Beursdagboek Trader Guy 28 mei 2016, 12:53

...

AEX breekt door de 450, Wall Street ook sterk de week uit

28 mei 2016, 12:53 | Trader Guy | leestijd: 7 minuten | moeilijkheid: 6 / 12 | (0)


Mark­toverzicht:
Europa kende net zoals Wall Street een sterke week met forse plussen, hier wat meer dan op Wall Street zelfs de afgelopen week. Zo wist de AEX 16,5 pun­ten (+3,8%) hoger af te sluiten, de DAX won 372 pun­ten (+3,7%) waar­door ze bei­den pro­centueel hand in hand gaan. De Dow Jones won 372 pun­ten over de gehele week bekeken, een winst van 2,1% daar, ook de S&P 500 won 2,3% om 47 pun­ten hoger de week af te ron­den. De Nas­daq sprong er uit op Wall Street, daar een plus van 164 pun­ten ofwel 3,45% winst, de Dow Trans­port viel dan weer tegen met een plus van 100 pun­ten wat goed is voor een winst van slechts 1,3%. Maandag is Wall Street dicht door Memo­r­i­al Day, dan moeten de AEX en de DAX en de rest hier in Europa het alleen doen, de futures lopen wel uit­er­aard maandag tot 17:30 mee op Wall Street zodat er wel iets van een indi­catie over bli­jft. Wel is het zo dat op dit soort dagen Europa een eigen koers vaart en vaak de inges­la­gen weg doorzet, velen verwacht­en dat er maandag nog wat bovenop de plussen komt zow­el bij de AEX en de DAX, daar kun­nen we mogelijk wat mee doen. Hieron­der deze update kunt u mee­doen door lid te wor­den uiteraard.

De afgelopen week kwam de sti­jging naar mijn inzicht heel vreemd op gang en had die totaal niet verwacht, laat staan zien aankomen want de koerspa­tro­nen die ik zag voor­spelden eerder een dal­ing dan zo’n ral­ly. Ik zat niet goed met mijn gedacht, de markt heeft alti­jd gelijk weet ik maar toch het was een lastige dit. Ten eerste ver­lies je wat op de shorts die je had ingezet op een dal­ing (een keuze die je maakt) en ten tweede mis je ook de ral­ly door dat je denkt dat je te laat bent en het niet zo ver door zou gaan lopen. Dat breekt meteen je week, daar­door moet ik me heror­iën­teren en dus op zoek gaan naar nieuwe mogelijkhe­den die er zek­er aan zit­ten te komen een van de vol­gende dagen. Uit­er­aard kunt u mee­doen, hieron­der meer info daarover …

De komende week weer updates op de site, en ik doe mee met het spel de Tur­b­o­TA Bat­tle via www​.tur​b​ota​bat​tle​.nl waar ik ook daar door dat er voor shorts werd gekozen op ver­lies sta na de eerste week. Het is een keuze die je maakt, en die pakt ver­keerd uit. Nu op CASH en zoeken naar nieuwe kansen.

Tech­nisch Blok:
Bij de AEX nu weer­stand rond de 452 en de 458 pun­ten, maar rond de 452 vol­gens de grafiek toch een redelijk zware hin­der­nis. Of de AEX tot die 458 kan ger­ak­en weet ik niet, de afgelopen dagen door­brak de index vaak door zware weer­standen zon­der er maar enig respect voor te tonen dus zeggen de grafieken ook niet alles. Ste­un nu eerst de 448 met daaron­der de 444 en de 440 – 441 pun­ten. Bij de DAX ook een door­braak boven de 10.250 pun­ten, de vol­gende weer­stand wacht rond de 10.400 en de 10.500 pun­ten. Ste­un voor de DAX nu eerst de 10.15010.180 met daaron­der de 10.050 en de 9950 punten.

Op Wall Street zien we dat de S&P 500 de weer­stand, de lijn over de top­pen (zie grafiek) aan­tikt vri­jdag en tot de 2100 pun­ten ger­aakt. We zit­ten nu nog 30 – 35 pun­ten onder de hoog­ste koers ooit bij deze index, min­der dan 2% te gaan dus. Al enkele keren probeerde de S&P 500 net zoals de Dow Jones die top­zone ofwel de All Time Highs op te zoeken zon­der suc­ces, of is de 3e maal scheep­srecht? Weer­stand dus die 2130 – 2135 pun­ten, bij uit­braak moeten we naar de 2175 en 2210 pun­ten kijken maar het is de vraag of er nieuwe ATH’s gaan komen. Ste­un nu de 2075 met daaron­der de 2050 en de 2020 – 2025 pun­ten. Bij de Dow Jones ligt die ATH rond de 18.350 pun­ten, daar­boven ruimte tot de 18.75019.000 maar het is de vraag of de markt kan uit­breken na de recente ral­ly die al behoor­lijk was. Ste­un voor de Dow Jones nu de 17.750 en de 17.500 punten.

Euro-dol­lar:
De euro wist zich wat te her­pakken maar vri­jdag daalde onze munt opnieuw redelijk na wat gepraat in Japan door de lei­ders van de Cen­trale Banken tij­dens de G7. De bodem van de afgelopen dagen lag net boven de 1,11 dol­lar en vri­jdag wist de euro daar ook de week af te sluiten, ste­un bli­jft de 1,105 dol­lar met daaron­der de 1,09 en de 1,08 dol­lar. Weer­stand wordt de 1,125 dol­lar, lat­er de 1,13 en de 1,145 dol­lar als weer­stand. Het is nu de vraag wat er eerst zal gebeuren, wordt de 1,105 dol­lar eerst opge­zocht of kan de euro zich toch weer her­pakken richt­ing de 1,125 dol­lar waar we don­derdag al goed naar onder­weg waren. De euro, of beter de gehele val­u­ta­markt bli­jft in beweg­ing en dat zal nog wel een tijd­je zo bli­jven door alle onzek­er­he­den bij de Cen­trale Banken over hun rentebeleid.

Waar het kan zullen we wat doen met de euro via Guy Trad­ing … inschri­jven kan via deze link …

Brent olie:
De olie bli­jft nog alti­jd wat zoek­ende ron­dom de top­zone, er zijn steeds nog wat pogin­gen omlaag maar het wil nog niet echt doorzetten. Gis­teren leverde de olie wel wat in en staan zow­el de Brent als de WTI net onder de 50 dol­lar, is dat een sein dat het doel werd behaald of kri­j­gen we toch nog meer? Boven de 50 dol­lar zie ik weer­stand rond de 51 – 52 en de 54 dol­lar. Ste­un nu de 46,5 dol­lar met daaron­der de 45 dol­lar. De ontwik­kelin­gen bli­jven inter­es­sant wat betre­ft de oliepri­js, het lijkt erop dat de MEGA over­pro­duc­tie plots uit het niets is verd­we­nen of worden/​werden we voor de gek gehouden toen de olie zijn bodem rond de 26 – 27 dol­lar neerzetten eind jan­u­ari? In ieder geval is de pri­js zo goed als ver­dubbeld bin­nen pak­weg 3 maan­den tijd.

Via Guy Trad­ing han­de­len we op de olie, u kunt mee door lid te wor­den van deze ser­vice via deze link …

De advies­di­en­sten:
De afgelopen week wat ver­lies moeten nemen, dat hoort erbij want ik kan u vertellen dat ik als trad­er zek­er niet per­fect kan zijn, dat kan nie­mand. Nadi­en de markt even goed bekeken om tot nieuwe plan­nen voor de komende week te komen en die zijn er vol­gens de grafieken na het slot van vri­jdag. Zow­el op de AEX, de DAX, de Dow Jones en de S&P 500 zie ik kansen om in ieder geval met een mooie beweg­ing te komen. Welke kant dat op zal zijn is info voor onze leden waar u ook deel van uit kunt mak­en door gebruik te mak­en van de aan­bied­ing die loopt tot
1 augus­tus vanaf €39. Dan kri­jgt u na inschri­jv­ing meteen de info over het­geen u kunt doen, en dus posi­tie op kunt nemen. Let op, dat zal aan het begin van de week al zijn zoals het er nu naaruit ziet, schri­jf u dus snel in om de actie niet mis te lopen. 

Inschri­jven kan via de link https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​.html en dan staat u meteen op onze verzendli­jst en kunt u vanaf maandag al een SMS verwacht­en met de adviezen om ergens in te stappen.

AEX:DAX:S&P 500:Dow Jones:Brent olie:


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.