Beursdagboek Trader Guy 27 mei 2016, 08:33

...

Meeste beurzen rond weerstand maar toch opletten

27 mei 2016, 08:33 | Trader Guy | leestijd: 6 minuten | moeilijkheid: 6 / 12 | (0)



Mark­toverzicht:
Gis­teren een vrij rustige dag op de beurs met wat plussen in Europa en een verdeeld Wall Street waar de Dow Jones een klein ver­lies liet zien met een kleine plus bij de S&P en de Nas­daq. Wat con­sol­i­datie waar de win­sten van de afgelopen dagen vast wer­den gehouden. Eerst wist de olie de markt nog te stuwen door dat die boven de 50 dol­lar uitk­wam maar lat­er op de dag werd die weer opgegeven, de olie staat van­mor­gen dicht bij de 49 dol­lar. De futures van­mor­gen tonen een klein ver­schil, de AEX en de DAX vri­jwel vlak, de futures in de VS staan onveran­derd. De indi­catie van­mor­gen geeft voor­lop­ig een rustige open­ing aan. De meeste indices staan nu rond hun zware weer­stand, na reeds enkele zware gren­zen te hebben door­bro­ken is het de vraag of er nu plots meer inz­it en of deze weer­stand ook zal wor­den door­bro­ken na dat deze al een geruime tijd de markt op slot gooide. De AEX ger­aak­te dit jaar nog niet veel hoger dan waar we nu staan, de DAX bereikt ook die zware zone die in april al te zwaar werd bevon­den. We staan daar nu nog ongeveer 2% onder zow­el bij de AEX als bij de DAX.

Ook Wall Street ger­aak­te niet veel hoger dit jaar, er zit nog 1,52% in maar een lagere top behoort ook tot de mogelijkhe­den. Dat het een plus week wordt na 4 min­dere weken spreekt vanzelf of er moet van­daag echt een forse schuiver omlaag komen. Wat cor­rec­tie op de sti­jging van de afgelopen dagen zit er wel in nu de weer­stand er staat. We bek­ijken de markt van uur tot uur wetende dat alles behoor­lijk gril­lig ver­loopt de afgelopen weken, nu is het even volle bak voor de BULLS maar de BEARS liggen te wak­en op een nieuwe kans. Met andere woor­den, er kan best weer wat van de indices af na de ral­ly, we zullen het na de mid­dag zien …

Tech­nisch Blok:
Bij de AEX let­ten we nu op de zone 444 – 445 als eerste ste­un mocht de index terug­vallen, lat­er komen de 440 pun­ten en de 438 pun­ten als ste­un in beeld. Na de ral­ly van de afgelopen dagen samen met de wat oplopende euro en de olie die wat in moet lev­eren zou de AEX als de brede range wordt aange­houden terug naar de 435 pun­ten kun­nen zelfs. Weer­stand nu de 448 en de 451 pun­ten, lat­er breekt alles fors uit met doe­len rond de 458 en de 471 pun­ten. Bij de DAX een uit­braak boven de 10.150 pun­ten, de vol­gende hin­dernissen zijn eerst de 10.25010.300 en de 10.400 pun­ten. Ste­un nu die 10.150 en de 10.050 pun­ten, lat­er de 10.000 en de 9850 pun­ten. Ook bij de DAX kan het snel gaan, dins­dag­mor­gen deed de index zelfs nog even 9750 pun­ten. Net zoals bij de AEX let­ten we bij de DAX vooral op de euro die zich wat aan het her­pakken is na de bodem van beg­ing deze week, het ver­loop van de euro bli­jft belangrijk.

Op Wall Street een wat verdeeld beeld, de Dow Jones moet na het aan­tikken van de 17.900 pun­ten wat inlev­eren nu. Dat is ook de weer­stand bij de Dow Jones, lat­er de 18.100 en de All Time High rond de 18.350 pun­ten. Ste­un nu de 17.750, de 17.500 en de 17.250 pun­ten waar we recent nog op terecht kwa­men met de Dow, het 200-MA wacht rond de 17.100 pun­ten. Bij de S&P 500 ste­un rond de 2070 – 2075 met daaron­der de 2050 pun­ten waar de index de afgelopen weken vaak op terugk­wam na uit­sla­gen in bei­de richtin­gen. Verder zien we ste­un rond de 2025 en de 1990 pun­ten. Weer­stand nu de 2100 en de 2135 pun­ten waar de hoog­ste koers ooit wacht.

Euro-dol­lar:
De euro is zich wat aan het her­pakken nu, de bodem van de afgelopen dagen lag net boven de 1,11 dol­lar maar de euro begon zich sinds woens­dag te her­pakken. Ste­un bli­jft de 1,105 dol­lar met daaron­der de 1,09 en de 1,08 dol­lar. Weer­stand wordt de 1,125 dol­lar, lat­er de 1,13 en de 1,145 dol­lar als weer­stand. Na enkele min­dere dagen kan de euro zich ges­taag wat her­pakken vanaf nu, in eerste instantie zie ik die 1,125 dol­lar als doel mogelijk. De euro, of beter de gehele val­u­ta­markt bli­jft in beweg­ing en dat zal nog wel een tijd­je zo bli­jven door alle onzek­er­he­den bij de Cen­trale Banken over hun rentebeleid.

Waar het kan zullen we wat doen met de euro via Guy Trad­ing … inschri­jven kan via deze link …

Brent olie:
De olie bli­jft nog alti­jd wat zoek­ende ron­dom de top­zone, er zijn duidelijk wat pogin­gen omlaag geweest maar het wil nog niet echt doorzetten. Van­mor­gen zien we de olie wel wat inlev­eren en staat zow­el de Brent als de WTI weer onder de 50 dol­lar, is dat een sein dat het doel werd behaald of kri­j­gen we toch nog meer? Boven de 50 dol­lar zie ik weer­stand rond de 51 – 52 en de 54 dol­lar. Ste­un nu de 46,5 dol­lar met daaron­der de 45 dol­lar. De ontwik­kelin­gen bli­jven zeer inter­es­sant wat betre­ft de oliepri­js, het lijkt erop dat de MEGA over­pro­duc­tie plots uit het niets is verd­we­nen of worden/​werden we voor de gek gehouden toen de olie zijn bodem rond de 26 – 27 dol­lar neerzetten eind jan­u­ari? In ieder geval is de pri­js zo goed als ver­dubbeld bin­nen pak­weg 3 maanden.

Via Guy Trad­ing han­de­len we op de olie, u kunt mee door lid te wor­den van deze ser­vice via deze link …

Advies­di­enst Sys­teem Trad­ing:
Wordt lid van onze advies­di­en­sten waar we kansen zoeken om leuke posi­ties op te nemen, hoe we te werk gaan of hoe onze leden de advies­di­en­sten ervaren kunt u inzien via de site onder abon­nementen of via de reviews over de advies­di­en­sten die u via deze link kunt inzien.

Mee­doen nu via de nieuwe aan­bied­ing? Tot 1 AUGUS­TUS voor €39, ga naar de link hieron­der en schri­jf u van­daag nog in …Onder de link ziet u nog de tabellen met de resul­tat­en per maand en per jaar.

https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​/​a​b​o​n​n​e​m​e​n​t​/​a​e​x​-​s​y​s​t​e​e​m​t​r​a​d​i​n​g​.html

AEX:DAX:S&P 500:Dow Jones:Brent olie:


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.