Beursdagboek Trader Guy 24 mei 2016, 08:48

...

Markten blijven wijzen op een daling aanstaande

24 mei 2016, 08:48 | Trader Guy | leestijd: 7 minuten | moeilijkheid: 7 / 12 | (0)


Mark­toverzicht:
De start in Europa leek wel op een rit in een roller­coast­er maar uitein­delijk lag de nadruk toch duidelijk op wat lagere koersen richt­ing het slot, het tussendoor gedoe nemen we voor­lop­ig maar waar en wacht­en op de echte move die nu toch een kans van rond 70% duidelijkheid toont naar omlaag. Zoals u merkt is de kans nog geen 100% maar dat kan ook niet, wat wel duidelijk te zien is al meerdere keren na elka­ar is dat alle ral­ly’s snel wor­den verkocht of beter de pogin­gen daar­toe. Op de grafieken is ook te zien dat de opzet omlaag is gericht. Van­mor­gen staan de futures voor­beurs wat lager samen met de oliepri­js die weer iets in moet lev­eren. De AEX en de DAX staan een kleine halve pro­cent lager voor­beurs. Wall Street staat dicht bij een belan­grijke ste­un met als gevolg dat als er druk omlaag komt van­mid­dag we snel in een ver­snelling omlaag terecht kun­nen komen. Een belan­grijke dag op komst voor wat betre­ft Wall Street, zou wel eens snel kun­nen gaan alle­maal als het tech­nis­che par­cours wordt gevol­gd. Zie daar­voor hieron­der het tech­nisch blok met de doe­len erbij …

Veel nieuws was er niet gis­teren, wel een megadeal op een over­name door Bay­er waar­door het aan­deel fors in moest lev­eren op de DAX. Van­daag zie ik ook niet zoveel belan­grijk nieuws op de rol staan, alleen de Ger­man Man­u­fac­tur­ing PMI om 10:00 straks. 

Tech­nisch Blok:
Bij de AEX bli­jft de ste­un­zone wacht­en tussen de 426 en de 428 pun­ten, eens de index daaron­der terecht komt ziet het er snel min­der goed uit. Doe­len onder de ste­un zijn een­voudig te vin­den, eerst de 420 – 421 met daaron­der de 417 en de zone 410 – 412 pun­ten. Weer­stand voor de AEX nu eerst duidelijk de 435 met daar­boven de 438 en de 440 pun­ten. Wel valt het op dat bij de AEX elke ral­ly snel wordt verkocht, een teken dat de BEARS” het voor­lop­ig voor het zeggen hebben maar ze kri­j­gen de index nog niet onder die belan­grijke ste­un. Het­zelfde zien we bij de DAX, daar weer­stand rond de 10.05010.080 pun­ten, de DAX ger­aakt daar niet boven en bli­jft hangen onder de 10.000 pun­ten voor­lop­ig. Ste­un voor de DAX nu de 9750 pun­ten waar de index tot nog toe op wist te kaat­sen, onder die 9750 ste­un rond de 9500 en de bek­ende 9320 pun­ten. Let er hier ook op dat het snel kan gaan onder die recente ste­un­zone want dan veran­deren de con­di­ties snel bij de DAX.

Wall Street leunt ook nog op de bodems, bij de S&P 500 en de Dow Jones is dat de nek­li­jn van het herken­bare schoud­er-kop-schoud­er patroon dat zich laat zien aan de bovenkant. Een deze indices onder die nek­li­jn duiken kan het snel gaan, we kun­nen bij de Dow Jones al snel 600 pun­ten onder de 17.500 pun­ten pro­jecteren als mogelijk doel ter­wi­jl dat bij de S&P 500 al snel 65 – 70 pun­ten kan zijn. Het doel voor de S&P 500 waar de nek­li­jn uitkomt rond de 2040 pun­ten zou dan tot de 1970 – 1975 pun­ten terug kun­nen vallen. Tussendoor bij de Dow nog ste­un rond de 17.100 pun­ten waar het 200-MA wacht, bij de S&P 500 zien we het 200-MA nu rond de 2010 pun­ten uitkomen en zal als eerste ste­un dienst moeten doen. Weer­stand bij de Dow Jones eerst de 17.750 met daar net boven de 17.900 pun­ten, bij de S&P 500 zien we de eerste weer­stand nu rond de 2055 met daar­boven de 2075 en de 2100 punten.

Euro-dol­lar:
De euro bli­jft wat hangen ron­dom de 1,12 dol­lar, weer­stand bli­jft de 1,125 dol­lar met daar­boven mogelijkhe­den naar de 1,13 of de 1,14 dol­lar. Wel moet er dan een redelijke uit­braak op gang komen, dat kan maar voor­lop­ig zit­ten we nog onder die 1,125 dol­lar. Ste­un nu de 1,105 dol­lar en dat bli­jft een belan­grijk niveau om in de gat­en te houden als de euro verder verzwakt ofwel de dol­lar in zijn alge­meen duur­der wordt. Veel rede­nen om dat te realis­eren zijn er vol­gens mij niet meer, de bericht­gev­ing over de rente in de VS ken­nen we nu al sinds afgelopen don­derdag en het is nu wacht­en tot 15 juni of er al dan niet een nieuwe rentestap komt. Daarom verwacht ik eerder een wat oplopende euro richt­ing de genoemde weer­standen en niet een verdere dal­ing tot die 1,105 dollar.

Waar het kan zullen we wat doen met de euro via Guy Trad­ing … inschri­jven kan via deze link …

Brent olie:
De olie bli­jft wat zoek­ende ron­dom de top­zone, er zijn duidelijk wat pogin­gen omlaag bezig maar het wil nog niet echt doorzetten. Wel is het zo dat de olie sinds de bek­end­mak­ing van de voor­raden in de VS afgelopen woens­dag rond 16:30 niet meer omhoog is gegaan, de top werd op die dag neergezet net onder de 50 dol­lar. De 50 – 51 dol­lar bli­jft weer­stand, ste­un nu de 46,5 dol­lar met daaron­der de 45 dol­lar. De olie bli­jft nog in zijn uptrend maar ik denk dat de top niet ver meer ligt, tot de 51 dol­lar zou het nog wel kun­nen oplopen maar ik betwi­jfel of de olie daar zal ger­ak­en de komende dagen. Eerder zie ik een terug­val tot die 46,5 dol­lar als mogelijkheid, daar­na bek­ijken we het verder.

Via Guy Trad­ing han­de­len we op de olie, u kunt mee door lid te wor­den van deze ser­vice via deze link …

Advies­di­enst Sys­teem Trad­ing:
Dit jaar zijn we goed bezig met Sys­teem Trad­ing, de cijfers in de tabel tonen dit aan en onze leden spreken voor ons via de beo­ordelin­gen ofwel reviews voor deze advies­di­enst die u via deze link kunt inzien. Sinds de start in mei 2013 nu al een winst van €21.733 ofwel 1449%, we werken alti­jd met een max­i­male inleg per keer (posi­tie) van €1500.

Dit jaar staan we al op €7033 winst ofwel 475%. We begin­nen elke maand opnieuw vanaf 0 met dus €1500 inleg, de winst van de maand ervoor kun­nen de leden dan opz­ij zetten en ook opnieuw met die €1500 begin­nen voor de nieuwe maand. Zorg dat u zich inschri­jft via de nieuwe aan­bied­ing die nu loopt tot 1 augus­tus en dat vanaf €39, dan staat U meteen op onze verzendlijst.

Mee­doen nu via de nieuwe aan­bied­ing? Tot 1 AUGUS­TUS voor €39, ga naar de link hieron­der en schri­jf u van­daag nog in …Onder de link ziet u nog de tabellen met de resul­tat­en per maand en per jaar.

https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​/​a​b​o​n​n​e​m​e​n​t​/​a​e​x​-​s​y​s​t​e​e​m​t​r​a​d​i​n​g​.html

Sys­teem Trad­ing tabel per maand:

AEX:DAX:S&P 500:Dow Jones:Brent olie:


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.