Beursdagboek Trader Guy 26 mei 2016, 08:48

...

AEX bereikt weerstand 448 en zou kunnen draaien

26 mei 2016, 08:48 | Trader Guy | leestijd: 6 minuten | moeilijkheid: 7 / 12 | (0)



Mark­toverzicht:
We hebben 2 dolle dagen achter de rug op de finan­ciële mark­ten met forse uit­sla­gen naar omhoog, de beurzen hier in Europa sprint­en in vri­jwel 1 lijn omhoog en door­breken zon­der ook maar enige aarzel­ing enkele belan­grijke weer­standen als men tech­nisch naar de grafieken kijkt. Op zich bij­zon­der maar toch ook weer niet ver­rassend als we naar het beursver­loop van de afgelopen maan­den kijkt. Ik zeg hier­mee niet dat ik het aan zag komen, wel dat de markt nu een­maal vak­er onverwachte of beter gezegd onvoor­spel­bare moves laat zien waar­door er veel beleg­gers op het ver­keerde been wor­den gezet inclu­us mijzelf. Toen de AEX uit­brak naar omhoog nam ik de stop op mijn short posi­ties, dezelfde dag een goeie pro­cent hoger toen de AEX rond de 440 – 441 pun­ten uitk­wam en al 10 pun­ten boven zijn dag­bo­dem terecht kwam waar het 50-en 200 daags gemid­delde liggen stapte ik er opnieuw in met als doel een draai. Ook daar toonde de index geen enkel respect en ging meteen door naar de 444 en zelfs de 448 gisteren.

Het­zelde was te zien bij de andere indices, de Dow spurt in een waanzin­nig tem­po met 2 bij­na 200 pun­ten dagen naar de top­zone en ruikt plots weer zijn hoog­ste stand ooit. De S&P 500 en de DAX waar ik vaak wat mee doe ver­to­nen een­zelfde ver­loop, eerst zwak­te dins­dag gevol­gd door een raket omhoog.

De zwaartekracht zal nu zijn werk moeten doen want ik verwacht, let wel op ik”, niet dat het in 1 beweg­ing door zal gaan. Maar ik” ben de markt niet, als de markt dat wil zullen we er ons naar moeten gedra­gen, een ding is duidelijk en dat is dat de markt wel eens vak­er com­pleet ver­rassend uit de hoek komt. Maar de markt moet ook via de grafieken en via de onderliggende feit­en geanaly­seerd wor­den, en als we dat doen dan moeten we herken­nen dat er rond de huidi­ge standen weer­stand ligt te wacht­en en er nor­maal gezien win­st­ne­min­gen op gang kun­nen komen. We bek­ijken de dag van van­daag en geven er mor­gen opnieuw com­men­taar op met de analyse erbij, wel wil ik melden dat er over­al weer BULLS opduiken die extreme doe­len oproepen, een sig­naal dat we wat te hoog staan. Trouwens, de Nas­daq 100 zette een volle lange can­dle boven zijn boven­ste Bollinger Band neer, in meer dan 95% van de gevallen vol­gt daar een cor­rec­tie op. We gaan het zien …

Tech­nisch Blok:
Bij de AEX let­ten we nu op de zone 444 – 445 als eerste ste­un mocht de index terug­vallen, lat­er komen de 440 pun­ten en de 438 pun­ten als ste­un in beeld. Na de 2 dolle dagen op de beurs en de oplopende euro zou de AEX als de brede range wordt aange­houden snel naar de 435 pun­ten terug kun­nen zelfs. Weer­stand nu de 448 en de 451 pun­ten, lat­er breekt alles fors uit met doe­len rond de 458 en de 471 pun­ten. Bij de DAX een uit­braak boven de 10.150 pun­ten, de vol­gende hin­dernissen zijn eerst de 10.250 en de 10.400 pun­ten. Ste­un nu die 10.150 en de 10.050 pun­ten, lat­er de 10.000 en de 9850 pun­ten. Ook bij de DAX kan het snel gaan, dins­dag­mor­gen deed de index nog even 9750 pun­ten zelfs. Net zoals bij de AEX let­ten we bij de DAX vooral op de euro die zich aan het her­pakken is na de bodem van gis­teren, het ver­loop van de euro bli­jft belangrijk.

Op Wall Street ook een sterke dag gis­teren, de Dow Jones tikt de 17.900 pun­ten aan maar moest wat inlev­eren nadi­en. Dat is ook de weer­stand bij de Dow Jones, lat­er de 18.100 en de All Time High rond de 18.350 pun­ten. Ste­un nu de 17.750, de 17.500 en de 17.250 pun­ten waar we recent nog op terecht kwa­men met de Dow Jones. Het 200-MA wacht rond de 17.100 pun­ten nog steeds. Bij de S&P 500 ste­un rond de 2070 – 2075 met daaron­der de 2050 pun­ten waar de index de afgelopen weken vaak op terugk­wam na uit­sla­gen in bei­de richtin­gen. Verder zien we ste­un rond de 2025 en de 1990 pun­ten. Weer­stand nu de 2100 en de 2135 pun­ten waar de hoog­ste koers ooit wacht.

Euro-dol­lar:
De euro is zich wat aan het her­pakken nu, de bodem de afgelopen 2 dagen lag net boven de 1,11 dol­lar maar de euro begon zich gis­teren te her­pakken. Ste­un bli­jft de 1,105 dol­lar met daaron­der de 1,09 en de 1,08 dol­lar. Weer­stand wordt de 1,125 dol­lar, lat­er de 1,13 en de 1,145 dol­lar als weer­stand. Na enkele min­dere dagen kan de euro zich ges­taag her­pakken vanaf nu, in eerste instantie zie ik die 1,125 dol­lar als doel mogelijk. De euro, of beter de gehele val­u­ta­markt bli­jft in beweg­ing en dat zal nog wel een tijd­je zo bli­jven door alle onzek­er­he­den bij de Cen­trale Banken.

Waar het kan zullen we wat doen met de euro via Guy Trad­ing … inschri­jven kan via deze link …

Brent olie:
De olie bli­jft nog alti­jd wat zoek­ende ron­dom de top­zone, er zijn duidelijk wat pogin­gen omlaag geweest maar het wil nog niet echt doorzetten. Van­mor­gen tikken de Brent en de WTI de 50 dol­lar aan, is dat een sein dat het doel werd behaald of kri­j­gen we nog meer? Boven de 50 dol­lar zie ik weer­stand rond de 51 – 52 en de 54 dol­lar. Ste­un nu de 46,5 dol­lar met daaron­der de 45 dol­lar. De ontwik­kelin­gen bli­jven zeer inter­es­sant wat betre­ft de oliepri­js, het lijkt erop dat de MEGA over­pro­duc­tie plots uit het niets is verd­we­nen of worden/​werden we voor de gek gehouden toen de olie zijn bodem rond de 26 – 27 dol­lar neerzetten eind jan­u­ari? In ieder geval is de pri­js zo goed als ver­dubbeld bin­nen pak­weg 3 maanden.

Via Guy Trad­ing han­de­len we op de olie, u kunt mee door lid te wor­den van deze ser­vice via deze link …

Advies­di­enst Sys­teem Trad­ing:
Wordt lid van onze advies­di­en­sten waar we kansen zoeken om leuke posi­ties op te nemen, hoe we te werk gaan of hoe onze leden de advies­di­en­sten ervaren kunt u inzien via de site onder abon­nementen of via de reviews over de advies­di­en­sten die u via deze link kunt inzien.

Mee­doen nu via de nieuwe aan­bied­ing? Tot 1 AUGUS­TUS voor €39, ga naar de link hieron­der en schri­jf u van­daag nog in …Onder de link ziet u nog de tabellen met de resul­tat­en per maand en per jaar.

https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​/​a​b​o​n​n​e​m​e​n​t​/​a​e​x​-​s​y​s​t​e​e​m​t​r​a​d​i​n​g​.html

AEX:DAX:S&P 500:Dow Jones:Brent olie:


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.