Beursdagboek Trader Guy 2 juni 2016, 08:21

...

Beurzen kunnen fors bewegen vandaag door ECB

2 juni 2016, 08:21 | Trader Guy | leestijd: 7 minuten | moeilijkheid: 7 / 12 | (0)



Gis­teren weer een sessie met weinig duidelijkheid over waar we naar­toe gaan, vooral op Wall Street bli­jven de indices hangen aan de bovenkant om daar af te wacht­en wat de komende even­e­menten gaan bren­gen. Dat zijn de cijfers over de werkgele­gen­heid in de VS vri­jdag (van­daag ook de ADP cijfers) en uit­er­aard van­mid­dag het rentebesluit van de ECB met om 14:30 de pers­babbel van de heer Draghi. Komt er een bericht over nog meer ver­ruim­ing nu de inflatie bin­nen de Euro­zone maar niet op wil lopen? Of laat de ECB het voor­lop­ig zoals het is en laat men de dreig­ing op deflatie zomaar toe? Vra­gen waar we nog geen antwo­ord op kun­nen geven ter­wi­jl de markt er zich blijk­baar ook geen raad mee weet. Men hoopt op meer en als dat er niet komt zou men wel eens teleurgesteld kun­nen rea­geren via een sell­off op de beurzen en een wat sterkere euro. Tot dan kan men maar beter niet gaan gokken op een beweg­ing want we hebben te mak­en met een 50 – 50 sit­u­atie, als je dan niet de goeie richt­ing hebt te pakken dan kun je snel op ver­lies staan het­geen niet de bedoel­ing is. Na dat we weten welke kant de markt kiest is er nog genoeg tijd om aan te hak­en of om iets te doen aan de bovenkant of aan de onderkant. Long rond de 438 en short in de buurt van de 453 – 455? De leden kri­j­gen wel info als er wat gedaan kan wor­den lat­er op de dag, voor 15:00 moet men nog niets verwacht­en in ieder geval.

Tech­nisch Blok:
Na de door­braak onder de 448 pun­ten kijken we nu eerst naar de 444 en de 438 – 440 pun­ten als ste­un wat betre­ft de AEX index, weer­stand nu die 448 met daar­boven de 452 en het eerdere doel deze week rond de 458 pun­ten. Rond die 452 wacht er vol­gens de grafiek eerst toch nog een redelijk zware hin­der­nis door de lijn over enkele top­pen vanaf mid­den vorig jaar. Of de AEX kan uit­breken om daar­na tot die 458 te ger­ak­en weet ik niet, dan zou Wall Street ook door moeten breken maar doet dat voor­lop­ig nog niet. Gedurende de ral­ly die vorige week van start ging wist de index wel door enkele zware weer­standen te breken zon­der er maar enig respect voor te tonen dus zeggen de grafieken ook niet alles op dat soort momenten. Bij de DAX ook eerst een door­braak boven de 10.250 pun­ten maar de index moet nu duidelijk inlev­eren om de ste­un­zone 10.15010.180 op te zoeken, daaron­der de 10.050 en de 9950 pun­ten als ste­un. Weer­stand nu de 10.250 met daar­boven de 10.400 en de 10.500 pun­ten, gis­teren moest de DAX die 10.250 ste­un dus al prijsgeven.

Op Wall Street zien we dat de S&P 500 de weer­stand, de lijn over de top­pen (zie grafiek) aan­tikt maar nog niet wil uit­breken, die 2100 – 2110 pun­ten werd dus aangetikt maar nog niet achter gelat­en waar­door we toch moeten oplet­ten voor een mogelijke draai. We zit­ten nu nog 35 – 40 pun­ten onder de hoog­ste koers ooit bij deze index, min­der dan 2% te gaan al moet er wel een uit­braak komen om dat te realis­eren. Al enkele keren probeerde de S&P 500 net zoals de Dow Jones die top­zone ofwel de All Time Highs op te zoeken zon­der suc­ces, of is het de 3e keer scheep­srecht? Weer­stand nu dus die 2100 – 2110 met daar­na de zone 2130 – 2135 pun­ten, bij uit­braak moeten we naar de 2175 en 2210 pun­ten kijken maar het is de vraag of er nieuwe ATH’s gaan komen. Ste­un nu de 2075 met daaron­der de 2050 en de 2020 – 2025 pun­ten. Bij de Dow Jones ligt die ATH rond de 18.350 pun­ten, daar­boven ruimte tot de 18.75019.000 maar het is de vraag of de markt kan uit­breken na de recente ral­ly die al behoor­lijk was. Ste­un voor de Dow Jones nu de 17.750 en de 17.500 punten.

Euro-dol­lar:
De euro her­pakt zich sterk van­mor­gen met de 1,12 dol­lar op de bor­den ter­wi­jl we gis­teren nog de 1,11 dol­lar hebben aangetikt. De euro wacht waarschi­jn­lijk de ver­gader­ing van de ECB af die van­mid­dag op de agen­da staat, de bodem van de afgelopen dagen lag rond de 1,11 dol­lar, ste­un bli­jft de 1,105 dol­lar met daaron­der de 1,09 en de 1,08 dol­lar. Weer­stand wordt nu de 1,125 dol­lar, lat­er de 1,13 en de 1,145 dol­lar als mogelijke richt­pun­ten. Het is nu duidelijk de vraag wat er eerst zal gebeuren, wordt de 1,105 dol­lar nu dan toch snel opge­zocht of kan de euro zich toch weer her­pakken richt­ing de 1,125 dol­lar waar we nu op dit moment naar­toe kruipen? Bei­den kan ook op 1 dag, na een ECB ver­gader­ing zien we vaak dit soort grote uit­sla­gen aan bei­de kan­ten voor­bij komen. Van­mor­gen in ieder geval sterk met de 1,12 dol­lar op de bor­den, een zucht onder de 1,125 dol­lar. De euro, of beter de gehele val­u­ta­markt bli­jft in beweg­ing en dat zal nog wel een tijd­je zo bli­jven door alle onzek­er­he­den bij de Cen­trale Banken over hun rentebeleid.

Waar het kan zullen we wat doen met de euro via Guy Trad­ing … inschri­jven kan via deze link …

Brent olie:
De olie bli­jft nog alti­jd wat zoek­ende ron­dom de top­zone, er zijn steeds nog wat pogin­gen omlaag maar het wil nog niet echt doorzetten. Gis­teren her­pakt de olie zich net zoals bij­na elke dag weer wat en kwam zow­el de Brent als de WTI net onder of boven de 50 dol­lar uit, is dat een sein dat het doel werd behaald of kri­j­gen we toch nog meer? Boven de 50 dol­lar zie ik weer­stand rond de 51 – 52 en de 54 dol­lar. Ste­un bli­jft de 46,5 dol­lar met daaron­der de 45 dol­lar. De ontwik­kelin­gen bli­jven inter­es­sant wat betre­ft de oliepri­js, het lijkt erop dat de MEGA over­pro­duc­tie plots uit het niets is verd­we­nen. Worden/​werden we voor de gek gehouden toen de olie zijn bodem rond de 26 – 27 dol­lar neerzetten eind jan­u­ari? In ieder geval is de pri­js zo goed als ver­dubbeld bin­nen pak­weg 3 maan­den tijd.

Via Guy Trad­ing han­de­len we op de olie, u kunt mee door lid te wor­den van deze ser­vice via deze link …

De advies­di­en­sten:
De maand juni gaat van start, we zoeken naar nieuwe kansen waar dat kan. Zow­el op de AEX, de DAX, de Dow Jones en de S&P 500 zie ik snel weer wat kansen om in ieder geval met een mooie beweg­ing te komen. Ik voorzie zelfs kansen aan bei­de kan­ten, short en long maar de vol­go­rde hou ik voor onze leden die al weten wat de plan­nen voor de komende weken gaan wor­den. U kunt ook onze adviezen ont­van­gen door lid te wor­den, maak gebruik van de aan­bied­ing die loopt tot 1 augus­tus vanaf €39. Dan kri­jgt u na inschri­jv­ing meteen de info over het­geen u kunt doen, en dus posi­tie op kunt nemen. Let op, dat zal aan het begin van de week al zijn zoals het er nu naaruit ziet, schri­jf u dus snel in om de actie niet mis te lopen. 

Inschri­jven kan via de link https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​.html en dan staat u meteen op onze verzendli­jst en kunt u vanaf maandag al een SMS verwacht­en met de adviezen om ergens in te stappen.

AEX:DAX:S&P 500:Dow Jones:Brent olie:


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.