Beursdagboek Trader Guy 25 mei 2016, 08:49

...

Markt laat onverwacht een stevige upswing zien

25 mei 2016, 08:49 | Trader Guy | leestijd: 6 minuten | moeilijkheid: 7 / 12 | (0)



Mark­toverzicht:
Gis­teren een com­plete draaidag op vri­jwel alles, de ocht­end begon nog met redelijke ver­liezen maar in een waanzin­nig tem­po draaide de markt waar­door zow­el de AEX als de DAX meer dan 3% hoger wis­ten te klim­men om rond de hoog­ste stand van de dag af te sluiten met rond de 2% winst. Wat de oorza­ak daar­van was is moeil­ijk te achter­halen, wel werd de dol­lar duur­der waar­door de euro onder de 1,12 dol­lar terecht kwam en dat helpt natu­urlijk wat betre­ft het koersver­loop van de aan­de­len in de Euro­zone. Wel bli­jft het vreemd dat de indices die er tech­nisch niet zo goed voor ston­den wel plots die kracht omhoog wis­ten te ontwikke­len, maar veel kun­nen we daar niet aan doen want de markt bli­jft moeil­ijk te voor­spellen in deze fase. Dat bij de AEX dan de weer­stand rond de 435, daar­na die rond de 438 en lat­er de zware zone 440 – 441 pun­ten meteen zon­der pauze wer­den door­bro­ken toont de tijdelijke kracht aan. De afgelopen weken hebben we vak­er van dit soort pogin­gen omhoog gezien maar ze zetten niet zover door zoals dat gis­teren wel het geval was. Bij de DAX het­zelfde, eerst de 10.000 en lat­er de 10.050 pun­ten wer­den door­bro­ken zon­der enige pauze waar­door veel beleg­gers in de war ger­ak­en en er net zoals bij de AEX een soort Short Squeeze ontstond. Nu is het vooral wacht­en op het ver­volg, van­mor­gen staat alles weer wat hoger zodat de AEX rond de vol­gende weer­stand, in de buurt van de 444 pun­ten terecht komt (voor­beurs indi­catie). De DAX staat van­mor­gen snel bij de vol­gende hin­der­nis in de vorm van het 200-MA rond de 10.150 punten.

Wall Street kende ook een sterke sessie, daar won de Dow Jones meer dan 200 pun­ten, de S&P 500 wist 28 pun­ten hoger te sluiten. De Nas­daq kwam met bij­na 100 pun­ten erbij ook sterk uit de hoek maar de Dow Trans­port index beperk­te de winst tot slechts een halve pro­cent. De futures staan van­mor­gen weer wat hoger, het lijkt erop dat Wall Street er ook nog wat bijzetten zoals het er nu naaruit ziet. Maar ook nu is niks zek­er, eerst maar eens het dagver­loop afwacht­en want we gaan met GAP’s ope­nen zow­el hier in Europa als op Wall Street bij deze indi­caties en dat is op zich niet zo betrouw­baar wat betre­ft het verdere ver­loop. Ook een draai kan in de andere richt­ing snel en met weinig rede­nen zo op gang komen, we wacht­en de start en het ver­volg dus rustig af van­daag. De BULLS kun­nen ook wat te gretig wor­den, velen zullen het nu wel weer over de 450 – 455 hebben wat betre­ft de AEX, dat moet ik eerst nog zien.

Tech­nisch Blok:
Bij de AEX let­ten we nu op de zone 444 – 445 als weer­stand, lat­er komt de 448 pun­ten als weer­stand weer in beeld. Ste­un nu eerst de zone 440 – 441 met daaron­der de 438 en de 435 pun­ten. Bij de DAX een uit­braak boven de 10.050 met lat­er zelfs boven de 10.150 pun­ten. De vol­gende weer­stand bij de DAX wacht rond de 10.250 met daar­boven de 10.400 pun­ten. Ste­un eerst de 9950 met daaron­der de 9850 en de 9750 punten.

Op Wall Street zien we tot nog toe geen uit­braak, wel een run richt­ing de weer­stand die bij de Dow Jones wacht rond de 17.750 pun­ten, bij een verdere sti­jging kan de 17.900 pun­ten weer wor­den opge­zocht. Toch bli­jft Wall Street bekeken over de afgelopen weken druk omlaag ontwikke­len, zolang de Dow Jones onder de 18.000 pun­ten bli­jft kan de dal­ing zo weer op gang komen. Ste­un nu de 17.500 met daaron­der de 17.250 pun­ten. Het­zelfde bij de S&P 500 nu, weer­stand rond de 2070 – 2075 pun­ten, lat­er de 2100 en de 2130 pun­ten. Ste­un nu de 2050 en de 2025 punten.

Euro-dol­lar:
De euro lijkt in een ver­snelling omlaag terecht te zijn gekomen, na wat rust tussen de 1,121,125 dol­lar de afgelopen sessies zien we onze munt plots een duik nemen tot net boven de 1,11 dol­lar. De ste­un bli­jft de 1,105 dol­lar voor­lop­ig, ik zal niet zeggen dat we daar niet gaan ger­ak­en want de markt komt vak­er met ver­rassin­gen. Daar waar de euro eerst nog de bovenkant rond de 1,165 dol­lar wist te bereiken enkele weken terug zien we nu druk op de lagere niveaus ontstaan waar­door plots de bek­ende ste­un 1,105 dol­lar er bij­na staat, dat is toch goed voor ongeveer 5 cent ver­schil. Weer­stand bli­jft nu de 1,125 dol­lar, lat­er de 1,13 en de 1,14 dol­lar mocht de munt plots weer hele­maal draaien vanaf deze bodemzone.

Waar het kan zullen we wat doen met de euro via Guy Trad­ing … inschri­jven kan via deze link …

Brent olie:
De olie bli­jft nog alti­jd wat zoek­ende ron­dom de top­zone, er zijn duidelijk wat pogin­gen omlaag bezig maar het wil nog niet echt doorzetten. De top werd vorige week neergezet net onder de 50 dol­lar, de 50 – 51 dol­lar bli­jft weer­stand. Ste­un nu de 46,5 dol­lar met daaron­der de 45 dol­lar. De olie bli­jft nog in zijn uptrend maar ik denk dat de top niet al te ver meer ligt te wacht­en, tot de 51 dol­lar zou het nog wel kun­nen oplopen maar ik betwi­jfel of de olie daar zal ger­ak­en de komende dagen. Eerder zie ik een terug­val tot die 46,5 dol­lar als mogelijkheid, daar­na bek­ijken we het verder. Van­mid­dag komt de bek­end­mak­ing van de voor­raden in de VS rond 16:30 weer naar buiten, dat kan de olie weer doen bewe­gen lat­er op de dag.

Via Guy Trad­ing han­de­len we op de olie, u kunt mee door lid te wor­den van deze ser­vice via deze link …

Advies­di­enst Sys­teem Trad­ing:
Wordt lid van onze advies­di­en­sten waar we kansen zoeken om leuke posi­ties op te nemen, hoe we te werk gaan of hoe onze leden de advies­di­en­sten ervaren kunt u inzien via de site onder abon­nementen of via de reviews over de advies­di­en­sten die u via deze link kunt inzien.

Mee­doen nu via de nieuwe aan­bied­ing? Tot 1 AUGUS­TUS voor €39, ga naar de link hieron­der en schri­jf u van­daag nog in …Onder de link ziet u nog de tabellen met de resul­tat­en per maand en per jaar.

https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​/​a​b​o​n​n​e​m​e​n​t​/​a​e​x​-​s​y​s​t​e​e​m​t​r​a​d​i​n​g​.html

AEX:

DAX:S&P 500:Dow Jones:Brent olie:


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.