bli­jven ron­dom de 49 – 50 dol­lar hangen waar­door het nog alti­jd de vraag is of het doel aan de bovenkant al werd behaald of kri­j­gen we toch nog meer? Boven de 50 dol­lar zien we nu weer­stand rond de 51 – 52 en de 54 dol­lar. Op de grafiek zien we geen grote uit­sla­gen meer momenteel, het zit voor­lop­ig behoor­lijk op slot aan de bove­naan waar­door het wacht­en bli­jft tot er een echte beweg­ing komt. Ste­un bli­jft de 46,5 dol­lar met daaron­der de 45 dol­lar. Er komt denk ik wel een grote beweg­ing bij de olie aan, de kans op een terug­val ziet er wat betrouw­baarder uit door dat de olie nu vlakken top­pen maakt rond of net boven die 50 dol­lar, bij kracht had­den we die horde al lang moeten nemen.

Via Guy Trad­ing han­de­len we op de olie, u kunt mee door lid te wor­den van deze ser­vice via deze link …

De advies­di­en­sten:
De maand juni gaat van start, we zoeken naar nieuwe kansen waar dat kan. Zow­el op de AEX, de DAX, de Dow Jones en de S&P 500 zie ik snel weer wat kansen om in ieder geval met een mooie beweg­ing te komen. Ook bij het goud doen we wat waar dat kan, zo zit­ten de leden van Guy Trad­ing en Alles of Niets LONG op het goud vanaf de 1215 dol­lar waar we gis­teren een hele mooie plus op weten te maken.

Wt betre­ft de indices, ik voorzie nog alti­jd kansen aan bei­de kan­ten, short en long maar de vol­go­rde hou ik voor onze leden die al weten wat de plan­nen voor de komende weken gaan wor­den. U kunt ook onze adviezen ont­van­gen door lid te wor­den, maak gebruik van de aan­bied­ing die loopt tot 1 augus­tus vanaf €39. Dan kri­jgt u na inschri­jv­ing meteen de info over het­geen u kunt doen, en dus posi­tie op kunt nemen. Let op, dat zal aan het begin van de week al zijn zoals het er nu naaruit ziet, schri­jf u dus snel in om de actie niet mis te lopen. 

Inschri­jven kan via de link https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​.html en dan staat u meteen op onze verzendli­jst en kunt u vanaf maandag al een SMS verwacht­en met de adviezen om ergens in te stappen.

AEX:DAX:S&P 500:Dow Jones:Brent olie:


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.